Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jeden typek sa tu pyytal ze z akeho najmensiehjo mnozstva sa daa spravit mlieko...takze to by som chcel vediet aj ja...napriklad by som kuupil nejakee dva pytle a dal by som to mlieka bolo by to to istee nie???sice by toho bolo po mnozstve menej ale zase thc neporovnatelne viacej...diky za odpoved...PEACE
takze je mi jasny, ze uz tady muselo bejt popsano hafo zpusobu, jak udelat dobry maslo, ale jeden navic urcite neuskodi ;-)
co je treba:
- nejaky material - listy, stonky, palice (mnozstvi tak napr igelitka Tesco nebo Delvita - proste takova ta mensi sustiva :-))
- 3 velky masla
- hrnec, sito
1) mrsknete vsechno maslo do hrnce, date na plamen (doporucuju nakrajet na mensi kousky a plamen mensi)
a michate
2) jakmile je vsude na povrchu bila pena, sundat z ohne a tu penu sebrat lzici (napr do hrnicku nebo nekam jinam, to je jedno) a vyhodit (splachnout do drezu apod...)
3) nechat min 15 minut vychladnout a pote dat znovu na ohen
4) opet michat a pockat na penu (tentokrat ji bude uz mene) a opet ji sundat, vyhodit a nechat vychladnout a naposledy (potreti) dat na ohen a cely proces opakovat
5) kdyz je maslo 3x takto upraveno a vychladnute, dame do nej vsechen material (samozrejme to nejdrive vypada, ze je masla malo a ganji hodne, ale ona se do toho postupne plne namoci a nasakne)
6) dame opet na ohen a snazime se trochu michat, trochu mackat a tak podobne (proste aby se to nepripalilo) do te doby, dokud nejsou videt bublinky, resp dokud nezacne maslo mezi tou ganjou viditelne bublat (ale jsou to spise mensi bublinky)
7) sundame z ohne a dame na min 45 min!!! odstat (maslo natahuje THC)
8) tento proces zopakujeme jeste 2x (tzn. celkem 3x) a take pote nechame 45 min odstat
9) zbyva uz jen zcedit a nechat vychladnout (doporucuji co nejjemnejsi sitko, aby bylo maslo co nejcistsi)
- maslo nechavam pak v nejake krabicce normalne v lednicce k obcasnemu vyuziti ;-) (idealni napr pri peceni nejakych laskominek typu muffin apod - doporucuju polotovar od vitany)
- take mam zkusenost, ze cim tmavsi ma maslo barvu, tim lepe pak funguje :-)
jo jeste jedna poznamka, no vlastne dve - 1) je dulezite maslo nepripalit (myslim ted tu pocatecni fazi s oddelovanim peny), takze zopakuji to zahrati a oddeleni peny 4x, nez abych to zbytecne protahoval a maslo se mi pak preskvarilo a potom tak dobre nefungovalo (zkusenosti...)
2) cim dele nechate ve druhe fazi, kdy uz je tam ganja, maslo odstat (min 45 minut ale!!!), tim vice si nasaje thc a pak lepe funguje - to se ostatne projevi uz na te barve po precedeni (idealni je skoro az do cerna) - po vychladnuti maslo stejne jeste trochu zesvetla
takze snad jsem na nic nezapomnel, pripadne dotazy se samozrejme pokusim zodpovedet
9000i: jo mas recht, nejdriv by se to melo procistit povarenim ve vode, ale jinak jsem tam schvalne psal ta mala sustiva igelitka, ale koukam, ne kazdej to pochopil :-)) ...kazdopadne se jeste nikdo nepoblil, ani nevykomatil zpusobem, jakej naznacujes, takze: 1) bud jsem mel pokazdy slabej matros (to temer vylucuju, moje skrin me zasobuje celkem v poho, ale uz predtim jsem mel vzdycky v poho material od kamika vira) a delal jsem to x-krat, 2) delam to spatne nebo za 3) ty a tvy kamosi hovno vydrzite :-)))) (coz si nemyslim) a nebo mas neuveritelnej material k dispozici........anebo jeste za 4) kecal sem a davam toho mozna trochu min - no urcite sem nemyslel narvanou igelitku k prasknuti, ale tak prijemne zaplnenou, abych tak rekl....jedno z toho bude pravda, ale kazdopadne to mnozstvi si kazdej vychyta sam ne?? ;-)
Zdar, přidám taky svou trošku do mlýna...po mnoha mlíkách a jiných jednorázových záležitostech jsme s kámošema zjistili, že předem neodhadnutelný účinek je na hovno...buď se to zdá být málo, nebo zas z toho usneš...proto jsme se dali na polotovary typu máslo, olej. Vaříme to tak, že nejdřív asi 3krát(možno i víckrát) matroš provaříme ve vodě(vodu měnit!),ať se ztratí chlorofylová hnusnohořkopříchuť, pak přidáme do nové vody máslo/olej a necháme tak 2,3 hoďky vařit. Pak se to zcedí přes jemnější sítko, nechá zchladnout a šoupne se do ledničky(v případě oleje do mrazáku). Na vrchu hrnce se vytvoří krusta, kterou vyloupneme a pokud v ní zůstal nějaký matroš, tak pročistíme (rozpustit a přecedit přes jemné sítko, hadřík...). A je hotovo. Teda polohotovo)) Pokud hotové máslo/olej dáme do mrazáku, vydrží klidně i rok. A pak člověk může kouzlit keksíky, bábovky, tyčinky, sladké, slané, jak je libo. Jen je potřeba kvalitně kořenit-nejenom kvůli zastření ne moc vábné ganjachuti, ale i kvůli zvýšení účinků(takový hřebíček, nebo muškátový ořech, to je ono. No a když už máte napečeno, vyzkoušíte a příště už víte KOLIK TOHO SNÍST, AŤ JSTE ZMAŠTĚNÍ TAK, JAK CHCETE.
Ještě bych měl tip na zrychlení příchodu účinku-vypozoroval jsem mnohými sebepokusy-ganjajídlo pojíst nalačno, skoronalačno(jak to jde a potom asi tak za 20minut, půl hoďky sníst něco normálního-nakopne se tím trávení předešlého ganjapokrmu a za další čtvrt hoďky jste tam, kde jste chtěli)) Zrychlení jako hrom...
čau, když dám takový nějaký pálky do nějakýho toho lihu a nachám na tak 2 tejdny vodstát.. to hulo asi už pak není použitelný, že??
ps:cca za 25 dní jedeme sjížděť vltavu, tak si asi naložíme apsinta
ps2: neodvaří nás moc ten apsint když do něj narveme tak pořádnou hrst hulení?? sou to samí pálky, ale je to nějakej nic moc hermáč... a pak se to asi zcedí, že?? thx za odpovědi
tak ted prvne v zivote ochutnavam buchtu, cokoladovou s tukem z listi... 30min pote, zatim se zda v poho, pomalej, lehouckej najezd
tohle jidlo jsem dostal od jedny holciny, ja sam zatim varil vzdy jen sojovy maso na oleji s hulenim, ci mliko...
* ...bojim se, ze z nasi budoucnosti zacinam mit strach...
* chci verit, ze vse zly je tu jen proto, abysme si uvedomili, jak je to ostatni krasny, protoze jen to ma skutecnou vahu!
* Nez zacnes brachu veci menit, zkus pochopit nejdriv, proc tak vlastne fungujou...
* Jeden usmev prosim! ...a s porci nesetrete!
cus potreboval bych radu:
co delate z listi kdyz je ho hodne a se vsim budelem z kytek kterej se uz jinam ani do jidla nevejde
treba tim myslim stonek kyti muzu to spalit?,
a melo by to uvinost ze by se zhulila cela nase ulice???
dá se určitě jenom z listí, my toho měli plnou tašku a vařili jsme to z 10 litrů mlíka :-) a ještě asi 0,5 litru smetany (smetana je tučná, thc se dobře rozpouští v tucích) a vařili jsme to asi 3-4 hodiny - vypil jsem 2 hrničky po 0,2 l a 6 hodin v kuse naprostej rachot, musel jsem jít spát a ještě ve spacáku jsem se mlátil smíchy, to se nedá s účinkem špeku vůbec srovnávat
Recept: ´´Mlieko alla Ra2ň´´
Zdravim, tak ja mam s mliekami bohate skusenosti. My sme mlieko tiez zo zaciatkov varili tak ako si opisoval, ale teraz je je to kusok dlhsie ,ale zato riadna supa . To ak mas zatial iba tolko listov ako pises, tak si pockaj kym nebudes mat min. 7dcl natlacenych na ´´ padrt´´ a viac. My sme davali tak dve tri. Ale 2 su optimalne ( cca pre dost ludi ). Tak ked budes mat aspon tu jednu ( Trpezlivost ruze prinasa ) , tak ju riadne popreplachuj celu cez nejaku handru ( utierka, kus plachty atd... ) kludne aj 10 krat, potom tie listy daj este 2-3 krat prevarit vo vriacej vode az ti znich pojde skoro cita voda ( takmer bezfarebna voda ). Teraz su listy zbavene skoro vsetkeho hnusu a pekne pripravene na ´´mliecny kupel´´ . Potom daj do hrnca listy a daj tolko mlieka aby boli max. 1 cm ponorene, ( cca 1 l ). Mlieko najsamlepsie plnotucne ( co najviac tuku ). Mlieko staci varit tak 60-90 min. ( mozes aj postupne dolievat po maloaby ho bolo dostatok, max. cca 3 dcl ). My to robime tak ze dame skoro do varu a udrziavame to na miernom ohni. Dolezite je miesanie zmesy (ak sa ti nechce potom drhnut rajnicu od prihoreneho mlieka (.Tuto vynikajucu mliecnu zmes, potom 2-3 krat preced. Takto pripravene mlieko je lahodne z jemnou mariuhanouvou prichutou.
P.S.1.
Ja obycajne mlieko vobec nemozem pit ale takto pripravene mi nikdy neostavala taka hnusna mliekova chut ako to asi niektory poznaju.
P.S.2.
Vystraha!!!! Konzumovat v malych mnozstvach cca 0,5 dcl ( poldecak ), bo vela ludi uz polozilo aj 0,3 aj mna osobne.
P.S.3.
Ak mas pelniky nevahaj ani sekundu a pridaj do zmesy.
P.S.4.
Napeceny som sa vyhaluzil, vypisal ale aj zaspominal, na nase mlieka..........................???