Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jakejpak byste mi doporucili cajik nejen ke travce? V cajich se moc nevyznam, ale preferuju hlavne cerny bez prichute. Zatim si davam vetsinou cernej lipton yellow label, tak bych byl rad kdybyste mi mohli doporucit neco na ten zpusob
Původní příspěvek od Efx Jakejpak byste mi doporucili cajik nejen ke travce? V cajich se moc nevyznam, ale preferuju hlavne cerny bez prichute. Zatim si davam vetsinou cernej lipton yellow label, tak bych byl rad kdybyste mi mohli doporucit neco na ten zpusob
ä
ochutnaj kvalitný zelený zo žoongu a iny ani nebudeš chcitit
Asi myslíš bez umělé příchutě že ano? Každý čaj má totiž své jedinečné aroma.
Pokud piješ černé,tak bych doporučil sypané Indické čaje z Assámu a Darjeeligu(pantáž balasun z vlastní zkušenosti),Čínské pak yunnany a keemuny různých sort a druhů.
Čaje dust(prachové čaje),určené do klasických pytlíků bych nedoporučoval.Člověk totiž těžko odhadne dobu vylouhování a lehce se mu stane,že se z vymazleného kvalitního čaje stane hořká břečka,což je škoda,nehledě na vizuální krásu čaje.Také je u těchto čajů důležité říci,že jsou to většinou směsi různých černých čajů,kde je dáván důraz na dlouholetou stálost charakteristických vlastností,jež je vyžadována uživateli,oproti pijákům sypaných čajů,kteří si rádi dopřejí individualitu.
:EDIT:
K jointu rád piju čaje,které nedají tolik práce s přesnou přípravou a když člověk tu přežene čas louhování,tu zase množství čaje,tak nálev je pořád dobrý a pohladí na těle i duši.Je to jasné,zhulenej člověk nelpí tolik na dodržování zásad a v rauši tu a tam na něco zapomene .Proto uvádím čaje,o kterých si myslím,že snesou i méně vytříbené zacházení a i přesto dokáží potěšit nemálo vybuzené chuťové pohárky po vykouření jointa.
Bílé čaje: Show mee,Pai mu Tan
oolongy: Tie Guan Yin(můj favorit po všech stránkách,zváště vyšší sorty...)
zelené čaje: ty jsou obvykle náchylnější na přípravu,ale doporučil bych studený nálev čaje Lu Xue Ya(Zelený sníh).Není s ním žádná práce a chutná báječně.Prostě nasypte tento čaj do studené vody a nechte louhovat.
Pokud máte nějaký další čaj vhodný pro huliče,rád jej doplním.
- Catha Edulis neboli Kát. Informace - PM -
↕ - UFO LED 180W kus 800,- - PM -
Efx:
O pár příspěvků výše jsem si dovolil nějaký čajíky doporučit, tak se můžeš nechat inspirovat.
Jinak co se týče pytlíkáčů, tak souhlas s prendou. Dělaj se tak, že se zamete továrna na čaj a výslednej bordel se nacpe do pytlíků – tak jsem to viděl v továrnách v Nepálu a Darjeelingu. K snídani se ale ty kvalitnější pytlíkáče (Lipton, Dilmah – nejlepší pytlíkáč, jakej znám) třeba s medem daj pít. Neberu je ale jako ČAJ, ale jako teplej nápoj, protože s kvalitním čajem se nedaj srovnávat.
pu-erh : byl sem v turecku a taky jsme tam samozrejme kombinovali ryze s vodarnou a hulenim - takze ostatnim jen doporucuju..... koupil jsem si nejakej caj nadoma, ale nemuzu chytnout tu spravnou chut... asi je to tim prazenim, mohl bys to nejak podrobnejc popsat? jako kolik caje na kolik vody apod. dikec
Na pánvi opraž 15 - 20 g čaje, nasyp do hrnce, přelij 1 litříkem vroucí vody, vař (asi 5 min.), slij, oslaď, pij.
Jestli to nebude ono, tak experimentuj (množství čaje, doba pražení, doba vaření). Neznám Tvý chuťě, takže Ti asi líp neporadím...
Ještě jak prenda psal o tom experimentování. Doma mě teče fakt hodně tvrdá voda, skoro bych řekl že na čaj nepoužitelná, no tak jsem lehce zaexperimentoval a použil jsem destilku a kupodivu některý(!!!) čaje jsou při použití destilky lepší něž při použití tvrdý vody ;-°)
presne tak ako piše pu - aj v čajovniach ked si všimneš použivaju britu -
ja zatial kupujem balenu tomu neperlivú ale už sa obhliadam po filtry vo vode potrebuješ aspon dake mineraly.
2 lordWilliam & Pu-erh: Destilka sice na běžné pití vhodná není, ale na přípravu čaje může být vhodná. Ona totiž po přidání čaje už destilkou není ;-) Karel Valter (Kniha vše o čaji pro čajovníky) s ní má dobré zkušenosti!.. jen prý musí být destilovaná doopravdy, a né zbavena minerálů iontoměníči či osmózou. ... ale popravdě bych též uvažoval, zda je to vhodné pro dlouhodobé intenzivní pití čaje... Já mám celkem výbornou vodu z vodovodu
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)