Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Nejlepsi , Nejvhodnejsi A Nejbezpecnejsi Rozpoustedlo Pro Extrakci Susiny.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Nejlepsi , Nejvhodnejsi A Nejbezpecnejsi Rozpoustedlo Pro Extrakci Susiny. Příspěvek č. 1




NEJLEPSI , NEJVHODNEJSI A NEJBEZPECNEJSI ROZPOUSTEDLO PRO EXTRAKCI SUSINY.

Asi vsichni vime ze nejdostupnejsi rozpoustedlo a rychlost extrakce je (nebo BYL ) v domacich podminkach Butan, neboli BHO metoda.
Je to par let co se zjistilo ze existuje jeste mnohem vhodnejsi plyn- rozpoustedlo pro Cannabis extrakt , ktery ve valci susinu primo z kryonizuje a jelikoz ma teplotu varu cca -24C tak odpareni a castecne vycisteni z extraktu se da provezt ve vanicce s teplou 25-35 C vodou pri pokojove teplote cca za 10-15 min.
Pouziva se Pyrex miska.

DME NENI JEDOVATY . BUTAN JE SILNE JEDOVATY a obsahuje rakovinotvorne latky.

Vyrobce tvrdi ze staci cisteni pri pokojove teplote ale neni to tak docela pravda v USA se zjistilo ze je preci jen nutne docisteni, ne vsak kvuli rakovinotvornym latkam ale kvuli vysoke kvalite extraktu.

K uplnemu docisteni a vycisteni extraktu , jak jsem zjistil , neni VAKUM jak se vsude uvadi , protoze nici terpeny ale obycejna ultrazvukova cisticka pri procesu tzv "ODPLYNENI" (Neprehanet dobu odplyneni)
Test se provadi tak ze az jste si absolutne jisti ze uz doslo k uplnemu odplyneni, veme se trochu extraktu na lzicku a prilozi se zapalovac, pokud to jeste jiskri tak prodlouzit dobu cisteni.
Cely Extrakt trva vyrobit priblizne 30 min i s dukladnym vycistenim v ulrazvuku.

Je prokazano ze pri extrakci DME je zachovano mnohem vice Terpenu a Flavonoidu nez Butanem nebo jakymi-koliv jinymi rozpoustedly.

https://pevgrow.com/blog/en/differe...en-bho-and-dho/

Zde se da v CR zakoupit plyn.

https://www.growshop.cz/katalog/det...thylether-500ml

Zde porovnani Dimethylether VS Butan.

https://www.youtube.com/watch?v=PaJASIlPa5c


1.-Foto Dimethylether z USA
2.-Foto Dimethylether z Nemecka
3.-Foto Dimethylether z Ceska

S Dimethyletherem se daji vyrabet i nove zadane extrakty jako je "ziva pryskyrice" ze syrovych cersvych zmrazenych kvetu.

Jinak na zaver jeste dodam ze je mozne ultrazvukem i primo extraktovat ale to je draha zalezitot protoze ultazvukova cisticka na extrakci nestaci.
Je na to treba ultrazvuk se specielni hlavou.

Snad to nekomu pomuze .

Naposledy upravil Madical-Strains 04-09-2018 v 21:00 PM

Old Post 04-09-2018 v 19:51 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 2

Planoval sem puvodne udelat kompletni fotodokumentaci extrakce s fotkama ale jsem asi ten nejchudsi duchodce v CR , takze si nemohu momentale dovolit koupit extraktor k tomu primo urceny.
A vyrabet z trubky to nehodlam jelikoz nejsem , jak jsem jiz mnohokrat zduraznil , manualne zrucny a obavam se trosicku , pripadneho vybuchu.
I kdyz bouchnout by to udajne nemelo kdyz nebudu mit zapaleny cigaro v hube.

Jinak pripravuju pro vas jeste jednu takovou myslim ze..."Revovolucni novinku" co se tyce oblasti tohoto nadherneho konicku ale bohuzel je to zase jen otazka penez. Takze prosim nejaky cas o trpelivost .
Myslim ze budete prekvapenim valit bulvy , stejne tak jako ja , teda pokud me tu cirou nahodou , nekdo tady z G nepredbehne.
V cestine o tom neni zatim nikde ani slovo , tak pevne verim ze budete nadseni , stejne tak jako ja .

Naposledy upravil Madical-Strains 05-09-2018 v 07:52 AM

Old Post 04-09-2018 v 21:45 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Registrován: Jun 2016
Příspěvků: 1366  

Příspěvek č. 3

Prave pre problémy a komplikácie s čistením som od butanu upustil, Dimethylether študujem, snáď to bude schodné, ale tá cena...
Som zvedavý s čím konkrétnym prídeš.

Old Post 05-09-2018 v 18:58 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DrGrinspoon
Stálý Člen

Karma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% Pěstitelská

Registrován: Mar 2017
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 4

Mám doma ten Dexo extraktor - www.growway-garden.cz/dexso/dexso-s...ktor-oleje-9924 a je to v pohode, len si netreba zabudnúť dať rukavice lebo je z kovu a pri extrakcii mi to “spálilo” ruku mrazom.
Bután som šiel cez to raz a už nikdy viac, kupujem len originál DHE od Dexo.

//inak buchnúť by to nemalo, len by si to nemal robiť dnu

Old Post 06-09-2018 v 06:19 AM
DrGrinspoon je offline   Profil uživatele DrGrinspoon   Find more posts by DrGrinspoon   Foto galerie člena DrGrinspoon   Click here to Send DrGrinspoon a Private Message   Add DrGrinspoon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pixxel
Stálý Člen

Karma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% Pěstitelská

Registrován: Jan 2015
Příspěvků: 453  

Příspěvek č. 5

Ahoj hoši,

kde berete ty informace, že butan je takové svinstvo?

Tohle píšou na wiki:
citace:
Butan je prostý asfyxant a jeho toxické účinky jsou dány vytlačováním kyslíku. Nemá žádné přímé systémové účinky[3]. Inhalace butanu může způsobit euforii, ospalost, narkózu, asfyxii, srdeční arytmii a omrzliny. Může dojít i k smrti způsobené asfyxií a fibrilací komor. Butan je nejčastěji zneužívanou těkavou látkou ve Velké Británii a v roce 2000 způsobil 52 % úmrtí "spjatých s rozpouštědly"[4]. Při vstřikování butanu přímo do krku se kapalina expanzí rychle ochlazuje na –20 °C a může způsobit prodloužený laryngospasmus[5]. Syndrom "náhlé čichačovy smrti" (SSD), poprvé popsaný Bassem v roce 1970[6], je nejčastější prostou příčinou smrtí spjatých s rozpouštědly, tvoří 55 % známých smrtelných případů[5].


Tady zase píšou, že by by to pro člověka asi nemělo být takové zlo.
Osobně si myslím, že když si vaše děvucha lakuje vlasy tak do sebe dostane milionnásobně více butanu než my těmi mikroskopickými bublinkami v extraktu. Pokud si člověk vysloveně ten butan nestříká do pusy jak fetka, tak se asi není čeho bát.
Pokud se použije ta vakuova pumpa na dočistění, tak by měl mít člověk limitně 100% jistotu, že to bude butan-free.

"Buďte sami sobě světlem" Gautama Buddha

Happy Box LED Vol.I - 1,5g/W - CaH
Happy Box LED Vol.II - 0,75g/W - BD@JH
Happy Box LED Vol.III - 0,53g/W - BD
Happy Box LED Vol.IV - Tube Edition - 0,23g/W - RM

Old Post 18-09-2018 v 08:20 AM
Pixxel je offline   Profil uživatele Pixxel   Find more posts by Pixxel   Foto galerie člena Pixxel   Click here to Send Pixxel a Private Message   Add Pixxel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ivanski123
Stálý Člen

Karma uživatele ivanski123 - 95% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 95% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 95% PěstitelskáKarma uživatele ivanski123 - 95% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 142 

Příspěvek č. 6

Ahoj diky za info, bohuzel pokud nebude DME v nejake dostupnejsi levnejsi myslim, ze lekarsky benzin bude stale jedna z nejlepsich moznych variant pro extrakci. Mrzi me to rad bych DME pouzival, ale pro vyrobu vetsiho mnozstvi extraktu je to z financnich duvodu nerealne.

Old Post 22-09-2018 v 12:19 PM
ivanski123 je offline   Profil uživatele ivanski123   Find more posts by ivanski123   Foto galerie člena ivanski123   Click here to Send ivanski123 a Private Message   Add ivanski123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 7

citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains

Jinak pripravuju pro vas jeste jednu takovou myslim ze..."Revovolucni novinku" co se tyce oblasti tohoto nadherneho konicku ale bohuzel je to zase jen otazka penez. Takze prosim nejaky cas o trpelivost .


Jeste prosim mejte trochu strpeni , verim ze se se to pomalu ale jiste blizi .
Usilovne se na tom pracuje.

=====================================================



Ivanski- Jo, to je fakt , DME je drahej jako prase. Vyuzivaji toho ze jsou jedini na trhu .

Old Post 23-09-2018 v 19:56 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Milosx
Stálý Člen

Karma uživatele Milosx - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 8

Já použil tohle:
https://www.czc.cz/gembird-stlaceny...BCABEgLsf_D_BwE

Cenově na třetině.
na obalu píšou 100% DME.

Old Post 25-09-2018 v 08:55 AM
Milosx je offline   Profil uživatele Milosx   Find more posts by Milosx   Foto galerie člena Milosx   Click here to Send Milosx a Private Message   Add Milosx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 9

No , pokud je to skutecne DME tak by to melo byt ok..
Pisou tam ale ze je to stlaceny vzduch a ne stlaceny DME. Tak vazne nevim.

Popis produktu
Počítače v kanceláři i domácnosti, stejně jako jiné přístroje či nábytek, stárnou. Častým používáním a provozem v prostorách, které právě nejsou superčistou laboratoří, se rovněž zanáší. Pro tyto případy lze využít stlačený vzduch od společnosti GEMBIRD.

Stlačený vzduch GEMBIRD CK-CAD4je vhodnou pomůckou pro čištění nepřístupných míst elektronických zařízení, jako jsou klávesnice, tiskárny, faxy, fotoaparáty a podobná zařízení. Pomocí tohoto stlačeného vzduchu odstraníte prach a nečistoty z těžko přístupných míst.

Součástí je také praktická aplikační trubička. Objem stlačeného vzduchu ve spreji je 600 ml.

Old Post 25-09-2018 v 09:09 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Milosx
Stálý Člen

Karma uživatele Milosx - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 10

Pod pojmem stlačený vzduch se prodává hodně věcí, ale rozhodně se nejedná o zkapalněný vzduch...
Běžně to je propan butan a teď se objevuje právě na trhu i DME.
MSDS k tomu produktu lze stáhnout tady:
https://gembird.nl/Repository/Commo...ac05dc5452f.pdf

Old Post 25-09-2018 v 09:16 AM
Milosx je offline   Profil uživatele Milosx   Find more posts by Milosx   Foto galerie člena Milosx   Click here to Send Milosx a Private Message   Add Milosx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 11

Ok, tak diky , hlavne za ostatni
Dobry vedet ze DME je za cenu butanu a dokonce 600 ml.

Jeste mam otazku ...a Milosi neumrzla ti u toho ruka ???
Ma to udajne uplne zkryogenizovat dokonce i tu trubku.

Old Post 25-09-2018 v 19:17 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 12

V tom pripade ho tady prodavaji nejlevnejs !
Akorat by me teda prosim te zajimalo jak to nasadit na tu trubku kdyz to nema ten kratky rovny trn jak to ma ten DME od Dexso , co se narazi do te dirky v extraktoru.


https://www.itage.cz/partno/CKCADFL60001

Old Post 25-09-2018 v 19:35 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Milosx
Stálý Člen

Karma uživatele Milosx - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 13

trn to má, stačí z něj sundat tu čepičku

Old Post 26-09-2018 v 07:11 AM
Milosx je offline   Profil uživatele Milosx   Find more posts by Milosx   Foto galerie člena Milosx   Click here to Send Milosx a Private Message   Add Milosx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Milosx
Stálý Člen

Karma uživatele Milosx - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 14

poprve skoro umrzla, pak jsem si na to vzal tlusty gumovy rukavice a bylo to v pohode. Doporucuju i bryle, kdyby nahodou neco prsklo do oka

Old Post 26-09-2018 v 07:32 AM
Milosx je offline   Profil uživatele Milosx   Find more posts by Milosx   Foto galerie člena Milosx   Click here to Send Milosx a Private Message   Add Milosx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pixxel
Stálý Člen

Karma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% Pěstitelská

Registrován: Jan 2015
Příspěvků: 453  

Příspěvek č. 15

Díky za dobrý tip Milosx. Asi jich pár koupím do zásoby kdyby se vyprodali. Někde jsem viděl, že to chtějí nahradit sprejem z propanbutanu, který by taky nebyl k zahození. Někde jsem četl, že butan dokáže efektivně vyextrahovat nějaké látky lépe než jiné a propan dokáže lépe zase jiné látky vyextrahovat než jiné. Prostě někde jsem se dočetl, že je lepší používat propanbutan než jenom čistý butan. Každopádně DME je asi jistota.
Jinak s kolegou jsme si řekli, že nyní na extrakci házíme vidle a počkáme, až mi dokvete Royal medic. Vyzkoušíme to až s čerstvýma palicema s netknutými terpeny, flavonoidy a lipidy

Já jsem to dělal v rukavici z kuchyně a trochu mi na palec vyteklo a nebylo to moc příjemné. Palci byla celkem zima při těch -30°C

"Buďte sami sobě světlem" Gautama Buddha

Happy Box LED Vol.I - 1,5g/W - CaH
Happy Box LED Vol.II - 0,75g/W - BD@JH
Happy Box LED Vol.III - 0,53g/W - BD
Happy Box LED Vol.IV - Tube Edition - 0,23g/W - RM

Old Post 26-09-2018 v 09:11 AM
Pixxel je offline   Profil uživatele Pixxel   Find more posts by Pixxel   Foto galerie člena Pixxel   Click here to Send Pixxel a Private Message   Add Pixxel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Milosx
Stálý Člen

Karma uživatele Milosx - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 16

Extrakt z Royal Medic kombinuju rád s vínem. Samozřejmě jen v miligramových ( ~10mg ) množstvích a pak stačí jen sklenička vína. Druhý den mi pak z vína není blbě a ještě ušetřím za alkohol...ale to sem nepatří.

Old Post 26-09-2018 v 09:31 AM
Milosx je offline   Profil uživatele Milosx   Find more posts by Milosx   Foto galerie člena Milosx   Click here to Send Milosx a Private Message   Add Milosx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:50 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9228970 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív