Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Prosím radu od zkušeného ajťáka (IP adresy apod.)
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
LeeLoo
Nový Člen

Karma uživatele LeeLoo - 9% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 5  

Příspěvek č. 17

Takže zaprvé děkuji všem za tolik odpovědí, jen mi bude déle trvat, než se tím proberu a zorientuji se. Postupně budu odpovídat.

Zadruhé chci jen říct, že nemám chytrý telefon (respektive s.re mě, že se musí nabíjet každý den). Mám dva telefony, přes jeden z nich se i dá dostat na internet, ale to prakticky nevyužívám a též bych ho zařadila do odělení křápů. Potom mám klasický křáp, který využívám ke komunikaci ohledně "obchodů". Samozřejmě to není nic velkého, přesto by mě uklidnilo, když bych byla co nejvíce "maskovaná". Jestli jsem to pochopila dobře, tak ta věcička end-to-end je program pro chytré telefony, takže to se mě vlastně netýká. Částečně teď řeším program Tor kvůli skrytí IP adresy, ale zajímalo mě i to, jestli když si pořídím nový počítač (nějaký starý křáp, přímo na tyhle svoje "věcičky", tak jestli, ačkoliv tam budu mít třeba ten Tor, tak můžou vysledovat přesné místo, odkud píšu (využívám e-maily plus ten křáp-telefon, kde není ani internet a většinou ho i mívám vypnutý).

Tohle prozatím, až si to pročtu více, více i napíšu.

Jo a ještě by mě zajímalo - když si teď nainstaluji Tor, tím skryju momentální IP adresu, tak ta začne být skrytá ale až po té instalaci, že? A u všech starých mailů zůstane. Asi jo, logicky.

Old Post 11-08-2018 v 07:22 AM
LeeLoo je offline   Profil uživatele LeeLoo   Find more posts by LeeLoo   Foto galerie člena LeeLoo   Click here to Send LeeLoo a Private Message   Add LeeLoo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Maxeaux
armed greenfidel

Karma uživatele Maxeaux - 80% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 955  

Příspěvek č. 18

Leeloo, precitaj si neco aj o sifrovani PGP. Na "darknetovych" marketoch je to zaklad pri komunikacii medzi predajcom a kupcom

Old Post 11-08-2018 v 08:50 AM
Maxeaux is online now   Profil uživatele Maxeaux   Find more posts by Maxeaux   Foto galerie člena Maxeaux   Click here to Send Maxeaux a Private Message   Add Maxeaux to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Maxeaux! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 95% PěstitelskáKarma uživatele psyweed - 95% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 672 

Příspěvek č. 19

Precital som si a tu mam par poznamok...

MAC adresa PC - je lokalna a nie je je zdielana na nete, Mac adresu Routra/Switcha alebo kade idete vidi Provider, v podstate MAC adresa sa nesleduje ale zmluva na zaklade ktorej ma uzivatel XY pridelene pripojenie a meno/heslo cize je jedno aka MAC identifikator je to pripojenie. Na zaklade ktoreho dostanete 1x IP adresu pre Router/Modem a to co je za nim (interna siet) sa uz moc nema ako sledovat podla zariadenia.
Sleduje sa celkovy trafic co ide cez router / DNS

VPN - to ze mate VPN este nic neriesi, treba si pozret ci ten VPN provider nema tracking, logy, killswitch atd.
Prikladna situacia - padne z nejakeho dovodu VPN a nemaju to dobre osetrene (killswitch) tak druhej strane odhali vasu realnu IP.

Treba pozret testy/review prv nez nejaku kupite (https://torrentfreak.com/vpn-servic...ew-2017-170304/ alebo https://www.vpnspy.net/) top byvaju tie Svedske azirevpn, predatorvpn, mullvad atd...
Svedi preto lebo mali problemy s torrentami, tak to takto riesia

VPN/DNS - treba si odstranit DNS od providera a dat tie od VPN providera - tym ze preklad adries nejde cez lokal ale VPN maju zase o nieco menej info co sa deje. Vsetko schovane vo VPN tunely a Vas provider vidi len nejaky pohyb dat cez jeden port. (https://www.bestvpn.com/guides/dns-leak-protection/)

VPN router - odporucam dat VPN nie na comp ako nainstalovana apka, ale na Router napr Asus RT-AC88, Netgear Nightwawk x4 atd..tym ze mate VPN pripojovane na urovni routra , mate istotu ze nejaka diera v OS (win,android, ifon atd...) vas neprezradi.

Appka na sledovanie - teoreticky hej ale treba si drzat najnovsie update systemu a mat prehlad co mate v telefone. Ked ma niekto 4-5r fon s androidom/ifon tak by to mohlo ist, lebo su tam diery ktore mozu vyuzit.
Takze pravidelny update HW/SW potrebny.
Niekto pisal ze nu to checkli cez whatapp ten ma btw tiez sifrovanu komunikaciu.

Odpocuvanie - cez wickr, signal atd sa da aj volat takze to vyuzivajte ked uz potrebujete nieco prebrat.
Hlavne ide o to si rozdelit vase siete okruhy ludi a aj vase okolie si na to naucit na nieco klasika whatsup, skype, fb atd. a ostatne wickr signal. Ked je nejaky kamarat "chytrak" co to nevie pochopit tak si ho rovno zmazte, prestane s nim komunikovat lebo jeho blbost moze ohrozit Vas.

Ide o to aby ste sa naucili spravat teda komunikovat cez Wickr, Signal a nastavit automaticke mazanie historie. Kedze sa to neuklada niekde na servery ale mate to len na mobile vasom a druhej strany, tak nemaju to ako zistit.
Samozrejme to mat na heslo/otlacok , keby sa aj nejako dostali k vasmu fonu odomkli ho , neodomknu apku a keby aj nie je uz ziadna historia.

Na maily Protonmail - cryptovane a hostovane v Swiss , ine zakony a mozu ist do prdele ak nedate heslo. Vzdy sa ale ujistit ak nieco riesite aby obe strany boli na rovnakej urovni.

Dalsi dohad - sleduju co pisete , naco pouzivate konkretne slova? ked troska rozmysla jedna aj druha strana dajte si komunikaciu v style co budete chapat iba Vy a nikto iny

Old Post 01-09-2018 v 11:23 AM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:45 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6865000 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív