Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Jak Nahradit V Organickem Pestovani Cal-mag
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 33

Jasse-

Ahoj.
Organicka hnojiva se podle me urcite nevyrabeji z ropy !

Nevim jesli se umela , mineralni hnojiva vyrabi z ropy , je to mozne ale taky se mi to nejak nezda,protoze mineralni=mineral, nebo ne? Kazdopadne tu ropu na nekterych strankach skutecne uvadeji jak v cestine tak i v jinych jazycich ale mnoho jinych stranek to naopak zase vyvraci a uvadeji ze umela mineralni hnojiva se vyrabi z mineralu.

Kazdopadne zde....je psano ze z ropy se vyrabeji jen hnojiva umela nebo-li mineralni a Bio-mineralni.

https://epochaplus.cz/co-se-vyrabi-z-ropy-vsechno/

Zitra nebo pozitri budu mit konecne hotove bryle tak se dam do poradneho hledani abych tomu prisel na kloub jak to opravdu je.

Jinak tady je snad ten nejserioznejsi odkaz kde je vse dokonale vysvetleno ,synteticky,mineralni,prirodni, organicky , anorganicky atd. ale o rope tam neni ani zminka, teda jesli jsem neprehledl.

http://www.canna-cz.com/organicke_n..._jak_vlastne_je

Jinak, pravdu mas urcite v jedne veci... kdyz jsem cetl tvuj prispevek o rope tak se me skutecne orosilo potem celo a ne malo.

Hlavne se chlapi nehadejte a neurazejte a diskutujte v miru !

Naposledy upravil Madical-Strains 26-06-2018 v 18:07 PM

Old Post 26-06-2018 v 17:44 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2016
Příspěvků: 180 

Příspěvek č. 34

Taktéž sem hledal, a ropa se opravdu asi nepoužívá pro výrobu hnojiv. Místo toho se používá zemní plyn pro výrobu čpavku. Zemní plyn je tak též organický.
Na mém prvním příspěvku ohledně posedlosti něčím 100% organickým se v podstatě nic nemění.
Tudiž sem se bohužel nechal mystifikovat a pořádně si neověřil informace o té ropě.
Hádat se samozřejmně nechci ;o)

Biosevia organic hydro grow ,CLU058

Organic coco grow,CLU058

Old Post 26-06-2018 v 18:08 PM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GrowPlace
Stálý Člen

Karma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% Pěstitelská

Registrován: Feb 2018
Příspěvků: 677 

Příspěvek č. 35

Tak bohužel musím potvrdit co psal Broot. Jedná se skutečně o minerální hnojivo GHE.
Zde je odpověď od dodavatele:

"Dobrý den,

jelikož je tento doplňek složený z vápníku a hořčíku, je to samozřejmě minerální aditivum a určitě není organické.


Troufám si tvrdit a že něco jako CalMag v organické formě ani není nikde na trhu dostupné... "

Grower sponzor

Old Post 27-06-2018 v 08:52 AM
GrowPlace je offline   Profil uživatele GrowPlace   Find more posts by GrowPlace   Foto galerie člena GrowPlace   Click here to Send GrowPlace a Private Message   Add GrowPlace to your buddy list     Navštiv homepage uživatele GrowPlace! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Anarchom
Stálý Člen

Karma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 491  

Příspěvek č. 36

To vypadá na banánový patent

Anarchomova zahrádka 2007

Old Post 27-06-2018 v 08:56 AM
Anarchom je offline   Profil uživatele Anarchom   Find more posts by Anarchom   Foto galerie člena Anarchom   Click here to Send Anarchom a Private Message   Add Anarchom to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BRooT
Stálý Člen

Karma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% PěstitelskáKarma uživatele BRooT - 97% Pěstitelská

Registrován: Jan 2016
Příspěvků: 882  

Příspěvek č. 37

Bohužel no. Ale to, že se to neprodává neznamená, že nejsou možnosti. Ty banánové slupky,vajíčka,sepiovky budou fungovat, ale chce to nějaký čas aby člověk vychytal množství.

Na kolik Vás vyjde založit indoor?

Hydroponický systém NFT - základy

"Kids gonna cry"

Old Post 27-06-2018 v 09:13 AM
BRooT je offline   Profil uživatele BRooT   Find more posts by BRooT   Foto galerie člena BRooT   Click here to Send BRooT a Private Message   Add BRooT to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 38

Me uz take konecne prisla odpoved.

Me zase napsaly uplne neco jineho , vysvetlily me ze se tam nachazeji jak prvky organicke tak mineralni a ze je to tedy ciste Bio-mineralni doplnek.
2x slovo Organic je na etikete jen proto aby zduraznily ze je to podle nekterych ne prilis prisnych kontrolnich organizaci vhodne pro ekologicke pestovani.

Takze jsem mel pravdu kdyz jsem mel trochu pochyby .

Old Post 27-06-2018 v 09:17 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 39

citace:
Původní příspěvek od jasse
Taktéž sem hledal, a ropa se opravdu asi nepoužívá pro výrobu hnojiv. Místo toho se používá zemní plyn pro výrobu čpavku. Zemní plyn je tak též organický.
Na mém prvním příspěvku ohledně posedlosti něčím 100% organickým se v podstatě nic nemění.
Tudiž sem se bohužel nechal mystifikovat a pořádně si neověřil informace o té ropě.
Hádat se samozřejmně nechci ;o)


Jak si muzes byt jisty ze ropa vnikla organickym zpusobem?
Je to proto ze se to uvadi vetsina zdroju a tim padem je to vseobecne znamo?
Jasne ve skole na celem svete se to uci uz ve skole stejne jako se driv uciloze jsme vznkli z opic. A nyni veda a genetika ukazuji ze to neni zas az tak uplne pravda.

Pokud vim tak tvrzeni ze ropa je org. puvodu je jen jedna ze tri teorii, hypotez. (spekulaci) Vetsina zdroju uvadi ze existuji dokonce jen dve hypotezy.

Loni jsem videl dokument o vzniku ropy, uhli a plynu.
Rikalo se tam ze je silne nepravdepodobne aby mohla ropa vzniknout organickym zpusobem a tedy byla org. puvodu, pravdepodobnejsi a prirozenejsi je verze ze vnikala ciste anorganicky za pusobeni magmatu,pohybu tektonickych desek a pod. a ze se stale vytvari ,tudiz je to pravdepodobne obnovitely zdroj. atd. hluboko pod pobrchem zeme. A nedavno zase na ZOOM dokument o vesmiru rikal to ze ropa vznikala pri vzniku Zeme a tez dopadem komet a jinych teles na Zemi za pusobeni tlaku a teploty.
Vedci a pokrok ve vede pry pomalu prichazeji na to ze ropa organicky pravdepodobne vzniknout nemohla a udajne to podporuje mnoho ruznych nevyvratiletnych argumentu a faktu.
Bohuzel ve svete, obzvlast v tomhle byznysu existuje silny Lobing kteremu se hodi do karet ze ropa je "neobnovitelny" zdroj fosilnich paliv ktery na planete rychle ubyva az z cela zmizi a tim padem mohou manipulovat s cenami ropy smerem vzhuru, tak jak se uz velmi dlouho deje a ti zatim vehementne brani serioznim diskuzim a vubec serioznimu preskoumani puvodu ropy.

https://www.nevsedni-svet.cz/veda-a...-o-puvodu-ropy/

Je to dost podobne lobingu farmaceutickych firem ktere az doposud branily sve chemikalie na ukor prirodni lecby a legalizaci konopi ve svete .

http://blog.nus.edu.sg/mohan/2012/1...leum-formation/

https://worldmessenger.blogspot.com...on-organic.html

Takze, jesli je skutecne ropa organickeho puvodu nebo ne, to se presne nevi, jak lze overit z ruznych duveryhodnych zdroju nebylo to nikdy s urcitosti prokazano , pouze se to predpoklada , stejne jako se kdysi predpokladalo ze zeme je placata a ze lidstvo vzniklo z opic.

Ted si mozna myslis ze verim ze ropa je anorganicka ale tak to opravdu neni.
Kdyz se me nekdo zepta jakeho je ropa puvodu tak neodpovim ze anorganikeho ale reknu jen , fakt nevim , sorry

A proto jedu organiku a tou se urcite nic nezkazi.

Old Post 27-06-2018 v 09:19 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2016
Příspěvků: 180 

Příspěvek č. 40

Madi, slyším prvně, že ropa vznikla z těl dinosaurů.
Internet je plný zvláštních článků, můžeš k nim přiřadit klidně i tento: http://www.petroleum.cz/ropa/vznik-ropy.aspx

Ovšem co mně zaráží je ,že člověk nevznik evolucí, to jako opravdu věříš ve vyšší záměr a seš zastánce kreacionismu.

Ale určitě to nehroť, nechci Ti brát Tvůj názor, každý máme na něj právo ;o)

Biosevia organic hydro grow ,CLU058

Organic coco grow,CLU058

Old Post 27-06-2018 v 10:43 AM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GrowPlace
Stálý Člen

Karma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% Pěstitelská

Registrován: Feb 2018
Příspěvků: 677 

Příspěvek č. 41

Tak,tak zřejmě Darwinova evoluční teorie není pro Madiho pravdivá

Grower sponzor

Old Post 27-06-2018 v 10:45 AM
GrowPlace je offline   Profil uživatele GrowPlace   Find more posts by GrowPlace   Foto galerie člena GrowPlace   Click here to Send GrowPlace a Private Message   Add GrowPlace to your buddy list     Navštiv homepage uživatele GrowPlace! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 42

citace:
Původní příspěvek od jasse
Madi, slyším prvně, že ropa vznikla z těl dinosaurů.
Internet je plný zvláštních článků, můžeš k nim přiřadit klidně i tento: http://www.petroleum.cz/ropa/vznik-ropy.aspx

Ovšem co mně zaráží je ,že člověk nevznik evolucí, to jako opravdu věříš ve vyšší záměr a seš zastánce kreacionismu.

Ale určitě to nehroť, nechci Ti brát Tvůj názor, každý máme na něj právo ;o)


Ale prdlajs
Ted si me fakt rozesmal , samozrejme ze neverim ze nas stvoril Buh ale evoluce.
Netvrdim ze jsme nevznily z opic, jen jsem naznacil ze je docela mozne ze jsme primo z opic vubec nemusely tak nutne vzniknout , i kdyz tam opice take sehraly nejakou tu roli ale ne uplne primou.

Celej den me tu bezi od rana do vecera dokumenty. Dokumenty proste miluju a bavi me je sledovat. Mam 4 kanaly. V dokumentech se vyjadruji tez vedci a informuji o napr. novych objevech , o pochybenich drivejsich tvrzeni vedcu atd.v dokumentech se objevuji otazky ketere zpochybnuji nektera drivejsi tvrzeni. Treba.

Jen jsem naznacoval ze nic neni tak jiste na 100%.

Old Post 27-06-2018 v 11:19 AM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2016
Příspěvků: 180 

Příspěvek č. 43

Tos mi udělal radost, už sem měl obavy ,že to bude s tím původem člověka tak trošku jinéj gang ;o) https://www.youtube.com/watch?v=iuZo7czUNB4

Nějak se ta diskuze trošku stočila mimo téma. Prvním příspěvkem sem chtěl říct ,že se pojem organický dost přeceňuje. Kytka která roste venku se v půdě taky dostane k minerálům, a že by to mělo nějaký negativní vliv na kvalitu by neřek asi nikdo.
Osobně bych dal asi vždycky přednost kytce vypěstované outdoor, před kytkou vypěstovanou indoor.

Biosevia organic hydro grow ,CLU058

Organic coco grow,CLU058

Old Post 27-06-2018 v 12:34 PM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 44

Jo, diskuse se stocila opravdu mimo tema.
Jen abych si dovolil dovysvetlit co jsem mel konkretne na mysli.
A uz obratime list.

Jesli si dobre vzpominam tak muj rocnik se na zakladce ucil ze jsme vznikly primo z neandrtalcu a ze jsme jejich primi vyvojovi potomci a ze neandrtalci zase vznikly z nejakych poloopic a ty zase z opic , jako ze mala shrbena opice se vyvijela a pomalu se naprimovala az vzniknul Homo sapiens. Coz uz bylo vyvraceno.
Jesli clovek vznikl teda z nejake konkretni opice ? Shrbene u zeme az k vzprimene stojicimu a inteligentnimu Homo-sapiens?

Ne nevznikl, vyzkumy prokazaly ze jsme jen jednou vetvi opic, které vznikly ze společných předku .
Dokonce i v soucasne dobe se toho o vyvoji coveka stale moc nevi zchazi mezi-clanky a stale teorii vedci upravuji , pozmenuji a doplnuji.

https://www.cez-okno.net/clanok/jak...lky-tresk-mozku

Z toho vyplyva ze to ce se dnes ucime ve skole nebo co je vseobecne znamo uz nemusi za 10 let tak uplne platit. Takze nic neni absolutni.

Old Post 27-06-2018 v 15:28 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 45

A ted konecne k veci.

Co ja to teda tedka pouziju jako nahradu za Cal-Mag ?

Old Post 27-06-2018 v 15:30 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Maxeaux
armed greenfidel

Karma uživatele Maxeaux - 80% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 955  

Příspěvek č. 46

Asi nic, tvoja bio/organic latka je moc vysoko

Old Post 27-06-2018 v 15:36 PM
Maxeaux je offline   Profil uživatele Maxeaux   Find more posts by Maxeaux   Foto galerie člena Maxeaux   Click here to Send Maxeaux a Private Message   Add Maxeaux to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Maxeaux! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen


Registrován: Mar 2012
Příspěvků: 3938  

Příspěvek č. 47

Tak jsem se uz rozhodl a nebudu se s tim vubec srat.

Abych urcil spravny pomer 6:1 udelam to tekute, 1x tydne to pridam do zalivky s Biobizzem.

Rozdrtim co nejvice skorapky nadrobno + drobecek kys.citronove (dobre se v nem rozpousti) a necham 24h odstat, to same udelam s rozkrajenou slupkou od bananu a pak to naredim ve spravnem pomeru 6:1 , v jednom litru RO,ten pak priliju k nadavkovanemu Biobizzu ale ten namicham tak aby ho bylo o 1l mene nez bezne pripravuju..

NEBO:

Proste ty skorapky i slupku od bananu zapravim 2-3 cm pod hlinu do kazdeho kvetniku.

Konec,zvonec tecka.

Old Post 27-06-2018 v 18:21 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2016
Příspěvků: 180 

Příspěvek č. 48

Nemáš strach z chemických postřiků na těch banánových šlupkách?
Někde sem čet ,že šlupky tropického ovoce se stříkají dioxinem či bůh ví čím.

Biosevia organic hydro grow ,CLU058

Organic coco grow,CLU058

Old Post 27-06-2018 v 18:39 PM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:56 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7581380 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív