Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Navrh ventilace mistnosti (vc. nacrtu)
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování

Jak vyresit ventilaci v mistnosti ?
This poll is closed.
Varianta 1 0 0%
Varianta 2 0 0%
Varianta 3 0 0%
Varianta 4 0 0%
Total: 0 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
K!NG
Stálý Člen

Karma uživatele K!NG - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2017
Příspěvků: 36  

Navrh ventilace mistnosti (vc. nacrtu) Příspěvek č. 1


Cus groweri,

mam zasebou par growu a je mi jasne ze nemam vychytanou ventilaci, takze bych s tim rad neco udelal. Nacrtnul sem navrh mistnosti a okolnich prostor pro upresneni me situace.

K navrhu jeste doplnim ze mam 2x ofukovy ventilator jeden oscilacni Sturm 30cm a druhy Sencor SFN 4044WH. O odtah se stara RUCK/CAN ISO-MAX 870 M3/H - PŘÍRUBA 200MM - 3 rychlosti. Pachář je primaklima industry 810-1090m3/h.

Potreboval bych pomoct s tim jak dovest ventilaci k dokonalosti nebo se tomu alespon co nejvic priblizit. Doted to fungovalo tim zpusobem, ze jsem mel otevrene okno kam byl vytazeny odtah sonoflexem az ven. Otevrene obe bocnice Homeboxu ambiente a pootevrene dvere do chodby.

Rad bych docilil toho, aby mohly byt dvere do chodby zavrene a okno idealne taky. Super by bylo i uzavrit box, aby to pripadne trochu eliminovalo hluk ofukovych ventilatoru vc. odtahu, ikdyz chapu ze uchladit 2x600 HPS muze byt obtizne, dalo by se uvazovat i o vymene ventilatoru.

Mam nekolik variant :

1) Nejlepsi by podle me bylo udelat odtah ven, i pritah z venku. Problem je ze mistnost je pod urovni venkovnich prostor (je to teda i vyhoda v lete kvuli teplote), takze jedine misto kde by slo provrtat otvor ven, je nad oknem, kde je ale preklad, do ktereho bych asi uplne nechtel vrtat (nevim jestli by se nemohlo neco posrat). Prostor nad oknem (preklad), je od stropu po okno siroky 22cm.

2) Udelat tedy diru do prekladu ale mensí dejme tomu 100-125mm na pritah vzduchu z venku a odtah udelat do garaze nekde napr. nad prostorem kde mam vybaveni (u stropu) a zredukovat na z 200mm sonoflexu na 150mm prirubu.

3) Udelat diru pro odtah nad prostorem kde mam vybaveni (u stropu) a na druhe strane nekde u dveri udelat diru pro pritah (pri zemi)

4) Udelat obe diry tam kde je vybaveni, jednu nahore pro odtah a druhou dole pro pritah a vybaveni posunout s klonarnou na bok.

5) Pokud vas napada nejakej lepsi zpusob tak sem s nim, ocenim jakoukoli radu.

Diky a diskuzi zdar.

Old Post 28-01-2018 v 14:39 PM
K!NG je offline   Profil uživatele K!NG   Find more posts by K!NG   Foto galerie člena K!NG   Click here to Send K!NG a Private Message   Add K!NG to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fotkyznovin
Nový Člen

Karma uživatele fotkyznovin - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2014
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 2

Řeším něco podobného, a uvažuji že si nechám udělat úpravu okna, kdy se rozdělí na dvě části, spodní/vrchní tak 20cm horizontálně se zadělá plastem, pak přepážka a dál se to zasklí, ve tvém případě by šlo něchat rozdělit okno na 3 časti. Dolní částí nasávat, pak by bylo uprostřed sklo, a nahoře vy byl odtah ven.
Případně při zemi u dveří udělej přítah (vyvrtáš, dáš trubku, mřížku a zapěnit) a to okno udělat jen pro odtah. To mi přijde jako nejlepší řešení.

Old Post 30-01-2018 v 09:30 AM
fotkyznovin je offline   Profil uživatele fotkyznovin   Find more posts by fotkyznovin   Foto galerie člena fotkyznovin   Click here to Send fotkyznovin a Private Message   Add fotkyznovin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
deadahead
Stálý Člen

Karma uživatele deadahead - 88% PěstitelskáKarma uživatele deadahead - 88% Pěstitelská

Registrován: Apr 2017
Příspěvků: 84  

Příspěvek č. 3

ked nad tym ako laik rozmyslam, vylucil by som som z hry varianty, ktore maju nieco docinenia s garazou. imho nekces do garaze fukat 870m3/min a tym zvysovat cirkulaciu smradlaveho vzduchu a prachu. takisto pritah - pokial urobis dieru do garaze tak budes nasavat bordel.

to co pise kolega nadomnou mi dava najvacsi zmysel. odtah von cez upravene okno, pritah cez upravene dvere ku schodisku.

tahat vzduch z domu by mohlo byt lepsie pretoze eliminuje velke vykyvy teploty a okrem toho to sposobi jemnu ventilaciu/cirkulaciu vzduchu v dome - co som pocul ze je dobre mat.

Old Post 30-01-2018 v 19:04 PM
deadahead je offline   Profil uživatele deadahead   Find more posts by deadahead   Foto galerie člena deadahead   Click here to Send deadahead a Private Message   Add deadahead to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:24 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7298470 seconds with 31 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív