Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » 400w led-Amazon-8*ICE
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 6 7 8 9 10 »
Autor
Téma 
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 1647  

Příspěvek č. 113

citace:
Původní příspěvek od panpanvicka
Hádat se nehodlám... Jen v mnoha článcích, kde je padlí probírané, jsou optimální podmínky pro šíření tyto:


Padlí se rychle šíří ve vlhkém prostředí. Vlhkost to může být vysoká, ale střídavá, při větrání. Optimální teploty pro výskyt a šíření padlí jsou 20-24°C.

http://www.rostliny-semena.cz/cz/Pa...ocneni-rostlin/

Choroba se nejvíce šíří za teplot 24 až 28 °C a relativní vlhkosti 70 až 95 %. Infekce se nejmasivněji šíří v průběhu července.

http://www.receptyprimanapadu.cz/za...proti-padli.htm

Jsou tam probírány prevence a další věci ač se to týká rostlin, stromů a kěřů. Dá se to velmi dobře uplatnin i na domácích květinách.

Padli nema rado vlhkost , respektive nejaky srazky ci jiny vykyvy pocasi.
Nejlip se tomu dari pri suchu a slabym svetle , spory padli snesou i 20° pod nulou.
Vetsinou si to nekdo prinese domu.
V tomto rocnim obdobi je pravdepodobnost mala , ale padli je mrcha , objevi se ani nevis jak.
Pokud to ma matkar tak reseni je prerez a koupat to v chemkach ci peroxidu a vydymit cimru sirou.
Na plodech uz se to resi hur.
V indooru je to otzka jednoho kola , otrhani nepomuze. Ideal jak uz psal nekdo ze peroxid.
Uprime ale rikam pokud ti to napadlo palice , tak to vyhod, nema to smysl.
Pokud je na stonku a starych listech , tak to dobal do konce a strikej je dokud to jde.
Vubec nejlepsi proti temto srackam je preve ce. Ja pouzivam discus na kazdej rez kdyz ho sadim do pudy.

Old Post 05-01-2018 v 20:18 PM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hemp-raider
Stálý Člen

Karma uživatele Hemp-raider - 81% PěstitelskáKarma uživatele Hemp-raider - 81% PěstitelskáKarma uživatele Hemp-raider - 81% Pěstitelská

Registrován: Jan 2015
Příspěvků: 112 

Příspěvek č. 114

Ja by som na pliesen pouzil CDS. Cekni o tom net hladaj CDS, CDS2, MMS. Moja uvaha je chlordioxid plyn ktory sa bude pri reakcii uvolnovat v boxe na tvoj box zacni na 10-20 kvapkach chloritanu sodneho + kyselina. Tak ze to das do nejakej mysky kde bude prebiehat reakcia a vytvoreny plyn sa bude sirit tvojim boxom mozes aj postrekovat ale ked nemas moznost a ventilacka nech nejde je to ucinne dve hodiny max ten plyn potom sa rozpadne zisti si o tom viac je to vhodne aj na desinfekciu vody pri hydre. Ak by si to chcel uskotocnit utesnit privod odtah vsetko co ide a plyn je tahsi ako vzduch chcelo by to ofuk vo vnutri ked to budes robit. A POZOR plyn je vybusny ziadne antistaticke iskry ani zapinat svetlo nic ani odtah skor odvorit box a nenadychat sa toho! a vetrat oknom aby tam nebol nahodou ziaden zdroj ohna alebo podobne proste davat si pozor treba toho pozriet na nete moc sa mi to nechce vysvetlovat ale ak by si chcel vediet viac. Plyn zreaguje do 2hodin a uz neni citit ale aj tak vetrat.

Naposledy upravil Hemp-raider 06-01-2018 v 15:31 PM

Old Post 06-01-2018 v 15:14 PM
Hemp-raider je offline   Profil uživatele Hemp-raider   Find more posts by Hemp-raider   Foto galerie člena Hemp-raider   Click here to Send Hemp-raider a Private Message   Add Hemp-raider to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 115

citace:
Původní příspěvek od Rappa
Ahoj, v tomhle stadiu bych ještě zkusil tuhle metodu - převzato ze staršího příspěvku (viz. níže Soma)

Já se taky aktuálně potýkal nedávno s padlí a sviluškama, dvakrát po sobě sem stříkal - Spray and Grow Mildew - 500ml koncentrát, chvíli pomohlo, pak se to stejně vrátilo - napadené zůstali pouze listy, ale dojel sem v pohodě. To je pro tebe varianta č.2.

Přepis článku od Somy, který byl zveřejněn v časopise Essensie č.8/2011.


Mor z bílého chmýří

Jako náruživý šlechtitel, pěstitel a jeden z nejvášnivějších kuřáků na této planetě musím říct, že padlí je jedním z mých největších nepřátel.

Konečně jsem si poradil s touto hroznou prašnou houbovou plísní. Zabírá na ni spousta metod. Namátkou síra, mléko či koloidní stříbro. To vše na ni pomáhá. Ovšem na věc, se kterou sem vyrůstal jako malé dítě, ani jedno nemá. Starý dobrý peroxid vodíku. Jeho smíchání s vodou v dobrém zahradním rozstřikovači je mojí zbraní těchto dní.

Peroxid

Nejprve jsem si pořídil 30% peroxid vodíku. Zředil jsem jeden díl peroxidu třemi díly vody. Získal jsem tak 7,5% roztok, kterým jsem následně postříkal své rostliny pod listy a na vrcholcích, včetně všech stonků a stébel. Ihned jsem pozoroval, jak padlí vybublává a rozpouští se. Tento roztok je tak účinný, že vidět mizet padlí před očima byl opravdu velice potěšující zážitek.

Když tuto věc mícháš a používáš, doporučuji mít ochranné rukavice a snažit se vyvarovat styku s kůží, očima či oblečením. Vůbec, raději si na sebe vezmi staré hadry. K rozprášení na rostliny používám pětilitrový pumpový postřikovač. Všiml jsem si, že když peroxid ukápne na půdu, tak začne šumět a vytvoří mlhu. Ovšem zatím jsem
nezpozoroval žádné špatné účinky. Čeho jsem si však všiml , je, že už se tu nepoflakuje škodlivý hmyz. Rozpadne se bez jedovatých chemikálií. Škodlivý hmyz jako roztoči nemají peroxid v lásce vůbec.

Nejlepší čas na ošetření je, když rostlina začíná kvést. Může se to snadno udělat i později, ale vyžaduje to nějaký čas na uzdravení, protože části rostliny postižené padlím odumřou, aby nechaly prostor pro nový zdravý růst bez obávaného bílého chmýří.

Miluji konopí

Jako hulič, který miluje trávu každým kouskem svého srdce a duše, pomáhám spoustě coffeeshopů kontrolovat kvalitu jejich zboží. Prostě mi zavolají a domluví si schůzku, já pak přijdu a vyzkouším jejich nejlepší model. Pak jim jako slavný ochutnávač vína řeknu svůj názor, kterého si hodně váží.

Když narazím na část úrody, která měla padlí, je to velice skličující. Padlí totiž ničí chut' a z velké části i účinky.

Peroxid je dobré použít také na vyčištění zamořené pěstírny před vysazením nové sklizně. Smíchej stejný 7,5% roztok a vystříkej s ním strop, stěny a podlahy stanu. Poté nechej místnost vysušit přes noc se zapnutými větráky. Získáš tak pěstírnu kompletně zbavenou hmyzu.

Levně a snadno

Už jsem viděl spoustu pěstitelů, kteří se padlí pokoušeli zbavit všemožnými drahými a časově náročnými způsoby. Peroxid je přitom levný a jednoduchý na použití.

Během odporného počasí, které bylo v Amsterdamu letos v létě, měl téměř každý venkovní pěstitel s padlím problémy. Já jsem peroxid vodíku doporučil všem, které jsem znal. Vyzkoušej ho také a dej mi vědět o svých poznatcích, abychom se všichni mohli ještě více přiučit.

V lásce a světle Soma (soma@somaseeds.nl)
za jak dlouho to vyprcha abych se toho mohl dotknout holou rukou?

Old Post 09-01-2018 v 16:37 PM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 116

Takže dneska vypínám světlo, dál se k tomu raději vyjadřovat nebudu.
Ať se daří.

Old Post 10-01-2018 v 14:56 PM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gauss
Stálý Člen

Karma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% Pěstitelská

Registrován: Jan 2003
Příspěvků: 336 

Příspěvek č. 117

Rock Effect jako prevence proti většině šmejdům. Na malý holčičky v malý koncentraci, jinak jim to ublíží.
+To EC si měl moc vysoký to jim určitě taky nepomohlo

GL

Old Post 10-01-2018 v 18:47 PM
Gauss je offline   Profil uživatele Gauss   Find more posts by Gauss   Foto galerie člena Gauss   Click here to Send Gauss a Private Message   Add Gauss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
j0hNy:h0ll4nD
Stálý Člen

Karma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% Pěstitelská

Registrován: Jan 2017
Příspěvků: 157  

Příspěvek č. 118

majku, do tretice vsechno dobry. gl

Jsem ledkař.

Old Post 10-01-2018 v 20:17 PM
j0hNy:h0ll4nD je offline   Profil uživatele j0hNy:h0ll4nD   Find more posts by j0hNy:h0ll4nD   Foto galerie člena j0hNy:h0ll4nD   Click here to Send j0hNy:h0ll4nD a Private Message   Add j0hNy:h0ll4nD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 119

citace:
Původní příspěvek od Gauss
Rock Effect jako prevence proti většině šmejdům. Na malý holčičky v malý koncentraci, jinak jim to ublíží.
+To EC si měl moc vysoký to jim určitě taky nepomohlo

GL
Nechapu co má ec společného s padlim, ec bylo naprosto v pořádku. Prevenci jsem asi podcenil, nepočítal jsem s tím, ze se tu šíří padli.

Old Post 11-01-2018 v 09:26 AM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gauss
Stálý Člen

Karma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% Pěstitelská

Registrován: Jan 2003
Příspěvků: 336 

Příspěvek č. 120

Kdyby EC bylo v pořádku tak nemáš oschlý konce listů. S padlím nemá společného nic, jen celkově silnej a zdravej kus odolá líp než vyhnojenej chcípák.
Ještě si nejspíš ani nic nevygrowřil a nemáš proto moc představu kolik toho skutečně potřebuje.

Old Post 11-01-2018 v 10:42 AM
Gauss je offline   Profil uživatele Gauss   Find more posts by Gauss   Foto galerie člena Gauss   Click here to Send Gauss a Private Message   Add Gauss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 121

citace:
Původní příspěvek od Gauss
Kdyby EC bylo v pořádku tak nemáš oschlý konce listů. S padlím nemá společného nic, jen celkově silnej a zdravej kus odolá líp než vyhnojenej chcípák.
Ještě si nejspíš ani nic nevygrowřil a nemáš proto moc představu kolik toho skutečně potřebuje.
Pěstuj jak myslíš, já to budu dělat podle sebe.

Old Post 11-01-2018 v 12:57 PM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gauss
Stálý Člen

Karma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% PěstitelskáKarma uživatele Gauss - 88% Pěstitelská

Registrován: Jan 2003
Příspěvků: 336 

Palec nahoru Příspěvek č. 122

citace:
Původní příspěvek od Mike_Wazowski
Pěstuj jak myslíš, já to budu dělat podle sebe.


Jen tak dál.

Old Post 11-01-2018 v 13:16 PM
Gauss je offline   Profil uživatele Gauss   Find more posts by Gauss   Foto galerie člena Gauss   Click here to Send Gauss a Private Message   Add Gauss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Registrován: Jun 2016
Příspěvků: 1366  

Příspěvek č. 123

Rappa
nie som si istý, že či riedenim 30 percentného H2O2 1:3 vznikne 7,5 percentný roztok. Snáď ma niekto opraví. Každopádne použitie H2O2 může byť efektívne.

Old Post 12-01-2018 v 08:12 AM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rappa
Nový Člen

Karma uživatele Rappa - 34% PěstitelskáKarma uživatele Rappa - 34% Pěstitelská

Registrován: Feb 2017
Příspěvků: 29 

Příspěvek č. 124

citace:
Původní příspěvek od odo
Rappa
nie som si istý, že či riedenim 30 percentného H2O2 1:3 vznikne 7,5 percentný roztok. Snáď ma niekto opraví. Každopádne použitie H2O2 může byť efektívne.


Jestli sis nevšiml, tak jsem psal, že je to převzatý šlánek z Essencie od Somy, tak kdyžtak pošli mail Somovi a zeptej se jeho

Old Post 12-01-2018 v 08:14 AM
Rappa je offline   Profil uživatele Rappa   Find more posts by Rappa   Foto galerie člena Rappa   Click here to Send Rappa a Private Message   Add Rappa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 125

Já osobně peroxid nedoporučuji. Je to nesmysl, kytky to nakonec odrovnalo.

Old Post 12-01-2018 v 12:03 PM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 126

citace:
Původní příspěvek od Mike_Wazowski
Já osobně peroxid nedoporučuji. Je to nesmysl, kytky to nakonec odrovnalo.
Takze jsi ho zkousel? Jakym postupem?

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 12-01-2018 v 14:47 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mike_Wazowski
Stálý Člen

Karma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% PěstitelskáKarma uživatele Mike_Wazowski - 98% Pěstitelská

Registrován: Aug 2017
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 127

Přesně tak, jak je to tam popsany.

Old Post 12-01-2018 v 16:48 PM
Mike_Wazowski je offline   Profil uživatele Mike_Wazowski   Find more posts by Mike_Wazowski   Foto galerie člena Mike_Wazowski   Click here to Send Mike_Wazowski a Private Message   Add Mike_Wazowski to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
j0hNy:h0ll4nD
Stálý Člen

Karma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% Pěstitelská

Registrován: Jan 2017
Příspěvků: 157  

Příspěvek č. 128

peroxidu staci na 80l vody malej panak

Jsem ledkař.

Old Post 12-01-2018 v 18:59 PM
j0hNy:h0ll4nD je offline   Profil uživatele j0hNy:h0ll4nD   Find more posts by j0hNy:h0ll4nD   Foto galerie člena j0hNy:h0ll4nD   Click here to Send j0hNy:h0ll4nD a Private Message   Add j0hNy:h0ll4nD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:12 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 6 7 8 9 10 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8265760 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív