Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Problémy s vyklíčením semínek ZDE !!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 5 6 7
Autor
Téma 
HA-de-SH
Stálý Člen

Karma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% Pěstitelská

Registrován: Sep 2006
Příspěvků: 139  

Příspěvek č. 97

Zdar, ja mel tedkonc velky problemy s klicenim seminek (asi kvuli zime v byte) a osvedcilo se mi seminka vrazit do filmovky na vatu (tampon na cisteni obliceje) a cely to zavreny hodit na topeni... mas tam tmu teplo a neutece ti zadna vlhkost, do dvou dnu byly seminka hotovy (predtim v supliku sem cekal 6 dnu a nic)... tak nevim, zkus, treba ti to pomuze...

INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM

Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]

archiv Wonderful Box 2008
život v Marockém království

Old Post 26-10-2006 v 14:03 PM
HA-de-SH je offline   Profil uživatele HA-de-SH   Find more posts by HA-de-SH   Foto galerie člena HA-de-SH   Click here to Send HA-de-SH a Private Message   Add HA-de-SH to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1237 

Příspěvek č. 98

no mám ozkoušeno, že semínka popřípadně "šlupku" nepotřebují...
co ale funguje je vyšší teplota, peroxid vodiku (1ml/1l cca35%h2o2),
máš-li GA-spray (v growshopech cca 10eur) - ten obsahuje rostlinný rustový hormon, který kromě jiného přerušuje dormanci semínek, dále určitě funguje i kořenový stimulátor (auxiny)...
btw. mě třeba sida rombifolia klíčí úplně bez problémů (moje i čerstvý i rok starý semínka)
a přípojím pár návodů a informací:
===================================
Všeobecně...
Semena potřebují ke klíčení kyslík a vodu. Proto je nejlépe volit lehké vzdušné substráty na bázi rašeliny, nebo kokosových vláken s příměsí písku, drtě, nebo perlitu. Takové substráty není nutné sterilizovat. Vyséváme spíše mělce. Velká semena krátce namočíme do vody a vyséváme samostatně. Prachová semena se vysévají na povrch. Po důkladném zavlažení již nesmí výsev do vyklíčení přeschnout. Toho docílíme pomocí různých výsevních skleníčků, které mají průhledný plastový kryt. Denně výsevy kontrolujeme. Nejčastější příčinou neúspěšného výsevu je přemokřený, či rozbahněný substrát, nízká teplota, přeschnutí výsevu, netrpělivost (některé druhy klíčí dlouho a pomalu) a neposkytnutí dormantním semenům náležitý teplotní režim. V katalogu jsou uvedeny kódy výsevu, které napoví jak postupovat.
Nejčastější příčinou úhynu semenáčků je nedostatečná výměna vzduchu, přelití, přeschnutí, vystavení přímému slunci. Larvy smutnic mohou také způsobit velké škody.
Většina semen klíčí při pokojové teplotě. Druhy z chladných oblastí, hor, nebo náhorních rovin klíčí lépe při nižších teplotách, tropické druhy vyžadují vyšší teploty.
Doba od výsevu po vyklíčení je různá. Semena, která klíčí rychle, tj do 2-3 týdnů vzcházejí rovnoměrně a najednou. Semena která klíčí pomalu a dlouho mohou vzcházet ještě 3 měsíce po výsevu.

Semena s tvrdou testou
Typickými představitely jsou bobovité druhy Fabaceae, Mimosaceae, Caesalpiniaceae a některé ibiškovité Malvaceae. Tvrdá testa nepropouští vodu a semena nevyklíčí. Pomáháme si skalpelem, nožem, pilníkem, nebo smirkovým papírem. Účelem je povrch semene narušit, ale nepoškodit embryo. Tomuto postupu se říká skarifikace (scar =jizva). Semena pak namočíme do vody a nabobtnalé ihned vysadíme. Ostatní opakovaně skarifikujeme až dojde k nabobtnání.

Stratifikace
K tomu, aby vyklíčila, potřebuje mnoho druhů dormantních semen projít obdobím vlhkého chladu. Faktory jsou vlhkost, vzduch, chlad a čas. V přírodě to probíhá tak, že semena na podzim uzrají, před příchodem zimy zapadnou do vlhké půdy a na jaře po oteplení vyklíčí .
Semena se krátce namočí až změknou nebo nabobtnají.
Smíchají se s vhkým substrátem a vloží do malých sáčků, nebo se vysadí do malých květináčků a důkladně zavlaží.
3) Umístí se do chladničky při 3-8(C po určitou dobu. Zpravidla to jsou 4 týdny (krátká stratifikace), nebo 3 měsíce
4) Semena se vyjmou ze sáčků a vysadí, postupně zvyšujeme teplotu. Prudká změna teploty z 5st na 35stC může semena zničit.
Často klíčí semena již během stratifikace a proto dávám přednost výsevu do květináčků ještě před začátkem stratifikace. Tím odpadá pozdější manipulace s naklíčenými semeny.

Jiné postupy
Stáří a zralost některá semena nevyklíčí ihned po sklizni a jsou dormantní až do té doby, než pomine období
skladování za sucha, které se pohybuje od 1 měsíce do 5 let.
2 stupňové klíčení některá semena vyžadují 1-4 měsíce vlhko a teplo, potom následuje vlhko a chlad, kdy dochází ke klíčení. Někdy během teplého cyklu vyrazí kořen, ale stonek se začne vyvíjet až po skončení chladného cyklu. Někdy je nutné jednotlivé cykly pravidelně po 3 měsících střídat, aby se přerušila dormance a došlo k vyklíčení. Tyto poměrně složité postupy označuji v katalogu kódy (28) a (29). Tropické druhy, jako jsou palmy, nebo arálie vyžadují dlouhé období vlhka a tepla, během kterého dochází k plnému vývoji embrya a teprve potom semena klíčí.
Máčení a plavení některá semena obsahují chemické látky, které v přírodě brání jejich vyklíčení za nevýhodných podmínek. Říkáme jim inhibitory. Po příchodu delšího vlhkého období dochází k vyplavení těchto látek a vyklíčení. Několikadením namáčením semen s častou výměnou vody vyplavíme inhibitory.


Typickým příkladem jsou tropické monzumové a pouštní druhy, ale také Gunnera manicata. Voskovitého, či olejovitého povrchu se zbavíme přídavkem smáčedla (Jaru).
Světlo a tma některá semena vyžadují ke klíčení světlo např. Eucalyptus, nebo zástupci rodu Bignoniaceae (Trubačovité) jejichž semena mají blanitý obal propouštějící světlo. Většina semen přirozeně klíčí ve tmě.
Kolísavá teplota některá semena jsou přizpůsobena ke klíčení v období velkých rozdílů teplot mezi dnem a nocí např. Protea nebo Cleome. Toho můžeme docílit v nevytápěném skleníku, nebo přenášením výsevu z chladničky do místnosti a naopak.
Chemické látky existuje celá řada chemických látek, které pozitivně působí na klíčení, Dusičnan draselný, peroxid vodíku, kyselina sírová a citronová, chloramin, různé hormony jsou jen některé z nich. Semena z polopouštních oblastí Austrálie, Chile a Jižní Afriky klíčí po namočení ve výluhu z kouře. Požáry dávají šanci takovým druhům, které by jinak v konkurenci s ostatními rostlinami neobstály. Kyselina giberelinová GA3, přírodní růstový hormon dokáže rychle naklíčit některá dormantní semena.

zdroj: http://www.bambusarium.cz/saltaseeds/Salta2006.doc

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 27-10-2006 v 16:59 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pan Muškát
Stálý Člen

Karma uživatele pan Muškát - 47% Pěstitelská

Registrován: Oct 2006
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 99

Slušný info...dík za radu - K +

Až budu veliký, bude ze mě dědek kořenář!

Old Post 27-10-2006 v 22:16 PM
pan Muškát je offline   Profil uživatele pan Muškát   Find more posts by pan Muškát   Foto galerie člena pan Muškát   Click here to Send pan Muškát a Private Message   Add pan Muškát to your buddy list     Navštiv homepage uživatele pan Muškát! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gambler
Stálý Člen

Karma uživatele gambler - 85% PěstitelskáKarma uživatele gambler - 85% PěstitelskáKarma uživatele gambler - 85% Pěstitelská

Registrován: Jun 2006
Příspěvků: 115  

Příspěvek č. 100

Hura! Dneska mi leze prvni rostlinka. Mam to za oknem na jizni stranu. Pres den pokud sviti slunko se tam muze teplota vysplhat klidne ke triceti stupnum. Pres noc tam mam takovejch odhadem sedmnact? stupnu. Jinak vyklicilo to normalne v hline, ale hafec vody. Fakt promacena hlina. Kdybych ji nemel sterilizovanou, bylo by to plny plisne. Seminko se na tenhle pokus chytlo tak po sedmi dnech asi. Casem mozna prinesu nejakou fotku abyste mi mohli zavidet

son of a god
out 06- sklizeno kopinatkyout 07- ww, aurora indica, swiss sativa

Old Post 31-10-2006 v 13:00 PM
gambler je offline   Profil uživatele gambler   Find more posts by gambler   Foto galerie člena gambler   Click here to Send gambler a Private Message   Add gambler to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pan Muškát
Stálý Člen

Karma uživatele pan Muškát - 47% Pěstitelská

Registrován: Oct 2006
Příspěvků: 30 

Zdraví Naděje umírá sposlední :D Příspěvek č. 101

Tak se mi konečně povedlo to vyklíčit...dal sem to do vaty, přikryl to a dal na topení - po 4 dnech to bylo vyklíčený a tak sem to zasadil.
Statistiky jsou takovéto: použitých semínek cca 30 - > z toho 30% vyklíčilo a z těch co vyklíčili se pouze 3 zvedli nad povrch a vyrostli z nich prozatím 3 (po 1 cm) rostlinky.
Bohužel jedna to z neznámých důvodů nepřežila (nejdřív jí uvadl stonek a pak uplně zašla) a ty další 2 se tam drží jen tak tak - uvidíme, časem (jestli bude co) pořídim foto a společně se o radost s vámi podělím!:-)

Až budu veliký, bude ze mě dědek kořenář!

Old Post 13-11-2006 v 14:04 PM
pan Muškát je offline   Profil uživatele pan Muškát   Find more posts by pan Muškát   Foto galerie člena pan Muškát   Click here to Send pan Muškát a Private Message   Add pan Muškát to your buddy list     Navštiv homepage uživatele pan Muškát! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1237 

když přijde na lámání chleba...teda semínek.... Příspěvek č. 102



můj malý experiment....
vyloupaná seeds, jež nechtěla klíčit.........vyloupnuta....
klíčivost vzrostla na 100%.....obecně takováto rostlinka není ze začátku tak vytáhlá jako "normálně".....

....takže klidně loupejte

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 13-11-2006 v 14:16 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FidoBMX
Nový Člen

Karma uživatele FidoBMX - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 28  

Příspěvek č. 103

cau hele potrebovat bych od vas zkusenych radu seminka me klici klicky normalne po 2 dnech vylezly ale sou furt stejne velky ani po 3 dnech nevyrostli vic jako? pro sim poradte

Prosím berte ohledy na to, že začínám!!! pěstu ZDAR

Old Post 15-08-2008 v 09:32 AM
FidoBMX je offline   Profil uživatele FidoBMX   Find more posts by FidoBMX   Foto galerie člena FidoBMX   Click here to Send FidoBMX a Private Message   Add FidoBMX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 3229  

Příspěvek č. 104

citace:
Původní příspěvek od orik
Před naklíčením nechat pár dní v lendičce, PH by měl obýt neutrální (5,5)
Někdo nechává naklíčit ve vodě smíchané s H2O2 (peroxid vodíku-30 %ní),ale nevím v jakým pměru. S perox. semínka klíčí mnohem rychleji.


Ano pH neutral , což když je od 0 do 14 tak je pH 7 neutral ...

Old Post 28-03-2011 v 05:43 AM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ajtaktak
Stálý Člen

Karma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 483  

Příspěvek č. 105

Caute.
Klicim. Dokopy 40 kuskov. 4 rozne odrody.
Biger bud. WW. critical 2.0 a royal moby.
Klicenie zacate minuly tyzden piatok vo vide. Po jednom dni servitky a po 2 dnoch rw kocky + parnik vyhrievany na 24.5 stupna.
Do dnes je vonku iba 18 rastliniek.
Dost zla statistika. Ostatne jak keby sa zastavili na tom istom ako ked sa vlozili do rw kociek.
Od dinafemu nevyslo ani jedno von z rw kocky !!
Vlhkost podla metra max 60 % nie menej ako 50%.
Teplota 24,5. Su prikrite. Uz na ne svietim. Nakolko tie co vysli sa uz moc zacali tahat do vysky a uz potrebovali svetlo.
Rw kocky boli namocene 24 hodin v upravenej vode z RO plus seedbooster od plagronu a trochu odstatej vody z vodovodu. Max ec 0.4.
Netusim kde moze byt problem. Pripadne ako zachranit aspon volaco zo zvysnych 22 semien. Dakujem za postrehy. Svietim na sklenicek momentalne 2x 55w trubice.
Od namocenia rw som iba dnes trochu dolieval na spodok skleniku nech si od spodu zobere rockwool nejaku vlahu. Inak som nepolieval.

Old Post 29-12-2017 v 14:55 PM
Ajtaktak je offline   Profil uživatele Ajtaktak   Find more posts by Ajtaktak   Foto galerie člena Ajtaktak   Click here to Send Ajtaktak a Private Message   Add Ajtaktak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
murmur
Stálý Člen

Karma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 392  

Příspěvek č. 106

Zdar, jestli půlka vylezla, bude problém nejspíš v semínkách, odkud je máš? Pokud jsi koupil nějaký starý nebo špatně skladovaný, jak je v našich e-shopech zvykem, už jim asi nic nepomůže. Ale ještě bych chvilku počkal...

Old Post 29-12-2017 v 17:27 PM
murmur je offline   Profil uživatele murmur   Find more posts by murmur   Foto galerie člena murmur   Click here to Send murmur a Private Message   Add murmur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ajtaktak
Stálý Člen

Karma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 483  

Příspěvek č. 107

Nebudem to hrotit. Seru na to. Pockam jeste par dni a kdyz nic.. tak uz budu objednavat seminka jenom primo od seedbank.
Jinak ted objednavany z eshopu. Ale taktiez na ne museli cakat.. tak neviem ci ich tiez cerstvo neobjednavali..

Po takejto skusenosti. By som bol najradsej za nejake rezy.. ale na svk to je problematicke..

Old Post 29-12-2017 v 17:50 PM
Ajtaktak je offline   Profil uživatele Ajtaktak   Find more posts by Ajtaktak   Foto galerie člena Ajtaktak   Click here to Send Ajtaktak a Private Message   Add Ajtaktak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RadekS
Stálý Člen

Karma uživatele RadekS - 25% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 31  

Příspěvek č. 108

Důležitá je taky teplota .. chtělo by to, aby ten navlhčený materiál se semínky měl ideálně 20°C stabilně .. chce to dát někde poblíž topení, ale ne na něj, dát k tomu teploměr a vysledovat to správné místo.
Super je skleníček s vyhříváním nebo nějaká vyhřívaná podložka, která se prodává v GS.

Old Post 02-01-2018 v 18:27 PM
RadekS je offline   Profil uživatele RadekS   Find more posts by RadekS   Foto galerie člena RadekS   Click here to Send RadekS a Private Message   Add RadekS to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ajtaktak
Stálý Člen

Karma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% PěstitelskáKarma uživatele Ajtaktak - 99% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 483  

Příspěvek č. 109

Nakoniec z 40 kuskov vzislo 14..
Podelim sa o skusenost.
Dal som to predklicit do vody na 24 hod. Semienka popraskali. Boli prelozene do servitok. Klicky sa moc neobjavovali tak som to po 2 dnoch dal do rw kociek. Bal som sa ze v servitke to chyti plesen alebo volaco. Vyslo zo 40 kusov 14.. len dodam servitky boli ulozene vo vyhrievanom parnicku.

Po tomto mi zostalo este 10 semien jack herer. Povedal som si ze na to pojdem inac.
Zobral som toaletny, plastovu misku a vodu z RO s par kvapkami seedboosteru od plagronu. Zalial tak akurat dal do sacku do skrine do tmy a po dvoch dnoch !! Vsetkych 10 1cm klicky. Dane do rw a do parnicku. A teraz nadhernych 10 z 10 rastlin. Teraz je treti den v parnicku a uz prekorenuju male kocky.

Rozdiel bol hlavne v tom ze to nebolo vyhrievane, nebolo prednamacane vo vode a pouzil som makucky toaletny (na jemnu ritku). Po rozmoceni bol strasne jemnucky. Tie servitky co som pouzil predtym boli nejake extra dry.. kuchynske na umyvanie, tvrdsie. Uz nikdy viac..
Moja skusenost s klicenim. Snad niekomu pomoze.

Old Post 05-01-2018 v 08:56 AM
Ajtaktak je offline   Profil uživatele Ajtaktak   Find more posts by Ajtaktak   Foto galerie člena Ajtaktak   Click here to Send Ajtaktak a Private Message   Add Ajtaktak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:16 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 5 6 7  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1084900 seconds with 32 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív