Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » ~ Test LED vs HPS + selekce + pokus o hybrid ~
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

~ Test LED vs HPS + selekce + pokus o hybrid ~ Příspěvek č. 1

Dobrý den, přátelé zeleného listu.

K příspěvku mne nakopla "diskuze" na ČT minulý čtvrtek, protože odpůrci konopí silně blouznili a překrucovali ojedinělé případy, které úzkoprse zjednodušovali a dělali z nich obecnou pravdu.

Dovolte mi, abych se Vám představil, jmenuji se Gideon DeWulf a konopí holduji cirka 17 let, přičemž celý tento čas žiji ve větším městě, tudíž jsem měl jako konzument pouze dvě možnosti:

- kupovat od dealera pochybný původ, kvalitu a historii
- začít si pěstovat sám v kvalitě, kterou si určím sám a především odrůdu podle vlastní chutě

Jelikož outdoor nepřicházel po pár nezdařených pokusech, které takto skončily zpravidla vždy po zásahu nenechavých jedinců, do úvahy, nezbývalo než se začít zajímat o indoor kultivaci.

Vše to začalo hledáním v knížkách a na internetu, ale asi největší zlom nastal právě díky tomuto fóru, jelikož to tu tvořila inteligence konopné scény tehdejšího undegroundu společnosti a spousty zapálených experimentátorů. Tímto jim chci rovnou velmi poděkovat za to, že pomohli vytvořit tuto databázi informací a že měli koule sdílet své zkušnosti, nápady a postřehy nehledě na establishment.

Jen je převeliká škoda, že nastal útěk po tom co se konopí začalo více rozmáhat a pěstovat začal kde kdo, což v principu není zle, každý by měl mít právo si vypěstovat na svém pozemku či ve své domácnosti cokoliv co mu může jakkoliv pomoci, ať už pro mírnění depresí, bolestí či jen tak preventivně z rekreačních důvodů (odbourávat stres, zastavit se a popřemýšlet, jít si vychutnat procházku přírodou...) Těch možností užití je nespočet a to je právě to, co mne osobně na konopí baví. To vše bohužel díky jistým podnikavým spoluobčanům, kteří to začali přehánět, ať už jde o nelegální velkopěstírny nebo o byznysmeny v oblasti vybavení, začalo docházet k odklonu od podstaty konopí a tím spousty lidí přišlo o motivaci proč se tomuto krásnému koníčku věnovat i nadále. I díky represím, které jsou zcela mimo mísu a naopak nahrávají organizovanému zločinu, který je vážně škodlivý pro společnost na rozdíl od tolik haněného konopí a marihuany, jelikož ta má naopak opačný efekt - společnost díky ní má potenciál najít společnou řeč.

Konopí umí spojovat lidi, především díky uklidňujícím účinkům, tudíž konzument dojde k v vnitřnímu klidu, vypustí stres, dojde k uvolnění napětí a může se alespoň na chvíli zastavit i ve svých myšlenkách a začít se zaměřovat jen na skutečné problémy, ale především je zceleny a tak vnímavější i k druhým, protože díky oproštění od uspěchané moderní doby je schopný naslouchat a být v přítomnosti. Proto je i nesmysl tvrzení, že zhulený řidič je nebezpečný. Není o nic víc nebezpečnější než spěchající nebo nervózní řidič a řekl bych že i právě naopak, poněvadž body viz výše, jmenovitě je v přítomnosti, nespěchá a je v klidu.

S tím, co vlastně a proč to dělám, se peru celých 17 let, prošel jsem mnohými krizemi, žil ve strachu a stresu že dělám něco zlého byť v hloubi duše jsem stále cítil, že je to právě to co potřebuji. Celý boj se začal prvotním strachem zkusit zakázané, ale zase něco v mé hloubi říkalo ať nepodléhám strachu a spíše se snažím o problematice informovat - v té době společnost konopí démonizovala na vysoké úrovni, což se začíná zase vracet nehledě na celosvětový trend liberálnějšího přístupu.

Konopí mi pomáhá a má potenciál pomáhat i druhým, což jsem za těch 17 let mohl vidět nesčetně krát na vlastní oči a hlavně jsem slyšel mnoho příběhů, jelikož mám v konopí takové zalíbení, že když je možnost, nebojím se o něm diskutovat takříkajíc na plnou hubu.

Mám zalíbení v genetické různorodosti konopí, nekoukám na výnos ale na potenciál celku, především co se týče účinků, vůně a chuti. Jako příklad bych uvedl sommelierství vína, je mnoho odrůd různých chutí a vlastností, hodících se k různým příležitostem. Konopí je ale bohatší, může navozovat i jemné až výraznější změny vnímání sebe a světa kolem sebe, což dokonce dokáží i některé druhy alkoholu (jednoznačně absinth). Chce se to naučit využívat potenciál, nikoliv holdovat konzumu, což se také dá přirovnat k tomu jak to chodí u alkoholu - je víno a víno (třeba krabičák ), rum a rum... A samozřejmě kromě kvality se liší i způsob konzumace a především i její míra.

Tak či onak mají lité od nepaměti potřebu si navozovat stavy změněného vnímání, jen se ještě hledá zlatý střed, který já osobně našel. Syntetické či chemické drogy je jeden extrém, alkohol a totální kaše druhý, já našel střed v konopí.

Toto vše jsem pochopil celkem rychle, jen šlo o to si zjištění ověřit a neponechat nic náhodě a především celé uvědomění vstřebat, jelikož prvotní šok z té velké lži má na mne následky dodnes.

Pěstování jako takovému se věnuji circa 15 let, zkoušel jsem různé prostory, systémy (pasiv hydro, bubbler, průtokový bubbler, aero, drip), světla, odrůdy, média (hlína, kokos, RW, hydroton), hnojiva, stínidla, pěstební techniky...

A i když toho bylo hodně, těch možností je tolik co je lidí, kteří pěstují, je to nádherný svět proměnných ale přitom si sobě tak blízkých akcí a reakcí, neustále je co objevovat a posouvat se dál a dál. Jsem jednoznačně proto, aby každý mohl svobodně vyrazit na tuto úžasnou pouť samoléčení - i na terapiích se léčí pomocí koníčků či práce související s pobytem mezi florou a občas nechtěně i faunou

✯✯✯✯✯✯✯✯✯✯✯✯✯✯

Ale teď už k mé zahradě

Aktuálně se jedná o

box Darkroom 300W (300x150x235cm),
1x 600W Galaxy + Osram Planta star,
1x 600W LED by FrYnK,
cca 28 rostlin,
5,7L květníky naplněné RW cubes - další experiment.

Výživa co dům dá (canna coco, v budoucnu asi JiD nebo Advanced Nutrients)
Ventilace cca 400m3/h - není potřeba orkán, důležitá je čerstvost vzduchu.

Odrůd tam mám pět, z toho u tří bude probíhat finální selekce fenotypů, jedna je na chuť a pokus o opylení a druhá je čistě na opylení (pokud bude zmražený pyl ještě k použití). Nicméně zatím si je nechám pro sebe, snad mi to nebudete mít za zlé Ale mohu prozradit, že se jedná o OG kush a sativa hybridy z produkce US breederů.

Jak jsem psal v úvodu, na výnos nekoukám a tedy neřeším ani čas, když mám čas, vymýšlím zlepšováky, když ne, hold musí holky počkat, to je prostě život. Takže růstovou periodu vůůůbec neřeším, prostě jak se stane tak se stane

Tak pojďme na to, něco z toho určitě vznikne

~G✧D~

Naposledy upravil ~G✧D~ 14-12-2017 v 15:05 PM

Old Post 14-12-2017 v 13:03 PM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 1647  

Příspěvek č. 2

Cau. Zajimavej thread , ovsem po zverejneni tech genu by to bylo pro mnohy zajimavejsi. Nezbyva nez cekat az to bude aktualni. K tvymu postoji ohledne pestovani, klobouk dolu za tento thread. Nebude to jak ostatni zasadit , prepnou , takovy a jiny ec a ph. Sklizen a vynos. Tesim se.

Old Post 14-12-2017 v 14:50 PM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

Nějaké obrázky Příspěvek č. 3





Ahoj přátelé zeleného listu.

Začínám uvažovat o experimentu v podobě použití bio hnojiv v RW médiu, i když s ním také experimentuji tak již nějaké zkušenosti mám a mohlo by to fungovat. Problém by nastal v momentě potřeby zajistit přísun živin více dní po sobě bez nutnosti přítomnosti. Uvidím co zvítězí.

První fotka Grodan cubes 1cm3.

Druhá fotka přesazování z cca150ml květníků taktéž s RW.

Experimenty začínaly s vlastnoručně nařezanými mini kostičkami odpovídající tvarem i cca velikostí těm kupovaným. Použil jsem pro to rohož Grodan, ale chtělo by to respirátor a řezání provádět ve venkovních prostorech, pokud byste se do toho někdo chtěl pouštět.
Výhoda vlastních byla ale v tom, že lépe absorbovaly a držely vlhkost, což se velmi vlastnostmi blíží tradičním médiím jako je hlína a především kokos, který je doposud mé nejoblíbenější médium. Dost možná byl tento jev způsoben pospolitější struktury těch zakoupených, zatímco home made byly narušené od řezání, i když snaha udržet je v co nejdokonalejší krychli tam jistě byla Což vede k lepšímu držení vláhy, naopak nepoškozená vlákna svou vzdušností umožňují lepšímu odvodňování poněvadž pokud je mezi vlákny stabilní rozestup, gravitace udělá své a vláha stéká rychleji a méně se zadržuje. A tady jsem došel k poznatku, že budu kolem nich muset běhat častěji než jsem předpokládal.

Třetí a čtvrtá fotka vhled do boxu + detail na podmisku a momentální objekt zájmu pro další vývoj, více níže.

Co jsem u zakoupených podmisek v prvním momentě považoval za přednost - výstupky ze dna pro to aby květníky nestály v odpadu - se nyní po zjištění skutečných vlastností kupovaných kostiček jeví jako hendikep, ale nevadí, otevírá se nová možnost využití a možného usnadnění starostí se zálivkou - vše díky vzdušnosti tohoto média. Přirovnal bych ji k hydrotonu, ale s pro mne podstatnými výhodami - RW zadrží více vláhy a nemění tolik pH. Vše spočívá v tom, že květníky mohou být potenciálně v hlubší podmisce - spíše v misce - s rovným dnem a ponořené ve stále, eventuálně dopouštěné hladině. Plán nechám dozrát při procházce v hobby marketu a domácích potřebách , jestli mne něco nezaujme . Takže zatím nejspíše vyzkouším nápad ve formě pasivního "hydra", ale pokud se osvědčí a bylo by třeba v budoucnu větší automatizace, finální verzi vidím na způsob Ebb&Flow.

Vymýšlím to trochu (víc) za pochodu, ale baví mne to a to je hlavní. Jak jsem avizoval v prvním příspěvku, rostlinám se věnuji když je čas, když ne, hold musí holky počkat. A některé nápady si musí trochu sednout

~G✧D~

Naposledy upravil ~G✧D~ 16-12-2017 v 01:06 AM

Old Post 16-12-2017 v 00:47 AM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 495  

Příspěvek č. 4

Cus... nevim jestli to svetlo mas takhle vysoko porad, ale az ho budes mit jen na jedne pulce tak bych vysku drzel mezi 50-60 cm nad vrskama...Precejenom tahle optika svetlo hodne rozprostre a z takovyhle vysky uz to ztraci na intenzite...Další věci je ze bych asi uz i v rustu pustil ty 3000k k tem 5000k... alespoň na 200W (teda pokud dobře vidim ze ti svitej jenom ty 5000k)

Old Post 16-12-2017 v 11:07 AM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JenSen1989
Nový Člen

Karma uživatele JenSen1989 - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2017
Příspěvků: 1 

Příspěvek č. 5

Díky za inspirující téma!!

Old Post 16-12-2017 v 17:02 PM
JenSen1989 je offline   Profil uživatele JenSen1989   Find more posts by JenSen1989   Foto galerie člena JenSen1989   Click here to Send JenSen1989 a Private Message   Add JenSen1989 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

Příspěvek č. 6

to FrYnK:

Mám to cca jak píšeš a zapnuté taky tak, čili to beru jako potvrzení, že některé věci už řešit nemusím, jelikož je už dělám automaticky podle citu/zkušeností a díky tomu se mohu soustředit na nové.

Jinak fotky budou vždy zkreslovat, poněvadž se světly hýbu při manipulaci s rostlinami nebo když něco ladím v prostoru. A co je on/off taky není objektivní
Nemám rád určitou teplotu světla při pohybuji kolem rostlin, ať už že nevidím tolik detailů jako při bílém (kontrola škůdců, nemocí, změn...) nebo i z jiných důvodů, které tu nechci rozebírat.

to JenSen1989: rád jsem se podělil.

~G✧D~

Old Post 17-12-2017 v 17:08 PM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
j0hNy:h0ll4nD
Stálý Člen

Karma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% PěstitelskáKarma uživatele j0hNy:h0ll4nD - 93% Pěstitelská

Registrován: Jan 2017
Příspěvků: 157  

Příspěvek č. 7

jsem zvedavy na tohle polohydro jediny co me sere je ten sliz ktery se ti vytvori na povrchu rw, kdzy na nej sviti svetlo, ale to nejspis znas ..

og kush (cut?) x ? .. nemusis tajit, me osobne to moc zajima, taky mam nejaky plany

frynkovy ledky jsou dobry i kdyz je nemam, tak hodne zdaru

Jsem ledkař.

Old Post 17-12-2017 v 21:36 PM
j0hNy:h0ll4nD je offline   Profil uživatele j0hNy:h0ll4nD   Find more posts by j0hNy:h0ll4nD   Foto galerie člena j0hNy:h0ll4nD   Click here to Send j0hNy:h0ll4nD a Private Message   Add j0hNy:h0ll4nD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

Příspěvek č. 8

To j0hNy:h0ll4nD:

No, asi takhle, sliz a řasy se neudělají jen tak z ničeho Chce to dodržovat hygienu, vymývat a dezinfikovat nádoby, myslet na použitá hnojiva (organika je ihned ke spotřebě, což platí i o enzymech a různých vitalizačních doplňků, kořenových stimulátoru atp...) a preventive používat H2O2. A celkově udržovat čistotu.

Objevily se mi řasy u tří rostlin. Dvě jsou od jiného zahradníka a řasa se rozšířila z kostiček, ve kterých jsem je dostal. Třetí se zřejmě kontaminovala při zálivce, tak jsem začal klást větší důraz na čistotu a začal používat právě H2O2. Myslím, že je po problému a věci se vrátí do správných kolejí.

Spousty věcí dělám již automaticky a tak nad pěstováním ani moc nepřemýšlím a rovnou činím. Sleduji hodnoty a pracuji s nimi, plus si je ukládám do hlavy, kde porovnávám rozdíly. Nejspíše to bude tím, že jsem dříve neprezentoval a tak jsem vlastně neměl archiv i s fotodokumentací. Proto mám asi i tak ležérní přístup

Na fotky momentálně není čas, ale mají se fajn, postupně jsem snižoval z 18/6 na 12/12 (co den -2h).
Vstupní hodnoty pH 5.5, EC 1.71
Výstup - a to je zvláštní jak se toto RW chová - ~ pH 6.4, ~ EC 1.9

Ph jde postupně dolů, přičemž startovalo na 6.7 (ano, na rostlinách se to podepsalo). V budoucnu bych si pH hodnotu představoval na úrovni 5.5~5.8. Pravda, médium jsem nenapufroval, jelikož z experimentů vyplývalo, že nebude potřeba. Nicméně, neověřil jsem to z nedodstatku času. Ale vůbec to nevadí, alespoň mám možnost jít z nějakého výchozícho bodu k pomyslnému indeálnímu a sledovat rozdíly.

Ještě mne nemile překvapilo setkání se smutnicemi, jediná možnost zavlečení je v podobě vánoční hvězdy, kterou přinesla žena. Nicméně je umístěna v celkem obstojné vzdálenosti od mého království. Krásný příklad jak stačí málo a člověk může mít problém Například zavlečení svilušek na oděvu po procházce se psem v přírodě, návštěvy parku i třeba návštěvy balkonu souseda. Proto je důležité před vstupem do pěstevního prostoru nebo jeho blízkosti vyměnit oblečení a umýt si ruce. A samozřejmě zamezit v co největší míře přístupu případného domácího mazlíčka, který chodí ven, aby se pohyboval v blízkosti.

Dále smutnice, ty se většinou zavlečou v hlíně, klidně i z grow shopu. Plagron, Biobizz, Canna, Bcuzz i Agro a podobné by Obi atp - s těmi všemi mám zkušnost, potom jsem přešel právě z důvodů pravidelného zavlečení škůdců v klasické formě média na kokos, který je lisovaný a vysušený. Od té doby byl problém jedině nedopatřením viz příklady výše.

Avšak i s hlínou se dá pracovat, stačí ji propéct adekvátně v mikrovlnce či troubě, potom žádný problém s havětí nebude Ale jistě si uvědomujete, že to je celkem časově náročné, proto jsem postupně volil snazší a snazší cestu, což mne dovedlo ke kokosu a následně k RW. Zkusím a uvidím, jelikož uvažuji i o návratu k hlíně, poněvadž se jedná o Svatý grál požitkářů. Pak už by to jen chtělo, aby se dalo fungovat pod sluncem

A třásněnky, ty také v hlíně, eventuálně zaváté na nějakém listu do blízkosti pěstevního prostoru. Kdo má s nima zkušenost si jistě všiml jak ty mrchy dokáží skákat. Nejrizikovější považuji ventilaci, tedy hned po hlíně.

No nic, musím zas běžet, svátky a tak Fotky a něco dalšího se pokusím přidat co nejdříve, ale je toho vážně hodně

Hezký večer a VV.

PS: Zhulenej Super Silver Hazem při poslechu Crystal Fighters.

~G✧D~

Old Post 22-12-2017 v 16:34 PM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
V@ly
Stálý Člen

Karma uživatele V@ly - 81% PěstitelskáKarma uživatele V@ly - 81% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 146  

Příspěvek č. 9

děje se tady něco?

Old Post 28-02-2018 v 16:09 PM
V@ly je offline   Profil uživatele V@ly   Find more posts by V@ly   Foto galerie člena V@ly   Click here to Send V@ly a Private Message   Add V@ly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

Příspěvek č. 10

Zdravím,

chci se všem omluvit za nečinnost, bohužel moc práce.

V dohledné době se pokusím dát alespoň základy z průběhu, nicméně už prozradím, že jsem postupně redukoval počet rostlin na finálních 19kusů (z toho jedna trpaslík, kterou jsem chtěl jen opylit, avšak nakonec jsem od tohoto upustil, poněvadž ta odrůda byla slabá).

Důvodem redukce byl jednak prostor - paradoxně -, některé hodně zmohutněly a potřebovaly dost místa. Druhým důvodem byl problém s experimentem samotným, tedy Grodan RW kostičkami.

Zkoušel jsem využívat podmisky - jak jsem nastínil v předchozích příspěvcích - a rozhodně to nedělá dobrotu, RW se musí proplachovat, eventuálně aby roztok cirkuloval (NFT), poněvadž stojící voda je skvělým podhoubím pro problémy kořenového systému. V kokosu to takový problém rozhodně není, asi díky trichodermě (?). Výsledek tedy ten, že některé rostliny se zasekly a kořeny z bílé barvy přešly do načervenalé, kterou jsem vídával, když byla vyšší teplota a tedy i méně kyslíku v bubleru. Myslím, že se jedná o nějakou relativně slabou, ale trpělivou houbu. Každopádně i díky sílícím přeživším, a tedy i potřebě místa, jsem takové rostliny postupně odstraňoval. Posléze doložím foto kořenového systému.

Přes to vše mi zůstalo dostatek jedinců na selekci, vyjma dvou exotů, které jsem dostal na test, byly s nima problémy od začátku a nad rámec jich měly rostliny až příliš velké internodia a neforemný růst, což se mi vzhledem ke zbytku bitevního pole nelíbilo, zabíraly jen místo, které se dalo využít lépe

Až bude více času, začnu postovat fotky a když se zadaří - a paměť dovolí -, doplním k fotkách i povídání.

Zatím se mějte fajně a príma víkend

~G✧D~

Old Post 02-03-2018 v 09:13 AM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kanapee
Stálý Člen

Karma uživatele kanapee - 76% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 74 

Příspěvek č. 11

ahoj, moc pěkné a pravdivé psaní v úvodu ať to roste a těším se na další reporty

"Nikdy nevěř někomu, kdo nekouří trávu a poslouchá Boba Dylana."

------///\-----
-----///\\\----
----///--\\\---

Old Post 03-03-2018 v 08:59 AM
kanapee je offline   Profil uživatele kanapee   Find more posts by kanapee   Foto galerie člena kanapee   Click here to Send kanapee a Private Message   Add kanapee to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

Kořeny Příspěvek č. 12



Zmíněná červená barva kořenů + kořeny stejně staré sestry

~G✧D~

Old Post 05-03-2018 v 02:14 AM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

konec srandy Příspěvek č. 13




Nemá smysl chodit kolem horké kaše, prostě to rostlo

Budu postovat co příspěvek to postupný vývoj v časové ose - kromě tohoto, kde si nemohu pomoci a chci se podělit o foto nejkrásnější fáze kultivace.


Odrůda: *******, feno C8














Odrůda: ***************, feno B4













~G✧D~

Old Post 05-03-2018 v 02:25 AM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

18/6 Příspěvek č. 14





Poslední den 18/6




Ledka půlka











HPS půlčička




















Foto č. 3 a 4 = Rozdíly ve fenotypech té samé odrůdy





Na foto 32ks, pak se začaly objevovat problémy a muselo se začít s redukováním slabších jedinců. Na jednu stranu škoda, ale na tu druho jsem byl ušetřen prostřihávání a usměrňování dívčích choutek Nakonec díky tomu měly absolutní svobodu, což pro selekci je to nejlešpí, aby se mohly naplno projevit vlastnosti jednotlivých fenotypů. A dostatek prostoru, kterej by tam ve výsledku při plném počtu nebyl. Divošky

~G✧D~

Naposledy upravil ~G✧D~ 08-03-2018 v 19:08 PM

Old Post 08-03-2018 v 18:46 PM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
~G✧D~
Nový Člen

Karma uživatele ~G✧D~ - 86% PěstitelskáKarma uživatele ~G✧D~ - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 12 

O 72h později Příspěvek č. 15



1. den 12/12, kterému předcházely tři dny postupně zkracující se fotoperiody.

Začal ubývat počet účastnic, na foto 28 rostlin.


Led půlka










HPS půlčička





~G✧D~

Old Post 08-03-2018 v 19:03 PM
~G✧D~ je offline   Profil uživatele ~G✧D~   Find more posts by ~G✧D~   Foto galerie člena ~G✧D~   Click here to Send ~G✧D~ a Private Message   Add ~G✧D~ to your buddy list     Navštiv homepage uživatele ~G✧D~! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 16

Zda se mi to nebo jsou ty pod HPS kosatejsi a vyvinutejsi?

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 08-03-2018 v 21:19 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:24 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9471710 seconds with 35 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív