Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Coffeeshopy v holandsku
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Coffeeshopy v holandsku Příspěvek č. 1

Ahojte,už tady nějakou dobu čtu informace,ale moc nepřispívám.
Nějakou chvilku už žiju v holandsku a v jednom coffeeshopu pracuju,tak jsem si řekl,že třeba někdo ocení,když vypíšu svoje zkušenosti s coffeeshopama a když si někdo odtud udělá výlet do amstru,rád s ním po dohodě zahulím . : )

Jak coffeeshopy fungují ?
Jednoduše,člověk přijde do prodejny,kde na jednom místě je dealerský pult.Na něm nebo za ním je menu s cenama.Většinou platí že při větším odběru cena klesá,ale existuje několik pravidel která se neporušují.

1. max 5 gramů na osobu a den
(Přijdete ve dvou,můžete si samozřejme koupit 10g)
Nikdo nekontroluje jestli už u sebe nemáte něco z jiného shopu

2. žádný alkohol vevnitř coffeeshopů.Ne jen že ho nenabízejí a nesmí se tam pít,ale ani vnášet

3. Všechy osoby uvnitř musí být starší 18ti let,všichni mladší 25ti let u sebe musí mít platný doklad totožnosti

4. V coffeeshopu nikdy,v žádný moment nesmí být víc než pět set gramů.

Pravidla pro Amsterdam(v jiných městech se může lišit)

1. Všechny coffeeky zavírají v 1nu ráno ( po 1né se nesmí prodávat)

2. Neexistuje aby nějakej coffeeshop měl licenci na konzumaci tabáku a trávy v jeden moment.V amsterdamu se v coffeeshopech oficiálně nesmí kouřit tabák.
Píšu oficiálně,protože celý model funguje následovně.
Tabák nesmí být vidět,ale pokud je člověk diskrétní,je tolerovaný.Jen ho musí přidat do jointu/bongu takovým způsobem aby to nebylo moc vidět a určitě nenechávat ležet krabičku na stole.
Mimo amstr je to jinak,např v Haarlemu kde se často vyskytuju není v mých oblíbených podnicích problém si zapálit ke kafi i normální camelku.

3. žádný fotky boxů s trávou nebo hašhem,personálu,dalších zákazníku.Takže v podstatě zákaz videii.Naopak fotky u stolu,nebo věcí na stole problém nejsou,stejně jako nebývá problém si vyfotit menu.

4.hodně coffeeshopů má zakázáno telefonování uvnitř.

Naposledy upravil Kubaz 29-11-2017 v 01:03 AM

Old Post 28-11-2017 v 23:17 PM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 2

Většina coffeeshopů má v nabídce jak marihuanu,tak hašiš.
Nějaký druh sladkostí (edibles) a předpřipravených jointů (prerolled joints) je taky standartem.U nich se to ještě často dělí na čisté a míchané s tabákem(pure / mixed)

Ty lepší i katrovačky,zapalovače,papírky,pipescreens,někdy i malý bonga.
Taky mívají papírky a filtry zdarma pro hosty ,případně je možné si pujčit bong nebo vaporizér(většinou volcano ) .
Známější mají i vlastní oblečení a doplňky.( Hrnky,trička,mikiny,košile,batohy,atd)

Na bongy jsou poměrně často vybané zálohy (depozit 2-5 euro nebo občanku )



V coffeeshopech nebývá problém nechat si ukázat víc modelů,čichnout si,někde vás nechají i zkusit konzistenci palic nebo hašiše.
Hodně to závisí na tom jak vypadáte,jak mluvíte a jak moc je zrovna coffeeshop nacpaný( když za váma čeká dalších 20 lidí a vy nevypadáte že si toho nakoupíte víc,dealerovi se pochopitelně nechce ukazovat vám každej box a komentovat každej model a ,,ztrácet tak s váma čas,, .

Naopak,když trefíte dobrej čas a sednete si s dealerem,minimálně v lepších coffeeshopech je standartem že dealer zná menu a umí poradit,usnadnit rozhodování a prozradit nějaké informace o tom co vám ukazuje.At už se bavíme o genetice,potenci,atp.

Myslím že osobní doporučení od prodejce,pokud je upřímné
( nedoporučuje daný model protože ho má nejvíc a další na cestě takže potřebuje prodat)
je to nejlepší vodítko.
Díky limitu na množství zboží na skladě se musí shopy poměrne často dozásobovat a každá várka může být trochu jiná(nebo nemusí )
Tudíž i pokud člověk daný shop a model zná,je dobré si ho nechat ukázat a rozhodnutí dělat podle aktuální situace

Doporučuju web http://www.coffeeshopmenus.org
Některý shopy tam mají aktuální menu a i ty co ho tam nemají,se tam dají minimálně najít,popř se podívat na starší menu pro představu o cenách.
Obecně bych coffeeky rozdělil na ty v amsterdamu a mimo amsterdam a ty v amsterdamu ještě na ,,víc turistické a míň turistické ,,ale rozdíly se hodně splívají a smazávají.
Až si zase někdy sednu k počítači vypíšu svoje osobní zkušenosti s coffeeshopama,svoje favority z jejich menu,případně zodpovím případné dotazy tady.

Old Post 28-11-2017 v 23:31 PM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Johnny Blaze
Stálý Člen

Karma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 343  

Příspěvek č. 3

Super info,dik. Mam otazku,ako je to z dodavatelmi? Su nejake licencie na pestovanie vo velkom pre tych co to dodavaju do shopov?

Old Post 29-11-2017 v 00:02 AM
Johnny Blaze je offline   Profil uživatele Johnny Blaze   Find more posts by Johnny Blaze   Foto galerie člena Johnny Blaze   Click here to Send Johnny Blaze a Private Message   Add Johnny Blaze to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 4

Je to zajimavy paradox,ale pěstování není legální.Mám dojem,že venku můžeš mít do pěti kytek
(nejsem si stoprocentně jistý).
Dá se tu např koupit za cca 20e vetsi plechovka,ve které je autoflower seminko v předhnojene pudě stylem že stačí otevřít a zalívat a něco vyroste.Na vyběr asi z 6ti nebo 8mi strainu,až budu přistě v takeaway cs v haarlemu tak nafotim.


Indoor je nelegalni,bez ohledu na mnozstvi,mam dojem ze dokonce i vybaveni.

Takže zajimavy paradox.

Licence maji coffeeshopy jen na prodavani,nesmi mit vice nez pět set gramu na krámu,v Amsterdamu se oficialně nesmí prodávat nic s více než 25 procent thc.Realně platí,že nikdo nesbírá palice nebo hašiš a nebere je do labolatoře,ale oleje a ruzne koncentrovane vytazky jsou diky tomu tabu.
Co vim,tak neni uz prakticky ziskat novou licenci a kdo ji ma tak neproda nebo hodne draho.Je to tvrdě regulovaný byznys,ktery je taky hodně zdaněný(přes 50 procent,tuším 54)

Dodavatele jsou v maximalni anonymitě,nejsou vedeni pod jmenama a maji docela riskantni praci.
Tenhle system popišu kdyztak osobně nebo do pm ,ale nechci ,nebo neměl bych tady verejne psat jak to funguje presneji.
pro tebe jako pro zakaznika je dobry vedet ,ze vetsina tech slavnejsich shopu je zasobovana co hodinu dve,zalezi jak moc je narvano.Kdyz se zeptas prodejce,je schopnej ti casto rict za jak dlouho mu co dorazi cerstvy,pokud něco nemá,nebo už to není ono..

V coffeeshopu je za pultem na kterém je menu většinou několik polic ,ve kterých jsou plastové krabice s trávou nebo hašišem s popiskama a prodejce ti je na požádání ukáže a dá ti čichnout případně ti k nim něco řekne.Před prodejcem bývá kasa s váhá,která je propojená tak že vidíš váhu v gramech a cenu v eurech,jako na benzince.

Ve většině coffeeshopu si mužeš obědnat libovolny množstvi od minima ktery byva 5-10 euro až do 5ti gramu,takže neni problem si říct ,dejte mi prosim za 20e toho a za 15e. toho.

V některých se dá platit kartou,v některých pouze nad určitou částku ,ale ve většině berou jen hotovost.
Jo a platby kartou myslím holandskou.českou jsem platil jednou jedinkrát v zaandvortu.

Jo a co tři čtyři dny potkam v praci čechy,tak se ozvěte,koho už jsem potkal

Naposledy upravil Kubaz 29-11-2017 v 01:08 AM

Old Post 29-11-2017 v 00:49 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Registrován: Jun 2016
Příspěvků: 1366  

Příspěvek č. 5

kks, to nemá moc logiku! Predaj v c.shope je legálny a pestovanie nelegálne??? Ako potom kontrolujú tie dodávky a kvalitu dodávaných produktov? Kto to vôbec kontroluje? Nie je potom možné, že tam predávajú kadejaký, pokútne vypestovaný materiál predstavujúci potencionálne zdravotné riziko??? Oni tam teda legálne obchodujú s nelegálnym tovarom????
Zdá da mi to divné, choré a postavené na hlavu a mám v tom guláš!

Naposledy upravil odo 29-11-2017 v 06:11 AM

Old Post 29-11-2017 v 05:59 AM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 6

Uznávám je to zvláštní..V dnešní době je pokud jde člověku čistě o pěstování asi nejlepší přesunout se do španělska.Velké seedbanky tam taky mají svoje zázemí a laborky..
Kdo by kontroloval dodávky a kvalitu ?

Pro stát je důležitý,že když v kterejkoliv čas pošle do c.s. kontrolu,nebude tam fyzicky víc než půl kila,nebude tam alkohol a tvrdý drogy a všichni pod 25 budou mít u sebe doklady a nikdo nebude kouřit cigára nebo mít tabák na stole.A taky že mu z peněz co tam protečou padá do kasy víc než 50 procent,což je věřte mi denně opravdu hezká sumička..

Kvalitu samotnou si hlídají daný coffeeky s tím že jim jde o jméno.
U všech kde jsem byl se kvalita mění.Pro některý modely si už nějakou dobu chodím a i z našeho meny vím jak co vypadá když je to ,,lepší,, nebo horší.

Obecně bych řekl,že většinou cena odpovídá kvalitě produktu.
Tj když je něco dražšího,obvykle to stává za to
(výjímky existujou v obou směrech )

K cenám :

Dá se říct,že rozmezí je 4-18 euro za gram trávy,cca 5-40 euro za gram hashe.
(bavím se o oficiálním prodeji v cs,ne dealerech na ulici ú

S tím že u trávy za 4-7euro je možný koupit outdoor,typicky thai stick ,powerplant,bio heribei..Modely který bych se nebál srovna s hezkým outdoorem od nás. Druhá low budget možnost je koupit tzv gruis

gruis =drťka,shake z spodku boxu
(Když dealer pracuje s boxem a bere z něj palice,ruzně je dělí,atd tak z nich celou dobu kousky upadávají,až v jednom bodě jsou v bodě tak malé palice a drťka že se rozhodne ,,vyčistit box,, . Takže se vezme něco co vypadá jako friteza na hranolky s dírkama jedné presné velikosti a box se přes to přesype.Větší palice se zachytí,ty menší s drtí propadnou skrz a jsou odnášeny z coffeeshopu pryč aby nezabíraly místo pro pro gramy.

Posléze jsou z nich v zákulisí většinou balené předbalené jointy,někde je možné koupit ho i samostnatně.Např coffeeshop takeaway v haarlemu má 3 druhy drťky za velice rozumne ceny Amnesia gruis -5e,Haze gruis-6e ,Kush gruis 6e..Tj za 6e dostanete gramovej pytel poměrně silné trávy za poloviční cenu oproti gramu.

U indooru jsou ceny řekněme 8,5-18 euro, s tím že obvyklé rozmezí je 9-16e.
Typicky přes 15 euro stojí máloco a když většinou to stojí za to.
Krásný modely se dají pořídit za těch 9-11-14 euro..

Předbaleny jointy stojí čistý 2,5-8,5 euro ,míchaný s tabákem o něco míň.
Strasne zalezi kde clověk nakupuje.
Já dělám pro znamy cs co je zaroven i seedbanka a nejlevnejsi joint u nas vyjde na 4,5e,většina čistych je za 7,5/8,5 za 0,7g jointa..
Mimo centrum amstru,mimo znamy mista opět vim o mistech kde se da koupit špek za ty 3 eura,když člověk bere víc cena opět klesá.
Jo a skoro vždycky se víc vyplatí koupit si gram(nebo jiny množství) a ubalit si sam než kupovat předbaleny jointy,co se tyče poměru ,,množstvi travy/penize )

Některý coffeeky jako např birdy v haarlemu nemaji klasickou cenu za gram,ale prodavaji po 10e a člověk vidí kolik dostane za tu cenu,misto ceny za gram.
(např 0,4g hashe,nebo 1,2g travy,atd)

Naposledy upravil Kubaz 29-11-2017 v 10:39 AM

Old Post 29-11-2017 v 10:03 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

fotky Příspěvek č. 7


Přidávám nějaké fotky
škoda že můžu k příspěvku jen jednu.kdyžtak prosím někdo poraďte,jinak jsem něco přidal do galerie.

A teď teda něco k coffeeshopum samotnym

V amsterdamu doporučuju navštívit ulici co se jmenuje Haarlemmerstraat,je kousek od hlavního nádraží (3 minuty chůze když chytnete zelenou na přechodu přímo z centraalu (hl. nadrazi .
Je totiž plná coffeeshopů,myslím si že je tady největší koncentrace v celém amsterdamu.
V této ulici jsou v pořadí jak píšu od začátku ulice ke konci

Coffeeshop Picasso
Maličký coffeek hned na začátku,není nejdražší,ale co jsem viděl mě až tak neuchvátilo,obsluha příjmená,nově je možnost si pujčit bong(sklo-pěkný kousky) ,moznost sezeni v dalším patře.

Popeeye-na levé straně ulice-1 dealer,3 barmanky,místo kam si spíš sednout na kafe než kupovat,nepamatuju si menu,jen že mě neoslnilo a byly tam nějaké hodně levné možnosti

Hned naproti je naopak můj oblibený coffek v téhle ulici
Dumpkring alias Amsterdam Coffeeshop ,je na rohu,na pravé straně ulice.

Má velice rozumné ceny a vysokou kvalitu.
2-3 dealeři,možnost pujčit si pěkný bong,i když někdy není nejčistší (depozit-ID ),malé sezení dole,další 2 patra k sezeni nahoře,patří k těm ,,drahým,, (rozdíl oproti levnému mimo amsterdam je třeba 50-90
centů na kafi/fante/dzusu ,takze nic co by se nedalo zaplatit )
určitě doporučuju navštívit.

po dumpkringu následuje jeden coffeeshop na rohu naproti ,kde jsem nikdy nebyl a nejsem si jistej,jestli vůbec prodává(jestli to není místo kde se může hulit,ale neprodává )

Pak na pravé straně Greenhouse,
menu je v galerii,cenově podobný jak dumpkring,možnost bongů,objektivně hodně dobré místo,subjektivně mě moc neoslnil nikdy(nebyl jsem tam mockrát) -menu v galerii

následuje Barneys farm,Barneys cofeeshop a Barneys Uptown a tím tenhle druh podniků v téhle ulici končí.

(Barneys farm-semínka,trička,mikiny,hrnky,možnost kouřit jointy ,i venkovní posezení,servíruje se i alkohol(včetně piva

Barneys Uptown-bar/restaurace-mají kuchyň+drinky,možnost kouřit jointy

Barneys coffeshop-Tady je možnost koupit trávu a hash.11 strainu na menu+ hash a jointy,na každém stole volcano,které je zdarma,bongy cistěné po kazdem pouzití,asi jedno z nejdrazsich míst v amstru ),8 stolů.

Tady se můžete otočit a vydat se zpět do centra zkoumat druhou stranu kolem redlightu,projít redlight a pokracovat směrem na mapě jakoby dolů,ke spui a po cestě můžete najít spoustu zajimavých míst.
Já bych určite doporučil mrknout na menu Greenplacu,
případně si zahulit v druhém Dumpkringu(The Original Dumpkring) ,je výrazně menší a útulnější než ten na haarlemmerstr. ,má jiné menu(v galerii),ceny stejné,příjemná obsluha,možnost bongů(kvalitní,čisté,id depozit),místní kocour ..
(tohle místo můžete vidět v Dannyho parťácích)
Prodávájí za 10e luxusní mini mikroskop na palice.
Skládá se ze dvou částí na kloubu,na jedné půlce je přísvit,tušim možna i uv světlem na druhé je objektiv s 60tinasobnym zvetsenim a ostrenim a jde s nim nadherne vidět trichomy ,takovej pohled do katrovačky nebo na dobrej haš taky stojí za to

a časem přidám něco dalšího z amstru a haarlemu

Mimochodem počínaje dneškem je možno v barneys coffeeshopu koupit dr.grinspoona,dnes po hodně měsících překvapivě dorazil,zítra se na něj vrhu a zkusim ho

Naposledy upravil Kubaz 30-11-2017 v 02:19 AM

Old Post 29-11-2017 v 10:41 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Váchy 55
Stálý Člen

Karma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2013
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 8

Zdravím. Já byl v Amsterdamu před 5 týdny a jel jsem tam hlavně za weedem, abych jakožto zkušený hulič posoudil tamní kouř. Bohužel musím říct, že vzhledem k tomu, jaké jsem měl očekávání, to byla mizérie. Kamarád dostal od nějakýho známýho echo, ať vyzkoušíme coffeeshop na Jan Pieter Heijestraat s názvem Kashmir Lounge. Zde jsme zakoupili New York City Diesel, Casey Jones a Master Kush po 1g. Musím říct, že průměr a nakonec MasterKush patřil mezi nejlepší. Těch coffeshopů jsme s kamarádama navštívili dost. Třeba v Coffeeshopu "Trefpunt" Zeeburgerdijk jsme si koupili Whitewidow , Jack Herer a Diesel. Všechny 3 modely normální průměr. Nic co by nadchlo. Mě osobně z Amstru právě nenadchlo téměř nic. Mnohem lepší modely jsem kouřil u nás. Nakonec pro mě bylo nejlepší asi AK-47 za 8,5e. Což bylo jedno z těch nejlevnějších co jsme si koupili. Většinou to bylo spíše 10e a víc. Večer v centru jsme zkusili předbaleného Joint with tobacco a jelikož já kouřim jen weed a né cigarety (ačkoliv si špetku dávám), tak tenhle joint byl pro mě cigareta. Absolutně bez známky chuti marihuany. Uznali to i všichni 3 kámoši. Dokupy jsme těch modelů zkusili min. 15 a za mě prostě zklamání. Věřím, že by se určitě našlo něco co by mě nadchlo, ale bohužel. Hašiš jsme samozřejmě zkusili taky, ale vždy do jointu s weedem. Toho je tam výběr velký a i kvalita. Rozhodně něco, co v čechách seženete hůř než ten weed. Nechci nikoho odrazovat, byl to pro mě pěknej výlet. Amsterdam je pěkný město a rozhodně to tam má jinej feeling než kdekoliv v čechách. Zváště když tam kouříte marihuanu.
Poslední věc co bych rád ještě řekl je to, že téměř všude mě celkem zarazilo, jaký gramy mi byly naváženy. Většinou byla na váhu hozena malá palička, která neměla ani 0,5g a zbytek byl dotrháván a dohazován z těch malinkých zbytků. To, abychom dostali krásnou velkou paličku, se nám poštěstilo asi jen 1.

Thomas V.

Old Post 30-11-2017 v 22:15 PM
Váchy 55 je offline   Profil uživatele Váchy 55   Find more posts by Váchy 55   Foto galerie člena Váchy 55   Click here to Send Váchy 55 a Private Message   Add Váchy 55 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 9

Taky nazor a docela překvapující pro mě
I v čr jsem se považoval za docela vyznajícího se a přesto mě nabídka tady velice příjemně překvapila.Je pravda že ne všechno a vždycky je nějak úchvatný,ale pořád rozhodně lepší kvalita než (nemluvě o výběru ) než u nás..
Ty místa co jmenuješ neznám zrovna,umím si to vysvětlit tak že máš v čr hodně schopných kamarádů co pěstujou dobrej indoor a měli jste smůlu na výběr.Nebo máš jiné měřítka než já..
Jak jsem psal výše,zboží se pravidelně doplňuje a není na škodu nechat si pár boxů ukázat,případně si nechat poradit.
Já jsem většinou hodně spokojenej s tím co nakoupím a kamarádi co tu zatím za mnou byli , byli taky nadšení..

Hašiš je tu kapitola sama pro sebe a výběr i kvalita je podle mě s čr nesrovnatelná.
K předbaleným jointům s tabákem třeba říct,že je v nich většinou hodně tabáku a málo trávy/hashe,takže je to nejhorší poměr peníze/stav kterej je možný koupit.Podobně s sladkostma.Existuje jen pár míst,který mají opravdu silné výrobky z m. určené k jídlu,většina shopů má obsah trávy uvnitř okolo 0,2-0,4g .
Takže pro chronika docela drahá sranda,protože těch dortíků/muffinů/sušenek musí sníst 5..

K pocitu,pro mě je prostě pořád i po té době super,že si můžu trávit čas na místě kde si můžu dát v klidu kafe,bong,kterej nemusím tahat ani čistit a ještě si na jednom místě případně rovnou nakoupit..taková obdoba nečího vysedávání po hospodách.Už skoro ani nepiju pivo

K vážení ,ono to hodně záleží na tom prodejci co ti ten gram váží,někdo se snaží víc dělat pěkné g,někdo míň.Ono když máš ten box,tak jak z něj skládáš na váhu,i když už má člověk samozřejmě slušnej odhad,pořád je občas potřeba nějaká korekce v řádech desetin gramu,s tím že se dělá bud tak že se vymění palky,pokud je rozdil vetsi,pokud mensi tak se třeba uštípne kousek někde.Palky by měli byt odstonkovany , a co kazdou novou varku nebo dve se box čistí tak ze se obsah přeseje přes síto a jen co nepropadne (oka o určité velikosti ) tak se dá zpět.Tudíž by tam pořád měli být slušný palice.S tím že když jsou moc velký,tak se samozřejmě rozdělí.
Tohle samozrejme nemusí dělat každej,ale řekl bych že to patří k dobrýmu standartu.
Taky není gram žádnej limit,takže nebývá problém si např vybrat 2 konkrétní palice a zaplatit jejich váhu.Dám příklad 1,3g co mi dnes utkvělo v hlavě za 22,xx. jedna nádherná pálka.Celkově je snaha palice dělit co nejmín,což znamená že když si někdo umane že chce palici co má 1,8 ale chce z ni gram,když je box plnej palic 0,6-1-3 třeba,tak není standartem že by ji dealer roztrhnul a nadělal z ni gram a 1-2 menši kousky..Spíš vezme tu co mu přijde nejblíž gramu,nebo třeba nějakou 0,6,pak tam hodí 0,3 a nakonec něco maličkýho,jestli myslis tohle.
Druhá strana mince jsou větší nákupy,kdy spoustu lidí ukáže na palici co má 4+g a řeknou že ji chtějí,přitom je dobrá tak na fotky na instagram,úplně zbytečně platí za stonek,kdyby si těch 5 gramů nechali naskládat z 1-2 gramových palic vyjde je to o hodně líp.
Mimochodem,pokud nechcete dělat kompromisy s kvalitou,tak je to způsob jak ušetřit-některé místa mají nabídky jako kup 5g,zaplať 4(stejnýho modelu),připadně podobně s jointama,ale prakticky vždycky se víc vyplatí raději koupit gram a ubalit si sám.

Takže doporučuju chovat se slušně,pozdravit,poprosit,usmívat se,nenechat si ukazovat 10 boxů pokud za váma stojí 20 lidí aby jste si pak koupili 1 gram a když požádáte o pěkný palice,nebo si je rovnou vyberete,myslím že vám bude vyhověno.
( pokud není nějak extrémě narváno platí opak co jsem psal nahoře,prohlídnout víc,nechat doporučit..)

Počkejte až si pořídím něco čím se bude dát kvalitněji fotit

Old Post 30-11-2017 v 23:42 PM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 10


Třeba dnes ,poslední hodinku,možná dvě si jedu z bongu tohle (mimochodem určitě ne naposled,ale novej oblíbenec to asi nebude,byl jsem hlavne zvědavej,jinak preferuju indiky a indika dominantni strainy) a asi jen tak neusnu,už koukám na 3tího breaking bada na netflixu a vidím to ještě tak na dalšího..Měl jsem 2 slušný bongy s tabákem a jeden maličkej čistej abych cítil čistou chuť.
Pořádnej čistej high,na to že jsem zrovna přišel z práce jsem slušně čilej,a myslím že to šlape fakt slušně,máloco mě dokáze dostat takhle high po 2 bongách a vlastně si ani nepamatuju model,po kterým bych byl high takhle dlouho po posledním bongu..
(měl jsem poslední někde v půlce prvního dílu,tj min hodinu a pul zpět,skoro váhám jestli si dát třetí bong,jakože jestli už to není plýtvání )

Old Post 01-12-2017 v 00:01 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Maxeaux
armed greenfidel

Karma uživatele Maxeaux - 80% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 955  

Příspěvek č. 11

Cau Kubaz, ten Dampkring na Haarlemmerstraat nebyval volakedy Pink Floyd? Si pamatam ze som tam mal raz Mothers Finest, skoro som netrafil von z kofiku

Old Post 01-12-2017 v 06:52 AM
Maxeaux je offline   Profil uživatele Maxeaux   Find more posts by Maxeaux   Foto galerie člena Maxeaux   Click here to Send Maxeaux a Private Message   Add Maxeaux to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Maxeaux! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Váchy 55
Stálý Člen

Karma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2013
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 12

Jak říkám, asi jsem prostě rozmlsanej a čekal jsem od toho mnohem více (bohužel i stavem). Samozřejmě jsme si několikrát poradit nechali a ačkoliv palice vypadaly krásně, tak kouř už tak bombovej nebyl. Jinak s tim chováním se slušně je to samozřejmost, jenže jak asi může člověk vypadat po několika jointech, že jo :-D Jak jsem řekl, ačkoliv to pro mě bylo zklamání, určitě bych se tam rád vydal znovu a zkusil zas štěstí.
Jinak poslední věc ještě. Celkem jsem byl vykulenej, když se v centru v 11 večer stála fronta v C.S. ke 2 přepážkám. Nevím jak se to tam jmenovalo, ale byl tam při vchodu turniket a vzadu byla kuřárna, která byla komplet narvaná huliči. Jinak všichni se chovali celkem přátelsky a za celou dobu v Amstru jsme nenarazili na žádný hovado.

Thomas V.

Old Post 01-12-2017 v 08:45 AM
Váchy 55 je offline   Profil uživatele Váchy 55   Find more posts by Váchy 55   Foto galerie člena Váchy 55   Click here to Send Váchy 55 a Private Message   Add Váchy 55 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 13


Ježiš,určitě bych nechtěl abys to s tím slušným chováním nějak vztahoval na sebe,jasně že člověk později vypadá jak čínskej svářeč,narážel jsem spíš typicky na bohaty francouze nebo rusy co neumi slovo anglicky nebo umi,ale neobtezuji se ani pozdravit,natoz poprosit a jsou arogance sama...
Jinak ke kouři,mě jointy prakticky nezhulují ,jsem bongovej,jointy mám spíš jako sociální záležitost s lidma,ale abych se cítil připálenej,ani nevím kolik jich musím vykouřit..A u bongů si na potenci stěžovat nemůžu,asi máš fakt daleko lepší možnosti v čr než jsem měl já
Jinak jo,Dampkring na Haarlemst. byl pink floyd.
Menu se mění,takže mother finest už nemají,já si tam hrozně oblíbil AK M20,ale už je pryč z menu,to jsem miloval,bylo to jedno z nejlepších kouření co znám(min 7 z 10g byly fakt hezky palice a i kdyz nebyli,porad to slapalo pekne) a bylo to za 10e/g..Osobně jsem v obou dumpkringach viděl jeden z nejlepších poměrů cena výkon z toho co je v amstru.Mimochodem Original Dumpkring tusim ted vyhral cc s modelem blackberry bliz,ale kdyby jste chtěli vyzkoušet,už je vyprodanej
ps:
Vypsal jsem tu asi 5ti strankovej elaborat o coffekach v haarlemu a nejakou klavesovou zkratkou si to cely smazal,takze ted se snazim uklidnit a vecer to kdyztak napisu znovu..

Na fotce u příspěvků celkem aktuální menu The Original Dumpkringu(2-3 dny stara fotka ) o kterem níže píše carlos.

Naposledy upravil Kubaz 01-12-2017 v 11:28 AM

Old Post 01-12-2017 v 10:18 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 14

citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Cau Kubaz, ten Dampkring na Haarlemmerstraat nebyval volakedy Pink Floyd? Si pamatam ze som tam mal raz Mothers Finest, skoro som netrafil von z kofiku


Nejklasictejsi Dampkring je preci od jakziva na Handboogstraat 29!

https://www.google.cz/maps/place/Original+Dampkring

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 01-12-2017 v 10:50 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Maxeaux
armed greenfidel

Karma uživatele Maxeaux - 80% Pěstitelská

Registrován: Mar 2008
Příspěvků: 955  

Příspěvek č. 15

citace:

Nejklasictejsi Dampkring je preci od jakziva na Handboogstraat 29!

nikto tu netvrdi opak

Old Post 01-12-2017 v 10:59 AM
Maxeaux je offline   Profil uživatele Maxeaux   Find more posts by Maxeaux   Foto galerie člena Maxeaux   Click here to Send Maxeaux a Private Message   Add Maxeaux to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Maxeaux! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 16


Přesně tak,
existujou 2 Dumpkringy.

The original Dumpkring a Dumpkring (někdo mu říká Dumpkring 2,na materialech maji Amster Coffeeshop,dřív pink floyd).

Liší se několika modelama menu,mají jiný brandový zboží(tj jiný trička,mikiny,hrnky,zapalovače,papírky,katrovačky)
Ceny za pití i příslušenství prakticky stejný.
Podmínky pujčování bongů stejný(depozit ID)

hlavní rozdíl je ve velikosti míst a pro mě i v poloze.
Original dumpkring je o hodně menší než ten na harlemst.(ten má 3 patra,je to jeden z největších cs rozlohou co jsem navštivil,snad jen Prix dAmi je větší.

Jo a taky se v Originalu dá koupit ten mini luxusní mikroskop a mají kocoura
Taky bych řekl že v Originalu je možna nepatrně mín turistu,ale možná jen zdání.

K poloze je o hodně jednodušší trefit do toho na Haarlemstraat a je to o hodně blíž k amsterdam centrálu,navíc to mám 400m od Barneys,po ceste na nadr, po ceste z prace kdyz delam ve dne volba jasná..Rozhodně máte násobně větší šanci že bude volno v tom větším na Haarlemstraat..Original je dost malej a v busy časy je šance najít pro 4 třeba hodně nízká,i jako singl osoba býva docela úkol se někam vmáčknout.
(Kor když si chcete dát bongo jako já..)

Na fotce u příspěvku něco z menu cs Empire v Haarlemu.

Old Post 01-12-2017 v 11:19 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:07 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
01-07-2013 - Coffeshopy v Amsterdamu - 3 odpovědí
11-06-2007 - Coffe Shops in CZ/SK - 49 odpovědí
15-08-2006 - Akce v Holandsku - 12 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7176150 seconds with 37 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív