Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Projekt - automatizace pěstírny pomocí počítače
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2000
Příspěvků: 300 

Příspěvek č. 1

Už dlouho nosím přání, abych se zbavil všech těch digitálních časovačů, termostatů a jiného harampádí, a udělal skutečný a inteligentní systém řízený počítačem, který bez mé přítomnosti obstará všechna elektrická zařízení, která v pěstírně využívám - světla, ventilace, topení, zalévání, atd.
Rád bych se konečně do stavby tohoto systému pustil a výsledky, plány a software pak publikoval tady, aby i ostatní mohli využít této vychytané technologie.
Nedisponuji znalostí návrhu elektrotechnických zařízení (i když jsem schopen je bez problémů zbastlit), proto bych rád všechny co mohou pomoci požádal, aby se do tohoto díla pustili. Já sám přispěji formou naprogramování obslužného programu.
Nyní již k samotnému zařízení, jak že by mělo vypadat, a jak by mělo fungovat ?
Platforma pro tento stroj pravděpodobně zpočátku Win+Delphi, později bych spáchal i port pro Linux (zvláště výhodné, lze použít miniaturní stroj který bootuje z compactflash karty, a lehce se zde upgraduje firmware (nebo spíše groware )).
Software samotný bude nejen řídícím prvkem, ale též archivátorem všech naměřených hodnot, ze kterých lze pak získat poměrně přesné informace, které pomohou při vyhodnocování výsledků. Nedílnou součástí software bude i databáze pěstování, kolikrát jen potřebujeme udělat spousty poznámek k desítkám rostlin o jejich vitálnosti a růstu. Můžeme rovněž vychytat unikátní index výnosnosti, který bude sloužit pro porovnání úspěšnosti růstu. Možnosti jsou neomezené - automatizace věskerých procesů v nepřítomnosti, jako i zalévání a mixace hnojiva, nebo kontrola a ovládání vzdálené pěstírny po modemu.
Jako základ hardware mi přijde nejrozumnější LPT port pro PC, snadno se programuje a dá se jím ovládat poměrně rozsáhlá řada zařízení.
Nyní přichází na řadu ono interface LPT <> pěstírna. Bude mít dvě části, výstupní (opticky oddělené D/A výstupy s relé), a vstupní (optiky oddělené napěťové A/D vstupy). Vstupy by měly být jednotně kompatibilní s jakýmkoliv modulem snímače, tj. teplota, světlo, ph, ec, vlhkost, atd.
Pro začátek by se dalo začít s osmi vstupy a osmi výstupy, ale nejlepší by bylo jednotku koncipovat jako neomezeně rozšiřitelnou, pro řízení i větších pěstíren.
Takže kdož má potřebné znalosti a zájem, toho vyzívám ať se ozve, můžeme společně vyrobit skutečně unikátní věc, která by jinak stála desetitisíce.

Deu

Old Post 10-08-2001 v 17:27 PM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 856 

Příspěvek č. 2

Napad se mi velici libi. taky jsem si kdysi rikal, ze by to bylo fajn, kdyby skrin ridil comp.

Jen takovy detail. Technicky. Ktery vzdy trapil mne. A to vypadek proudu. Protoze jsem nikdy nevedel, jak by se udelalo, kdyby padnul proud. Pak kdyz by se zapnul, tak by se pocitac sam nedokazal nahodit. Reseni jsou UPS. Ale to uz zase dost zvysuje cenu.

Jinak treba predstava, ze by kazdou hodinu webcamera fotila moji katyku a ja si cely jeji rust pak mohl pustit v animaci trvajici minutu je dost lakavy...

Ostatne, nekolik programu, ktere by dokazaly delat to co je treba je jiz jiste naprogramovanych. Neivm, jak moc dobrej programator ses, ale mozna by to usetrilo dost casu sily a prace, kdyby se nekde stahly z netu. Jo, jejich pouzivani pak by bylo nelegalni, ale myslim, ze kdyby nekdo nasel cely zarizeni doma, tak to, ze to ridi nelegalni program uz by bylo asi to nejmensi.

Mam docela virtualnich znamych, kteri se stavaji pomalu borgy.. Muzu zkusit nejaky programy zplasit.

Bohuzel schopnosti programovat nevladnu, ale jakkoliv jinak rad vypomuzu

Old Post 10-08-2001 v 21:00 PM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brel
Stálý Člen

Karma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 126 

Příspěvek č. 3

Zdravím,
dobrej nápad, beru si na starost výstupní zařízení, opticky oddělený. A koupím si digitál na focení kytek a comp ho bude ovládat a bude z toho video.

Old Post 10-08-2001 v 21:45 PM
brel je offline   Profil uživatele brel   Find more posts by brel   Foto galerie člena brel   Click here to Send brel a Private Message   Add brel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aaron Lightner
Stálý Člen

Karma uživatele Aaron Lightner - 7% PěstitelskáKarma uživatele Aaron Lightner - 7% PěstitelskáKarma uživatele Aaron Lightner - 7% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 133 

Příspěvek č. 4

Deu> Podle mého není potřeba moc analogových vstupů, stačilo by to nějak jednoduše multiplexovat. Stejně se všechny hodnoty mění tak pomalu, že minuta sem, minuta tam žádný problém nedělá.

Walhalla2000> Ten nápad s kamerou mě už bere delší dobu. Kdyby aspoň existovaly digitální foťáky s programovatelným opakovaným spouštěním; pak by ho stačilo třeba jednou za čas posunout (podle toho, odkud by se to zabíralo) a případně pak ty posuvy nějak vykompenzovat.

Old Post 11-08-2001 v 20:36 PM
Aaron Lightner je offline   Profil uživatele Aaron Lightner   Find more posts by Aaron Lightner   Foto galerie člena Aaron Lightner   Click here to Send Aaron Lightner a Private Message   Add Aaron Lightner to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sunrise
Stálý Člen

Karma uživatele Sunrise - 100% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 83  

Nápad GrowTimer Příspěvek č. 5

Vidím, že mnoho lidí dělá na stejné věci... Už mám pomalu "na spadnutí" (t.j. téměř hotové podklady pro výrobu DPS) cosi na tento způsob - prac. název "GrowTimer" - ovšem na bázi jednočipu MCS51 se zálohovaným obvodem RTC&&RAM (což m.j. řeší i výpadek proudu a s tím související ochranu lamp) a připojením k PC via COM (umím HW i SW, ovšem PC aplikace pouze C++ pro WIN - s Linuxem to bude horší). Tato verze má 1x přímý AC výstup pro příkon do 2kW (relé) a 3x proudovou smyčku 15mA pro direct řízení optočlenů (externí spínací moduly). Na nich už může viset cokoliv - všechny výstupy lze samostatně programovat s libovolnou délkou cyklu, v případě nutnosti i po sekundách (např. malá čerpadla pro rosení toto vyžadují).
Ovšem jak čtu tento thread, získávám pocit, že to není "pravé(ořechové || konopné)" a nějaký analogový vstup (alespoň jeden) by se vážně hodil - na portech 51 mám pro A/D conv ještě místo, 8bit převod by měl stačit. Zatím(!) do toho ještě lze "hrábnout" - nebýt takový kus lempla a mít na stole hotové železo, už bych s tím nic nenadělal. I negativní vlastnosti mohou být někdy prospěšné .

Všem přeji mnoho úspěchů - kdo potřebuje pomoc s čímkoliv, co se týká návrhu obvodů či programování (ASM51, C++(B) ), ozvěte se, no problem.

S_a_Y__N_O__t_O__T_h_E__F_E_A_R_!!!

Old Post 12-08-2001 v 16:43 PM
Sunrise je offline   Profil uživatele Sunrise   Find more posts by Sunrise   Foto galerie člena Sunrise   Click here to Send Sunrise a Private Message   Add Sunrise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KLKOV
Stálý Člen

Karma uživatele KLKOV - 100% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 38 

Nápad to Sunrise Příspěvek č. 6

Tak přesně tebe jsem tady hledal, moc rád bych se pustil do indoor, ale problém je v tom, že mimo dřevěný bedny bych toho asi moc nezvlád

KLKOV

Old Post 13-08-2001 v 00:37 AM
KLKOV je offline   Profil uživatele KLKOV   Find more posts by KLKOV   Foto galerie člena KLKOV   Click here to Send KLKOV a Private Message   Add KLKOV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brel
Stálý Člen

Karma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% PěstitelskáKarma uživatele brel - 51% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 126 

indoor Příspěvek č. 7

Zdravím,
pokud chceš začít pěstovat doma, zkus si stahnout toto http://www.indoor.aktualne.cz

Old Post 13-08-2001 v 01:09 AM
brel je offline   Profil uživatele brel   Find more posts by brel   Foto galerie člena brel   Click here to Send brel a Private Message   Add brel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 856 

Příspěvek č. 8

2 aaron lyghter

reseni by se naslo. Je jim web camera. Ta s vhodnym softwarem funguje jako digitalni fotak. A s jeste vhodnejsim softem lze programovat, kdy ma zpoustet...

Old Post 13-08-2001 v 08:30 AM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
0X0da
Stálý Člen

Karma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% PěstitelskáKarma uživatele 0X0da - 92% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 45 

ADuC812 Příspěvek č. 9

To SUNRISE:
Koukam, ze to ridis podobne, (x51 cpu + rtc) v mem pripade jeste + 8x ADC. Chodi to spolehlive, ted zrovna trochu prekopavam programek... -> dalsi vychytafky
Ale proc sem pisu: Analog Devices zacli delat chip pod jmenem ADuC812, coz je jadro x51 plus 8x 12bit!!! ADC, 2x DAC, UART, I2C, SPI, watch dog, tepelny cidlo, a fura dalsich vychytavek, a hlavne FASH pro code a data, obe preprogramovatelny po seriaku!!! (aktualizace programu easy!). Prislo mi to jako presne to co je na todle potreba se fsim vsady v jednom. A cena kolem 700,- mi prijde taky good za fakt luxus.
Delam na to zelezo, opticky oddeleny vystupy se spinacima triakama ac 220V/10A (po prvotnich obtizich spinaj v klidu i 600W ), jenom vstupy jeste nevim jak, asi je udelam neoddeleny, protoze izolacni zesilovace sou drahy a ztrati se tim ta presnost...
Takze: za tejden budu mit plosnej spoj, za dalsi tejden ho votestuju a zacnu psat programek... Mate li zajem se ucastnit, stahnete si z analog.com vyvojovej kit a piste a piste.... Pristi tyden tu zverejnim finalni verzi HW aby bylo jasny gde bude co za spinac a tak.
ZDAR
datasheet:
http://www.analog.com/pdf/ADuC812_a.pdf



[Edited by 0x0da on 22-04-2002 at 01:30 PM]

Old Post 13-08-2001 v 10:01 AM
0X0da je offline   Profil uživatele 0X0da   Find more posts by 0X0da   Foto galerie člena 0X0da   Click here to Send 0X0da a Private Message   Add 0X0da to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Def
Stálý Člen

Karma uživatele Def - 42% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 53 

Příspěvek č. 10

Opravdu skvělé, avšak pro normálního ignoranta s ukončeným středoškolským vzděláním jsou vaše články naprosto nesrozumitelné - i když podstatu nápadu jsem pochopil. Ne že bych byl úplný tele-tele, s pájkou i compem si docela rozumim, ale doufám, že finální verzi trochu zjednoudušíte do mateřštiny občana CZ a přiložíte i nějaký ten nákres.
Jinak hodně zdaru

PS: Nechci rejpat, ale nezdá se vám, že podstata tradičního pěstění- tzn.: hlídání, okukování, starání se, opečovávání, povídání si a předčítání poezie milovaným kytičkám se trochu vytrácí, nechcete se takhle všichni složit a vyrobíme plně automatickou pěstírnu se sušírnou a balírnou a jointy přímo do huby.
Neříká se tomu vyhulenecká lenost?
(tohle není útok či provokace, jen jakési zamyšlení)

Def

Old Post 13-08-2001 v 11:51 AM
Def je offline   Profil uživatele Def   Find more posts by Def   Foto galerie člena Def   Click here to Send Def a Private Message   Add Def to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sunrise
Stálý Člen

Karma uživatele Sunrise - 100% Pěstitelská

Registrován: Apr 2001
Příspěvků: 83  

Obecné Vždyť to jde krásně dohromady! Příspěvek č. 11

2 Def:
> hlídání, okukování, starání se, opečovávání, povídání si...
To je přece samozřejmost - alespoň tedy u někoho (teď mluvím za sebe ). Nijak to ovšem nekoliduje se záměrem vyházet(&rozdat) všelijaký póvl ("..co kdo dal ) a nahradit jej skutečně qalitním vybavením, které si navíc udělám doslova "na míru" - jak mi to přesně vyhovuje. Víš, co dá práce tohle navrhnout od zadání přes HW až po soft? Za vyhuleneckou lenost byx spíše označil smutný fakt, že už to dávno nejede .
BTW neber to nijak osobně - mám jen pocit, že jsi celou věc tak trochu nepochopil. Tohle IMHO také patří k řádné péči o domácí mazlíčky. Už jsem viděl umřít 2 kytí jen qůli zasranýmu timeru - stát se to mě, asi bych dostal psotník. Každej zkrátka NEMÁ možnost hlídat indoor denně...

2 OxODA - thanx&&karma za ten link - moooc pěkný, ale ta cena... "Za svý" s tím nic stavět nebudu, ovšem do jiných projektů (s velkorysým rozpočtem :-) se to může hodit.

[Edited by Sunrise on 13-08-2001 at 09:30 PM]

S_a_Y__N_O__t_O__T_h_E__F_E_A_R_!!!

Old Post 13-08-2001 v 20:19 PM
Sunrise je offline   Profil uživatele Sunrise   Find more posts by Sunrise   Foto galerie člena Sunrise   Click here to Send Sunrise a Private Message   Add Sunrise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2000
Příspěvků: 300 

Příspěvek č. 12

Vidím že hodně lidí vyrábí podobné věci, skvělé !
Navrhuji abychom se sjednotili na úrovni modulů - někdo pojede jednočipem, někdo pomocí pc, ale všichni použijí velmi podobný princip převodu analogových veličin na napětí a pak na digitál v převodníku, což usnadní ostatním vývoj těchto prvků pro svou řídící aplikaci.
Velmi čerstvě mě napadlo doplnění systému pro vstup z několika IR čidel + skrytých ovládacích tlačítek - systém může volně přecházet z různých stavů bezpečnosti - plný provoz s ventilací, omezený provoz s všemi zdroji hluku vypnutými a nouzové vypnutí celého systému v případě poplachu při průniku do bezprostřední blízkosti.
Firmware bych též upravil pro spolupráci s webcamerou, která by byla napojena na pc a v případě IR poplachů pořídila záznam některé zóny - vhodné pro identifikaci zahradních zlodějů - připravit na snímaném místě výstavní kytku jako špek a pak si jen přehrát záznam zloděje.
Kdo má jakékoliv schéma, ať mi je prosím pošle by pm nebo postne do tohoto threadu, abychom všichni získali představu kdo na čem pracuje, díky.

Deu

Old Post 14-08-2001 v 11:16 AM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dee
Nový Člen

Karma uživatele Dee - 9% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 8 

Pohodička GENERAL_THC_LICENSE Příspěvek č. 13

Vazeni, jsem nadsen nebot podobnym projektem vzdalene rizene pestirny se take zabyvam.Bude mi velkym potesenim se pripojit.
Myslim, ze by to eliminovalo celou radu rizik.Jiste se jeste ozvu.
Obsahly prispevek cekejte v radu 1mesice.
LINUX_THC_ALCHEMY

Old Post 27-08-2001 v 00:18 AM
Dee je offline   Profil uživatele Dee   Find more posts by Dee   Foto galerie člena Dee   Click here to Send Dee a Private Message   Add Dee to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

canna business Příspěvek č. 14

- tento vikend (17.-19.8.) jsem byl s kámošema v německu
na 6. ročníku canna business a tam jsem si obhlídnul jak
už mají tyhle automatický věcičky dobře vymyšlený,
ale asi zatim dost drahý

- určitě to bude k vidění v galerii groweru (jen co to všechno zpracuju a zkonzultuju)

- mají tam hlídací senzory a dávkovače na všechno co by se nám dost hodilo, no uvidíte

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 27-08-2001 v 13:56 PM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2000
Příspěvků: 300 

Update Příspěvek č. 15

Dekuji vsem co prispeli. Presunul jsem toto tema do Galerie, mam nekolik novych planku se kterymi se rad podelim - thx to Majkl, ktery je poskytl.

Deu

Old Post 27-08-2001 v 14:34 PM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2000
Příspěvků: 300 

Rozšíření LPT - 8243 Příspěvek č. 16


8243 se zdá být vhodným kandidátem pro unifikovaný interface mezi LPT a vstupně/výstupními zařízeními. Obvody je možné násobit, a tak volně rozšiřovat kapacitu linek. Majkl též prozradil, že je možné přímo na výstup plus odpor 380 ohm nasadit optické ssl relátko s proudem 10mA, (maximálně však 7-8 - obvod může zásobit pouze 80mA - navrhne někdo buffer?), což řeší jednoduše problém výstupů.



[Edited by Deu on 27-08-2001 at 03:44 PM]

Deu

Old Post 27-08-2001 v 14:41 PM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:54 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
05-07-2005 - Automatizace pěstírny - 16 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0194930 seconds with 31 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív