Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
1 litr polotučného (plnotučný jsem neměl, ale přidal jsem kus másla) mléka, 2 plný hrstě samičích listů a jeden samec. 1,5 dl brandy(v alkoholu asimiluje THC). Vařil jsem to na mírném ohni 45 minut.
Marcus
---------------------------
Welcome to the soft parade
Myslis, ze tech 45 minut staci na to aby se uvolnilo tolik THC aby to melo po poziti nejakej ucinek? Ja tedy jeste nikdy nepal nedelal, ale vim, ze treba znami to varili skoro 3 hodiny ... Ale taky by me to zajimalo, protoze se letos taky chystam kuchtit
Nejlepší je to listí nejdřív 3x po půlhodině povařit (a zcedit) ve vodě, aby se ztratil chlorofyl (tím pádem se ztratí i hořká chuť), není potom třeba to mlíko tolik dochucovat, potom vařit v mlíku min. 1 hodinu. Čím víc tuku, tím líp, i na množství materiálu samozřejmě záleží...
Já jsem dělal taky mlíko z outdoor skunku, pro čtyři lidi, asi naducaná sedmička listí a samců. Vařil jsem hodinu a větší HUKOT jsem NIKDY NIKDY NIKDY NIKDY nezažil. Všichni jsme byli totálně na kaši. Nejhorší bylo, že ještě po dvou a půl hodinách (na rozjezd 5 prdů hášku), se to pořád stupňovalo. Měl jsem strach, že ještě chvíli a podlomí se mi nohy. Chvílemi jsem ztrácel vědomí a musel jsem se opírat abych nespadl. Kámoš naproti byl šíleně zpocený a zelený. Zpocený není to správné slovo, spíš mokrý. Ještě chci dodat, že mlíko jsem tak silné udělal schválně, po předchozím testování.
Zde je pár informací z mé stránky, která se snad někdy objeví na netu:
1. Matroš by měl být před první extrakcí suchý (od vody). Je potřeba ho krátce zahřát asi na 110 stupňů kvůli dekarboxylaci kyseliny kannabinolové.
2. Vaření je dobré provádět tak na třikrát. Vždy s dávkou čerstvé lihoviny (mléka, atd.). Při prvním povaření se spousta lihoviny vysoce obohacena THC zachytí v listí a je třeba ji z toho listí dostat. Je to běžný postup v chemii i v bylinkářství.
3. Pokud vám vadí chlorofylová chuť, spařte konopí horkou vodou, přikryjte poklicí a nechte 15 minut louhovat. Vodu vždy slijte a pokračujte dokud se vám to nezdá v pohodě.
MARIHUANOVÉ MLÉKO
Přestože tento recept používám nejčastěji, na internetu jsem ho nenašel. No nic. Tady je: Najemno rozdrcené listy (popřípadě najemno nasekané) hodíme do plnotučného mléka. Postupně jak se mléko vyvařuje doléváme další. Celé by to mělo trvat asi hodinu. Další a lepší možností je mléko rozdělit na tři části a asi po 20 minutách vždy slít a pokračovat s novým mlékem. Můžeme přidat máslo. Mléko lze dochutit grankem, medem, kakaem, skořicí, rozsekaným banánem nebo čímkoli co vám přijde pod ruku.
Tip pro pokročilé: Aby vaše mléko dostalo ten správný říz, lze do něj přidat trochu alkoholu. Nejlépe Alpský rum:-).
BRKOVÝ LIKÉR
Vemte alkohol dle své chuti a možností (tequilla, vodka, rum, slivovice). Účinky se zvyšují s procenty alkoholu. Můj tip je Alpský nebo Absint.
Teď máte dvě možnosti. Můžete dát nadrcené palice do láhve s chlastem a počkat tak měsíc, dva a pak to vypít. Nebo je tu druhá možnost, rychlejší. Porovnával jsem obě varianty a je i silnější. Rozdělte alkohol na tři části. Vyvařujte a slévejte asi po 10 minutách. U silnějších destilátů je třeba dát si pozor a zvolit raději elektrický sporák. Riziko vzplanutí výparů je u Alpského rumu poměrně značné jak jsem se na vlastní kůži přesvědčil. U Alpského mi stačil malý panák a za chvíli se dostavilo sucho v ústech a pohodička. Pokud vám sedí kombinace marihuany a alkoholu neznám lepší variantu. Navíc je zde vysoká trvanlivost.
Na veskere vareni je nutno predem prazit, aby v karboxylu vazane
THC preslo na volne(nebo velmi dlouho varit).Rozdrobit a do zlato-
zelena osmahnouti na tuku a pridati do cehokoliv.
Pro pripravy bez tuku lze totez velmi opatrne (cca.120C), pro obzvlast opatrne treba olejova lazen.
HODNE ZAZITKU PRI KONZUMACI!
Tak já to dělán následovně:
INGREDIENCE:
1,5 l mléka
kus másla
1čl kardamomu
1čl kurkumy
1čl zázvoru
1čl skořice
hafo ganji
med
POSTUP
vaříme asi 2 hoďky, pak necháme schladnout a přecedíme, mlíko musí mít asi 60 stupňů Celsia a pak se to sladí medem.
Zahřát to potřebuješ kvůli dekarboxylaci(asi 10 minut). Spařit vodou to nemusíš, aspoň já to nedělám. To se dělá jenom, když ti vadí ta chuť chlorofylu. Ale ta se pak dá přerazit. Nejlepší vanilkový cukr a kakao...
s tou dekarboxylací to trochu nechápu, proč předem zahřejvat nějakých deset minut, když to mlíko stejně vařim třeba hodinu, prosím vysvětlit :-)
a jeden dotaz, jestli by se to mlíko mělo konzumovat spíš teplý než studený, já totiž teplý mlíko nesnášim, ale studený mám zase velmi rád (myslim že je to jedno ale jestli to někdo vidí jinak ať se projeví :-)
Plne souhlasim s Otonem, teply mliko je sracka vsech sracek.
Osobne si ale myslim, ze se to nijak neprojevi... jestli je to teply nebo studeny... porad je to THC mliko Takze se neboj to nacpat do lednice
For author: ta Brandy s mlikem... nejak se mi otaci kufr Jak to chutnalo?
For others: jen takovej subjektivni nazor... nemusi to byt pravda, ale me se nezda, ze by melo mliko neky vyhody... ja radsi cukrovicko - pekne husty, ale cukrovicko. Me to mliko s THC nejak moc nechutnalo, ikdyz ten srumec potom
Jenom taková úvaha: Mlíko ti při chladnutí udělá škraloup a ten má v sobě nejvíc tuku a asi tam tedy bude i hodně THC. Pokud ti škraloup nevadí, tak je to v pohodě, ale já bych to asi vyblil. Škraloup je hnus!!
Travička zelená to je moje potěšení, travička zelená to je moje peřina...
Skraloup je pouze tenka vrstva tuku, ktera obsahuje dle naseho chemika 0,032% celkoveho podilu tuku v mleku (testovany objem - 0,25 l, plnotucne mleko).