Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Klimatizace !!! rozbor, zkušenosti a oblíbené typy...
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4
Autor
Téma 
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Příspěvek č. 49

citace:
Původní příspěvek od crazyben
Asi budu za debila... už je tro trochu OT, protože většina z vás to považuje za hotovou věc...



Nejsem žádnej extra fyzik, tak mě kdyžtak opravte, ale nemůžu s tim tak úplně souhlasit... totiž v podstatě souhlasim, ale rád bych k tomu dodal svý.

teoreticky by to znamenalo, že ždáný větráky nedokážou žádnou skříň uchladit, protože pohyb vzduchu by ohříval okolní předměty... jenomže mezitim to je tak, že ten větrák např. ochlazuje výbojku... naopak vzduch ohřítej od výbojky půjde přes odtah pryč a co musí pryč musí i dovnitř... ideálně chladnější... čili topíme, ale ne do boxu, z boxu ven čímž umožňujem chladnýmu vzduchu dostat se dovnitř, tím pádem box uvnitř chladíme a ne že by sme topili ještě navíc.

K tomu jak tu někdo psal, že se ta kinetická energie proudícího vzduchu se nevypohybuje ze skříně... horkej přece vypohybujem ven, chladnej nasáváme. Kinetická energie proudícího vzduchu (která by se mohla přeměnit v teplo) zůstává stejná... ale důležitější je samotná teplota toho proudícího vzduchu. O tu nám přece jde nebo ne?

Dál mam trochu výhrady k tomu že vůbec proud vzduch něco ohřeje... raketoplán co opouští atmosféru nebo se vrací dokáže svou rychlostí vytvořit takový tření aby se zahřál o vzuch kterej rozráží. Když vylezu ven do běžnýho větru bude mi kosa... jde o to že to tření (odpor vzduchu) se zvětšuje EXPONENCIÁLNĚ s rychlostí proudění vzduchu a ten větříček v boxu reálně nic zahřát nedokáže (leda by už ten vzduch foukal horkej). Když na dálnici vystrčíte ruku z okna tak ji ten proud vzduchu zahřeje? Ne, myslim že za chvilku vám na tu ruku bude pěkná kosa ikdyž bude jinak slušnej pařák.

Prostě to tření neni ani zdaleka tak velký aby předmět dokázalo zahřát aspoň tak dobře, jak dobře z předmětu odvádí teplo třeba jen o dva-tři stupně chladnějším vzduchem, kterej proudí okolo. A to ptotože každej předmět potřebuje k překonání tření jinou sílu... u vzduchu je tahle síla téměř zanedebatelná, pak i to teplo vznikající třením je zanedbatelný... stále však ten vzduch dokáže dost účinně provádět tepelnou výměnu(tzn chaldit nebo topit) Čili pokud nasávame jen o něco málo chladnější vzduch než je ve skříni, větráčky budou vždy chladit a ne topit! Jak účinně bude záležet na tom jak chladnej vzduch nasáváme.

Rád bych slyšel další názory... v principu totiž souhlasim s tim co jste tu psali, ale trochu sem nad tim zauvažoval a zase tak jednoduše jak psal Cartman to nevidim.
Nakonec i ta klima, co na jedný straně zchladí musí na druhý ohřát a poslat pryč... takhle jen posíláme horkej pryč a chladíme vzduchem z okolního prostředí, což může dost peněz ušetřit pokud je v okolnim prostředí stabilní vzduch než hrotit klimu (odtah tam totiž stejně musí bejt kvůli čerstvýmu vzduchu). Viděl bych to spíš jako řešení pro letní měsíce, kde v některejch bytech bejvá dost horko nebo v místech kde jsou velký teplotní výkyvy (pak je třeba automatická)... tvrdit ale, že větrák topí a klima chladí mi přijde mimo.


Erik ma s tim citovanym predpokladem 100% pravdu a je to jeden ze zakladnich zakonu co plati (nejen) v klasicke fyzce, tedy Zakon zachavani energie. Energie ktera pritece po dratech proste musi nekde zustat a u vetraku je zsela evidentni ze zustane v teple. A je to presne tak jak pises, zadny vetrak nedokaze skrin uchladit. Je to vnejsi studeny vzduch, vetraky jen distribuuji po skrini studenej vzduch zvenku.
I sebemensi vetracek ti proste topi svojim vykonem, jen pomaha rychlejsi vymenene s okolim, ale stale topi. Ruka z okynka neni vhodnej priklad, protoze dokavad se ti teplota venku mimo auto nebude blizit 37° tak bude chladici efekt rozdilu teplot pro ruku stale daleko zasadnejsi nez zahrivani trenim. To opravdu plati pouze pro predmety padajici atmosferou volnym padem.
Jsou to proste 2 veci ktere je treba odelovat.

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 19-04-2015 v 20:34 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2571  

Příspěvek č. 50

Asi si nečetl ten příspěvek celej, nebo ho ne tak uplně pochopil, protože si mi nic novýho vážně neřekl já s váma v podstatě souhlasim, jenom mi příde kravina říct že větrák topí a klima chladí.

To co přiteče do klimy se taky nikde neztratí. Ruka z okna je přesně ten případ kterej dokazuje že větrák ač sám o sobě nic nechladí může chladit okolí a předměty v blízkosti (prostor skříňe a výbojka) pomocí média (chladného vzduchu).... a nebo taky oteplit jak si říkal ty, ale kolik dní v roce máte doma teplotu aby to ty větráky ještě ohřály? ohřátej vzduch pak odvádíme.

Ta klima ten chlanej vzduch nevyrobí jen tak, musí totiž někam to teplo totiž předat... takže bych stejně tak mohl říct že klima taky topí. To je zas přesně ten zákon zachování energie kterej si zmiňoval.

Naposledy upravil crazyben 19-04-2015 v 22:37 PM

Old Post 19-04-2015 v 22:13 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2571  

Příspěvek č. 51

Prostě a jednoduše, ať mam větrák nebo klimu... stále "vyrábim" teplo ikdyž v obou případech s tím chladim box.

Né, že větrák topí a klima chladí.

Old Post 19-04-2015 v 22:21 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ten_hodnej
Stálý Člen

Karma uživatele ten_hodnej - 80% PěstitelskáKarma uživatele ten_hodnej - 80% Pěstitelská

Registrován: Apr 2015
Příspěvků: 452  

Příspěvek č. 52

jakej je vas nazor na tyhle axialni ventilatory? http://www.moje-elektro.cz/kovove-a...s-vkom-200.html
prijde mi to jako rozumnej odtah (400m3/h) za rozumny penize (jenom 1100,-) a hlucnost podle vyrobce jenom 32dB/1m... ted ale v praxi jestli to tak opravdu je, nerad bych vyhazoval penize a pak pripadne resil nejakou reklamaci...

Old Post 09-05-2015 v 12:47 PM
ten_hodnej je offline   Profil uživatele ten_hodnej   Find more posts by ten_hodnej   Foto galerie člena ten_hodnej   Click here to Send ten_hodnej a Private Message   Add ten_hodnej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Michaelos
Stálý Člen

Karma uživatele Michaelos - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 217  

Příspěvek č. 53

Ahoj,myslíte že takovejhle větrák na ofuk menší skříně stačí ???

o kolik stupňů by to teoreticky ochladilo vzduch ?????



https://www.specialnizahradnictvi.c...lator-ram-20cm/

Naposledy upravil Michaelos 18-10-2017 v 17:34 PM

Old Post 17-10-2017 v 18:04 PM
Michaelos je offline   Profil uživatele Michaelos   Find more posts by Michaelos   Foto galerie člena Michaelos   Click here to Send Michaelos a Private Message   Add Michaelos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nesmysl
Stálý Člen

Karma uživatele nesmysl - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 32  

Příspěvek č. 54

Dobré klimatizace jsou i ty od Remko

Nesmysl

Old Post 29-01-2018 v 07:25 AM
nesmysl je offline   Profil uživatele nesmysl   Find more posts by nesmysl   Foto galerie člena nesmysl   Click here to Send nesmysl a Private Message   Add nesmysl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DanDer
Stálý Člen

Karma uživatele DanDer - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 27  

Příspěvek č. 55

doporučuji do skříně tohle krasavce

https://shop.innovagarden.cz/cirkul...ECABEgK56_D_BwE

Old Post 30-04-2020 v 21:43 PM
DanDer je offline   Profil uživatele DanDer   Find more posts by DanDer   Foto galerie člena DanDer   Click here to Send DanDer a Private Message   Add DanDer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrodef
Stálý Člen

Karma uživatele Hydrodef - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2020
Příspěvků: 33  

Příspěvek č. 56

Ahoj, mám 3 kW mobilní klimatizaci od profi klima, kterou jsou používal kdysi normálně na doma. Rád bych realizoval boxík bohužel jediné místo kde to lze je na půdě, která není zaizolovaná :/. Jsou tam prostě jen tašky a pod nima půda. Na zimu by se dala udělat zaizolovaná vestavba z osb desek, ale nevím jak léto. Dal bych tam tu klimošku, ale nesežere mě to? Máte s tím někdo zkušenosti? Budu rád za rady a připomínky. Díky

Old Post 14-03-2021 v 11:46 AM
Hydrodef je offline   Profil uživatele Hydrodef   Find more posts by Hydrodef   Foto galerie člena Hydrodef   Click here to Send Hydrodef a Private Message   Add Hydrodef to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Krteček1
Stálý Člen

Karma uživatele Krteček1 - 97% PěstitelskáKarma uživatele Krteček1 - 97% PěstitelskáKarma uživatele Krteček1 - 97% PěstitelskáKarma uživatele Krteček1 - 97% Pěstitelská

Registrován: Jan 2018
Příspěvků: 207  

Příspěvek č. 57

citace:
Původní příspěvek od Hydrodef
Ahoj, mám 3 kW mobilní klimatizaci od profi klima, kterou jsou používal kdysi normálně na doma. Rád bych realizoval boxík bohužel jediné místo kde to lze je na půdě, která není zaizolovaná :/. Jsou tam prostě jen tašky a pod nima půda. Na zimu by se dala udělat zaizolovaná vestavba z osb desek, ale nevím jak léto. Dal bych tam tu klimošku, ale nesežere mě to? Máte s tím někdo zkušenosti? Budu rád za rady a připomínky. Díky


Ahoj, jak to dopadlo, už jsi to zrealizoval?

Ať už máš celopéro, hátéčko, nebo žiletku, všude se musí makat... A to nemluvim o fetbajku!

DP Think different, hydro, porovnání světel Mars hydro vs moje DIY Vero 29

Old Post 22-01-2022 v 20:52 PM
Krteček1 je offline   Profil uživatele Krteček1   Find more posts by Krteček1   Foto galerie člena Krteček1   Click here to Send Krteček1 a Private Message   Add Krteček1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:25 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7716620 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív