Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Pasivní hydroponie - outdoor
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3

Využijete pasivního zavlažování při příštím outdooru?
This poll is closed.
Ano, je to dobrý nápad. 22 56.41%
Ne, raději zalévám ručně. 12 30.77%
Mám dobré místo, kde nemusím zalévat vůbec. 5 12.82%
Total: 39 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
MedvedBrtnik
Stálý Člen

Karma uživatele MedvedBrtnik - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 65281  

Upozornění Pasivní hydroponie - outdoor Příspěvek č. 1


Ahoj kolegové,

nedávno jsem v jednom vlákně narazil na návod k výrobě kýblů sloužících pro pasivní hydroponii. Tento nápad se mi velice líbil, tudíž jsem se rozhodl jej aplikovat s jistými úpravami i pro mé potřeby u letošního outdooru. A proč vlastně zakládám nový thread? Bohužel jsem nikde nenašel všechny potřebné informace na jednom místě, s několika systémy pasivní hydroponie mám za poměrně dlouhou dobu pěstování na sluníčku nasbírané zkušenosti a rád bych zde prezentoval nějaký ucelený přehled, do kterého, jak doufám, přispějete taktéž Vy, protože samozřejmě nikdo nezná úplně vše. Pusťme se tedy do přehledu systémů.

1) Samozavlažovací truhlíky a nádoby - zavlažování pomocí knotů

Nejprve bych začal u těchto systémů, protože se mi jeví jako nejlepší možné řešení outdoor závlahy v případě použití nádob, navíc se tato technika dá aplikovat i při pěstování na stromech.

Princip je velice jednoduchý, používají se buďto dvě nádoby, kde jedna slouží jako zásobník vody nebo jedna nádoby rozdělená na dvě části. Kdysi jsem používal zmíněné samozavlažovací truhlíky, svůj účel plnily parádně, kytky v nich čile rostly, ale nevýhoda je jasná - jejich velikost, která se pro pěstování větších rostlin nehodí.

Chytré hlavy přišly s nápadem upravit si kyblíky, do spodní části kýble s kytkou stačí vyřezat díry pro knoty, vsunout do kýble, který slouží jako rezervoár pro vodu a je vymalováno. Viděl jsem zde kýble o objemu do 15ti litrů a v nich kytky kolem dvou metrů. To už by celkem šlo, ale pro mě stále nedostačující.

Nápad jsem si dále poupravil, z loňska mi zbyly 65l kalfasy, ve kterých se kytkám dařilo dobře, ale z důvodu nefunkčního Tropf Blumatu mi nejdřív přesychaly a následně se mi zase vytopily, takže to kytky nedaly. Rozhodl jsem se tedy následovně, přikoupil jsem 90l maltovníky, které mají větší průměr a budou složit jako pěstební nádoby se substrátem, 65l kalfasy budou sloužit jako zásobníky na vodu, zakopu je do země, knoty následně vytáhnou vodu do pěstebního kalfasu. Prosté, účinné, přesně toto potřebujeme. Navíc ze zásobníku udělám hadičkou přepad do dalšího kalfasu, který bude sloužit jako sběrné místo na vodu, když budou třeba vydatnější deště a vody v zásobnících bude moc. Prostě maximalizace efektivity. Knoty se dají navíc vytáhnout z vody, pokud potřebujete zavlažovat méně nebo naopak ponořit, pokud jsou požadavky na závlahu vyšší, takže je lepší dát jich více pro možnost regulace. Nevýhody? Kořeny prorůstají do rezervoáru s vodou. Toto se dá také vyřešit přenosným vzduchovým čerpadlem, které používají rybáři, ale je potřeba dotáhnout na místo autobaterii, takže vcelku nepraktické. Jinak cena stavby systému je mizivá, dva kalfasy = 250 Kč, 5m knotu = 50 kč, 2m hadička = 20 kč.

Výhody:

+ jednoduchost
+ bezúdržbovost
+ efektivita
+ finančně nenáročné

Nevýhody:

- kořeny prorůstají do rezervoáru
- nutno odladit správný počet knotů a jejich umístění

2) Tropf Blumat

Tento systém jsem se jal zkoušet loni, omrknul jsem nějaká videa, jak to funguje v praxi, nakoupil kolíky a čekal na vhodnou dobu pro jejich použití. Při instalaci první nadšení opadlo, musel jsem řešit umístění rezervoáru, aby byl dostatečný tlak v hadičkách, následně máčet kolíky, seřizovat kapkovače, natahovat hadičky.. Ale budiž, dá se to zvládnout. Tři dny jsem kytky nechal bez dozoru, abych viděl, jestli systém funguje, jak má, v zásobníku mělo 5 kytek 50l vody. Po příchodu zásobník prázdný, kytky suché. Čuměl jsem na to jako z praku, začal procházet systém a po chvíli bylo jasno. Jemné silikonové hadičky, které jsou u kapkovačů, rozežrali mravenci. Koupil jsem nové, nainstaloval, problém se opakoval. Takže zbytečně vyhozený litr za systém, který nefungoval, respektive nelze jej využít ve volné přírodě díky zvířatům.

Výhody:

+ relativně levné

Nevýhody:

- nutno seřizovat
- hadičky se mohou ucpat (také se mi poštěstilo)
- mravenci rozežírají tenké hadičky

3) AutoPot systémy

Vcelku nový systém pasivního zavlažování jsem objevil někdy v loňském roce, nápad opět dobrý, systém funguje na jednoduchém principu, ale bohužel pro mé využití opět malý objem nádob. Další nevýhodu vidím v tom, že systém musí stát vodorovně, což v přírodě občas může být problém, já sám mám kytky ve svahu a docela špatně se mi dostávaly do vodorovné polohy, respektive stejně stály mírně nahnuté z kopce. Co by pro mě stálo za vyzkoušení, je systém AquaBox Spyder, který funguje rovněž na principu knotů, la nač platit zbytečně za něco, co si vyrobíte sami. Pro lenochy samozřejmě ideální. Výhoda je, že k systému je i rovnou filtr na vodu, takže se nezaneřádí rozvodné hadičky.

Výhody:

+ přijatelná cena
+ bezúdržbové

Nevýhody:

- musí být umístěno ve vodorovné poloze
- malé nádoby (kromě Spydera)

-----------------------------------

Prozatím by to bylo vše, řekl bych, že tyto systémy pasivní hydroponie jsou momentálně asi nejvyužívanější tady na Groweru, moc si nepamatuji, že bych se setkal ještě s něčím dalším, snad s výjimkou podomácku vyrobených truhlíků fungujících na principu podtlaku, které zde prezentoval kolega Tibeth, ale tento systém je vhodný spíše na terasy, protože opět nádoby musí být umístěné na rovném povrchu, takže jej ani nebudu popisovat.

Pokud někdo přijde s nějakým dalším dobrým systémkem nebo připomínkou, zapracuji jej zde a dostane odměnou K+, ještě bych chtěl poprosit, jestli má někdo tip na materiál, který je dobrý pro výrobu knotů, ať mi pošle PMko, kupované knoty jsou samozřejmě dobré, ale pokud by se našla jiná dobrá alternativa, rád bych jí sem dodal.

Dále bych chtěl poprosit, abyste nezasírali téma zbytečnými příspěvky typu: "Dobrej nápad, pojedu to letos taky." Na to je karma nebo PMko.

Pasivní hydroponii se moc lidí nevěnuje, přitom si myslím, že je to velice dobrá volba při pěstování outdoor a náklady nejsou nijak přemrštěné, při troše snahy se dá systém poskládat skoro zdarma.

Mějte se fajn a ať to roste.

MB

OutdOOr OrthOdOx

Old Post 31-03-2013 v 14:58 PM
MedvedBrtnik je offline   Profil uživatele MedvedBrtnik   Find more posts by MedvedBrtnik   Foto galerie člena MedvedBrtnik   Click here to Send MedvedBrtnik a Private Message   Add MedvedBrtnik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 590  

Hlína Příspěvek č. 2

Zdárek, super téma. Chtěl jsem se jenom zastat blumatu. K nevýhodám:

-nutno seřízení, to je pravda pokaždé když dojde voda v rezervoáru je nutné systém seřídit, ale to je s jistejma zkušenostma otazka minuty, oproti jinym systemum myslim nic navíc
-ucpání haiček je nepříjemné, ale dá se tomu předcházet (nemít bordýlek v rezervoáru)
-mravenci (no nevím, me se to nestalo, ale jiste by šlo jednoduše řešit)
K+
P.S k TB: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=13924 (nutno použít quote u příspěvků od Kapka1)

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Old Post 01-04-2013 v 11:29 AM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stoned_r41d3r
Utter rude infantile pillock

Karma uživatele Stoned_r41d3r - 66% Pěstitelská

Registrován: Dec 2005
Příspěvků: 738  

Příspěvek č. 3

Knoty se dají normálně koupit viz - http://www.frajman.cz/karta.php?kat_cis=43916 údajně funguje i nylonovej špagát, nebo punčocháče, zatímco balvna se rychle rozkládá ale osobní zkušenosti s tím nemám.

Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.

Old Post 02-04-2013 v 08:41 AM
Stoned_r41d3r je offline   Profil uživatele Stoned_r41d3r   Find more posts by Stoned_r41d3r   Foto galerie člena Stoned_r41d3r   Click here to Send Stoned_r41d3r a Private Message   Add Stoned_r41d3r to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MedvedBrtnik
Stálý Člen

Karma uživatele MedvedBrtnik - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 65281  

Příspěvek č. 4

Díky za odkaz, suprová cena, já se na ně díval včera v OBI, 5 ks v délce 24,5 cm za 59Kč.

Osobně jsem objednával na metráž zde:

http://kutil-florenc.cz/i/knoty-plo...knoty/g/motouzy

Sice to není přímo v nabídce e-shopu, ale zaslal jsem jim mail, že potřebuju 10m, druhej den odpověď, že to odesílají. Dobrý je, že si člověk může nastříhat délku dle potřeby, i když metr vychází dráž než knoty z odkazu od Stoned_r41d3ra.

MB

OutdOOr OrthOdOx

Old Post 02-04-2013 v 11:20 AM
MedvedBrtnik je offline   Profil uživatele MedvedBrtnik   Find more posts by MedvedBrtnik   Foto galerie člena MedvedBrtnik   Click here to Send MedvedBrtnik a Private Message   Add MedvedBrtnik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bull
Stálý Člen

Karma uživatele bull - 65% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 559  

Příspěvek č. 5

Ahoj, kdyžtak si to smaž.. Knoty a samozavlažováky jsem zkoušel loni na chilli a můj poznatek je asi takový: pořád to tahá vodu nahoru i když to zase protéká zpět. S použitím asi 6L vody jsem měl 2 dny přelito, 1 den akorát a potom už jen sucho. Ve vedrech to bylo už 2. den večer úplně suché. Prostě mi to stále tahalo vodu do už přelitého kýblu.
Čekal jsem, že si knoty řeknou dost ale ne, nakonec jsem to z nádob vyndal, knoty uříz a používal to s podmiskou jako květináč...
Šlo mi teda hlavně o to, aby to vydrželo zalité, knot jsem měl na 10l kýbl pouze 1, takže spíš poddimenzované. Kde jsem udělal chybu (to snad ani nejde) jsem nezjistil a používat to asi už jen tak venku nebudu..

PS: Kutil na florenci je malej krámek snad se vším pro kutění, když tam něco nemají a nemůžou to sehnat (malé a drobné zboží), pravděpodobně to neexistuje

OUT*11 CFL v sudu Zahrádka+2011
.. 400W - 1.BATH-2.ROOM
**3.ROUND** +**Chilli**

Old Post 03-04-2013 v 20:44 PM
bull je offline   Profil uživatele bull   Find more posts by bull   Foto galerie člena bull   Click here to Send bull a Private Message   Add bull to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bull! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MedvedBrtnik
Stálý Člen

Karma uživatele MedvedBrtnik - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 65281  

Příspěvek č. 6

Čus,

díky za názor, samozřejmě netvrdím, že tyhle systémy jsou bez chybičky a s občasným přelitím máš jistě pravdu, ale moje výše zmíněná zkušenost se samozavlažovacími truhlíky je taková, že pokud vyloženě 14 dní v kuse nepršelo, kytky rozhodně přelitím netrpěly a naopak byly stále zelené a krásně rostly. U kýblů zalívaných ručně to bylo mnohem horší, jeden den přelito, za dva dny totálně přeschlé. Teď se bavím tedy o letním počasí. Umíraly mi listy ve velkém, hrůza.

Třeba má chilli jiné nároky na zalévání, to nevím, ale osobně mám teď samozavlažovací květináče na chilli, které můžeš vidět na fotce nahoře, naplnil jsem je vodou (cca 4l,) po 24h zkontroloval, půda vlhká tak akorát, už mi tu stojí u topení 5tý den a pořád v pohodě, rašelinové květináčky zasazené v hlíně stále vlhké, nevysychají. Dole mám kokos pro lepší vedení vody. U mě tedy převládá spokojenost, třeba jsi měl u toho kýblu moc velkou plochu dotyku knotu s hlínou, holt to chce vychytat, když si člověk kutí takový systém v domácích podmínkách.

MB

OutdOOr OrthOdOx

Old Post 03-04-2013 v 22:59 PM
MedvedBrtnik je offline   Profil uživatele MedvedBrtnik   Find more posts by MedvedBrtnik   Foto galerie člena MedvedBrtnik   Click here to Send MedvedBrtnik a Private Message   Add MedvedBrtnik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bruno.kudrna
Stálý Člen

Karma uživatele bruno.kudrna - 82% PěstitelskáKarma uživatele bruno.kudrna - 82% PěstitelskáKarma uživatele bruno.kudrna - 82% PěstitelskáKarma uživatele bruno.kudrna - 82% PěstitelskáKarma uživatele bruno.kudrna - 82% Pěstitelská

Registrován: Dec 2011
Příspěvků: 561  

Příspěvek č. 7

Zdravím
Jestli to dobře chápu,tak do toho rezervoáru dáváš jenom čistou vodu a vodu s hnojkama používáš jako zálivku ze zhora??Jestli ne a dáváš hnojky i do vody v rezervoáru,nekazí se to potom,když to tam stojí několik dní bez nějaké cirkulace??
Zdárek

po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky

Old Post 06-04-2013 v 10:17 AM
bruno.kudrna je offline   Profil uživatele bruno.kudrna   Find more posts by bruno.kudrna   Foto galerie člena bruno.kudrna   Click here to Send bruno.kudrna a Private Message   Add bruno.kudrna to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MedvedBrtnik
Stálý Člen

Karma uživatele MedvedBrtnik - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 65281  

Příspěvek č. 8

Čus,

abych se přiznal, tak moc nehnojím, při přípravě půdy do ní dávám granulovaná hnojiva a rohovinu, takže není třeba užívat tekuté hnojky nebo jen v minimálním množství. Na květ jsem kvůli chuti loni nehnojil vůbec a v pohodě, vůbec mi to nežloutlo. Pokud bys hnojil, tak zálivku bych doporučil určitě vrchem a v rozumné míře, aby neprotekla až do rezervoáru, právě kvůli tomu, aby se voda nekazila. Každopádně dobrá připomínka.

MB

OutdOOr OrthOdOx

Old Post 06-04-2013 v 10:47 AM
MedvedBrtnik je offline   Profil uživatele MedvedBrtnik   Find more posts by MedvedBrtnik   Foto galerie člena MedvedBrtnik   Click here to Send MedvedBrtnik a Private Message   Add MedvedBrtnik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mtm1234
Stálý Člen

Karma uživatele mtm1234 - 55% PěstitelskáKarma uživatele mtm1234 - 55% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 112 

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od MedvedBrtnik
Čau, díky za příspěvek, mohl bys hodit nějaký odkaz na ty kapače? O nich jsem taktéž uvažoval místo Blumatu, ale už si nepamatuju, kde jsem je viděl, připojil bych je do přehledu. Díky. Jinak ve vedrech když zapojíš ty kapače třeba 4, tak už se to dá.

MB



http://www.generalvetproducts.com.a...hpshop&Itemid=1


jedinej problem je ze nejmensi baleni jsem v cr idel po 100 kusech, coz bylo myslim 7500, 75 za jednu bych dal ale 100 jich je k nicemu, jinak kdyb nekdo do toho sel se mnou, muzem se slozit, kdyz nys bude vic ........................ :-)

Old Post 07-04-2013 v 14:10 PM
mtm1234 je offline   Profil uživatele mtm1234   Find more posts by mtm1234   Foto galerie člena mtm1234   Click here to Send mtm1234 a Private Message   Add mtm1234 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Basteleeeero
Stálý Člen

Karma uživatele Basteleeeero - 76% PěstitelskáKarma uživatele Basteleeeero - 76% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 69  

Příspěvek č. 10

Nazdar, mozno by ti pomohlo toto video. Z rezervoara voda prechadza da akehosi vyrovnavacieho kybla, ktory zarucuje ze ked hladina dosiahne urcitu vysku pritok vody sa zastavi. Dalej spojenymi nadobami zarucis ze v kazdom kalfase bude rovnaka vyska hladiny vody(teda samozrejme ak budu kalfasu v rovnakej vyske). Plavakovy ventil sa da v pohode kupit ale kto chce usetrit tak sa da celkom jednoducho vyrobit z uzaveru na lhenickych ovocnych stavach. Dufam ze ti to aspon trochu pomoze a uz sa tesim na galeriu

Bast

Old Post 21-04-2013 v 06:37 AM
Basteleeeero je offline   Profil uživatele Basteleeeero   Find more posts by Basteleeeero   Foto galerie člena Basteleeeero   Click here to Send Basteleeeero a Private Message   Add Basteleeeero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guarana
Stálý Člen

Karma uživatele guarana - 82% PěstitelskáKarma uživatele guarana - 82% PěstitelskáKarma uživatele guarana - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 151  

Příspěvek č. 11

tu je ešte jeden postup od seedbanky Female Seeds http://www.femaleseeds.nl/en/articl...ntainer-64.html

Old Post 24-04-2013 v 08:22 AM
guarana je offline   Profil uživatele guarana   Find more posts by guarana   Foto galerie člena guarana   Click here to Send guarana a Private Message   Add guarana to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MedvedBrtnik
Stálý Člen

Karma uživatele MedvedBrtnik - 91% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 65281  

Příspěvek č. 12

Basteleeeero: Dobrý videjko, borec nahodil novější verzi, přihazuju odkaz: http://www.youtube.com/watch?annota...Y&v=hIqssok6iXI Každopádně K+ Pro mě nevyhovující, nechce se mi shánět potřebné komponenty, ale jinak dobrý systém. Nevýhodu bych viděl v tom, že vše musí být v rovině.

guarana: Ke knotům chci přesně něco takového ještě doplnit, pravděpodobně udělám díry na 6,5l květníky, které by dosáhly až na dno rezervoáru. Je to tak i u kupovaných samozavlažovacích květináčů. Také K+ za návod. Akorát bych to nedělal z průhledného boxu.

OutdOOr OrthOdOx

Old Post 24-04-2013 v 15:32 PM
MedvedBrtnik je offline   Profil uživatele MedvedBrtnik   Find more posts by MedvedBrtnik   Foto galerie člena MedvedBrtnik   Click here to Send MedvedBrtnik a Private Message   Add MedvedBrtnik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guarana
Stálý Člen

Karma uživatele guarana - 82% PěstitelskáKarma uživatele guarana - 82% PěstitelskáKarma uživatele guarana - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 151  

Příspěvek č. 13

6,5 L v pohodicke, tym by sa malo zdvihnut dno kvetinaca a tym padom by mala byt vascia kapacita zasobniku na vodu. Oni to asi robili priehladne len pre fotodokumentaciu,clovek si to potom lahsie predstavi a postup je jasnejsi,kazdopadne sledujem tvoju sezonu.

Old Post 25-04-2013 v 11:37 AM
guarana je offline   Profil uživatele guarana   Find more posts by guarana   Foto galerie člena guarana   Click here to Send guarana a Private Message   Add guarana to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Basteleeeero
Stálý Člen

Karma uživatele Basteleeeero - 76% PěstitelskáKarma uživatele Basteleeeero - 76% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 69  

Příspěvek č. 14

Cus chlapi. Chcel by som ist podobnym systemom cca 15 automatiek v 65 litrovom maltase a ako zasobnik pouzijem pravdepodobne 45l maltovnik.Ako casto by podla vas trebalo zasobnik doplnat? inak prerastaniu korenov do rezervoaru by podla mna slo predist ak by sa pod substrat dala netkana textilia ako napriklad tu.

Naposledy upravil Basteleeeero 30-04-2013 v 15:49 PM

Old Post 30-04-2013 v 15:00 PM
Basteleeeero je offline   Profil uživatele Basteleeeero   Find more posts by Basteleeeero   Foto galerie člena Basteleeeero   Click here to Send Basteleeeero a Private Message   Add Basteleeeero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 15

citace:
Původní příspěvek od bull
..pořád to tahá vodu nahoru i když to zase protéká zpět


tohle snad není ani fyzicky možné?!
já jedu knoty 10 let a nikdy nic přelito nebylo.. co jsi měl za substrát?

Old Post 07-05-2013 v 11:55 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Basteleeeero
Stálý Člen

Karma uživatele Basteleeeero - 76% PěstitelskáKarma uživatele Basteleeeero - 76% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 69  

Příspěvek č. 16

Ahoj Bela, mohol by si napisat nejake postrehy co si si vsimol za tych 10 rokov? Ako napriklad najlepsi material pre knoty, substrat atd.. Dalej ake pouzivas nadoby a ako casto treba rezervoar doplnat?

Bast

Old Post 13-05-2013 v 18:59 PM
Basteleeeero je offline   Profil uživatele Basteleeeero   Find more posts by Basteleeeero   Foto galerie člena Basteleeeero   Click here to Send Basteleeeero a Private Message   Add Basteleeeero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
27-02-2020 - Předpěstování pro outdoor - 48 odpovědí
21-08-2006 - Advance Hydroponic na OUT??? - 12 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8470350 seconds with 35 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív