Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
S tím vymáchaným konopím to vypadá velmi zajímavě. Škoda, že to nemám zatím na čem vyzkoušet.
Ale minulý rok jsem zkrze mlíko zpracovával samce (co jiného s nima). Inspirován "Vaříme s konopím" jsem trochu zaexperimentoval. Opražil jsem to na přepuštěným másle (tak půl 50 cm kytky) až to lehce zhnědlo, zalil mlíkem, přidal skořici a pak takovou směs koření (Data čaj = kardamom, zázvor a asi další) nechal převařit, přecedil, přisladil medem a přecedil . Chutnalo to jako čokoláda + to koření, lehce euforická nálada - dobrý.
No, nemusím vám vyprávět, že podobný pokus se samicí za 2 měsíce byl jiný hukot, neblil jsem, ale sotva se doplazil do postele. (co to bylo za kytku nevím, něco z Prahy, ale těžce halucinogenní)
ja mliko primo zbozbuju, protoze jsem si vychytal recept tak, ze do mlika, krome zeli pridam pouze 1 balicek skoricoveho a jeden balicek vanilkovyho cukru a po druhem varu, kdy mliko zchladne na takovych 90 stupnu vmicham do cele substance domaci hruskovicu, tresnovicu, kalvados, slivovicu, nebo cokoliv podobneho zhruba v mnozstvi 1 dcl koralky na 1/2 litru mlika a to je pak nejen dobry na chut, ale i na konzistenci ) Cele se to pak musi strcit do lednicky a SERVE ICE COLD ozdobene platkem lazenskeho oplatku...
Ja nevim, no. Povzbuzena ruznymi internetovymi reporty jsem se pustila do vareni celkem intuitivne a bez pripravy - trochu travy, voda a olej. Voda by mela zabranit vzniku prilis vysoke teploty na to, aby se znicilo THC, ale nezabranila, zrejme se prilis brzy vyparila. Asi to chce trochu zkusenosti a spoustu materialu. Pokud clovek nema nazbyt a jen chce proste vytvorit neco fakt silneho, chce to asi opatrny pristup. Filmovka normalni ceske travy varene s olejem a pak zapecene do brambor mela 0 % ucinku.
Čugo bugo lidi, kdysi jsem pil mlíko a většinou mi při konzumaci bylo na zgrcání, ale vynalez jsem recept,
při kterém je konzumace v poho (aspoň spousta lidí,
co koštovala to schvalovala) a ani se to nemusí předvařovat.
Tak tedy do hrnce dáme matroš, zalijeme dostatečným
množstvím mlíka, dodáme kousek másla a vaříme jak
jsme zvyklí. Potom asi hoďku před koncem varu dodáme
plechovku Tatra mlíka (plechovku na litr mlíka) a pak
normálně scedíme a tak.... Chuť v klídku a ani se to
nemusí sladit atd... Zkuste sami....
Jednou nás napadlo udělat cannacarbanátky,udělali jsme je jako klasický karboše,akorát že sme tam dali
čerstvího outdooru v poměru k masu a těm ostatním srágorám tak 1:1.Snědli jsme každej 3,byly docela dobrý.No, z kečupem se to dalo jíst.Snědli jsme to a asi za hodinu a půl jsme se dostali do celodeního rauše.No ale bylo to fakt docela drsný,takže bacha na to.
fčera sem viděl v TV reklamu na ňákej sejra Tartarre nebo co... jak tam sypaj nakrájený bylinky na ten tvaroh nebo co to je - připomínalo mi to přesně postup jaxem doma sypal ganju na chleba se sejrem nebo s tvarohem :p
Znamena to, ze mam jeden hrnec s vodou, ktera je vrouci a varim ji na mirnem plameni a do tohoto hrnce dam druhy s mlekem a listama?!?
Vydrzi to mliko se takto varit treb 1 hodinu?!?
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
Jenom stručně : mlíko: dříve něco strašného - co se nedalo pozřít - začal jsem listy předvářet a nyní je to "THE BEST OF" Stačí lok a hučím celý večer. Výborné do ranního kafíčka. bramboráčky: výborné pro pobavení celé rodiny - můj táta si jemohl vynachválit. Rovněž doporučuji konopí předvařit aby stratilo pachuť. Potom není v jídle téměř vůbec cejtit. obalené paličky: a tady bych se rád pozastavil - někde jsem četl, že je dobrý paličku usušit a potom jenom namoment namočit do horkého karamelu a nechat stuhnout. Pak se to dá prý kousat jak křupavé cukroví a je to prý PECKA.
Má s tím někdo skušenosti?
no, mliko sem parkrat mel, kdyz jsem ho hodne dochutil kakaem, tak to bylo ok.
ale nejhustsi je udelat dobry pernicek. Rozdrtit travku na jemno, a pak proste jen pridat do vyroby obycejneho perniku. Takovyho toho praskovyho co je za hodku hotovej. proste super!
Ja teda taky s mlikem nemam moc dobry zkusenosti. Vzdycky jsem vzal mliko, spoustu listu a trochu masla do toho, pak povaril tak hodinku a pul. Kdyz to byl, tak scedil a rozmixoval s bananem a cukrem a vysledkem je vzdy jen tezko pozivatelna zelena vec, ktera sice zmastuje, ale nestoji za zaludecni obtize. A nevim jake mate vy zkusenosti, ale temer pokazde kdyz jsem si dal tak dve sklenice mlika jsem tak do hodiny-dvou hrozne vytuhnul az usnul... :( Zkratka - mozna to mam spatne vychytany, ale mliko nebrat.
A co takto namiesto mlieka si vychutnat VELMI SILNY ALKOHOL ???
da sa to: Kupte si malu flasu alkoholu, najlepsie VODKY... Zlejte ju do zavaninoveho pohara (5L) (vodka 1L) pridajte rastliny - CELE, rozdrvene (mierne) (rastlin 2 - 3x, najlepsie samci) ... pridajte cukor. Zavrite vodotesne a nechajte vyluhovat cca. 5 - 7 dni...
potom uz staci 1 panak a ste v picke aj 6 hodin...
Takze jednoduche, priprava cca 1/2 az hodinu, podla toho, ako sa s tym chcete bavit. Tak za hrst jemne podrvenej marihuany, najlepsie buds, nemusi byt na prach, potom uvidite preco, tu oprazime na troche masla, mnozstvo masla tak, aby vysledna kasa nebola prilis tekuta, ale aby sa dala v pohode premiesat. Na miernom ohni miesame tak 15 min. Potom tam supneme tak 150 az 200 g cokolady a varime nad parou, teplota je nizsia, takze mozeme aj dlhsie, no myslim ze 15 min staci. Pocas varenia pridame hrozienka, med, vsetko co mame radi, odporucam trosicku citronovej aromy. Vyslednu zmes nalejeme na tortovu oplatku, prikryjeme dalsou, nechame vychladnut a narezeme na pozadovany tvar. Vysledkom su musli tycinky s kuskami travy, fakt chutne, rychle a ucinne, nic z materialu sa nestrati atd.....PS: maslova chut je tatam :-)
Včera jsem si udělal mlíko z venkovních skunčáků na který jsem se byl podívat a ejhle: nic. Myslím, že chyba nebyla v technologii postupu, proto by mě zajímalo, jestli je možný že kytky, které už 6 týdnů kvetou nemají v listech THC? Přitom palice jsou nabitý pryskyřicí. Vytahujou kytky THC z listů do palic? Víte o tom někdo něco?
Marcus
---------------------------
Welcome to the soft parade