Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejdriv jsem pouzil mikron sacek a udelal pre-press, zda se mi ze toho zustane hafo v tom sacku, jeste musim vychytat. A vynos byl celkem maly cca 5 procent. Lisoval jsem na teplotu 195F nejdrive jednou a pak vyslednou placku znova.
Druhy press jsem jiz nepouzil micron pytlik a vyledek byl cca 9%. Lisoval jsem na teplotu 220F coz myslim fungovalo lepe
Fotit musis s mobilem na sirku a pak to podle potreby v pc na plose otocos.
Jo, ten sacek kam das konopi, te krade matros, jelikoz se to do nej castecne vsakne.
A mas ty desky dokonale vodorovne?
Jesli k sobe uplne perfektnne a dokonale priehaji? Tam prave nekdy byvaji stejne problemy i u tech cinskych vyrobku.
Ja sem trapnou zehlickou vymacknul vic procent ale to sem presovat 3x nebo x ten samy vylisek. A ve sveraku.
Lisoval si to vickrat?
Zarazi me tech pouhych 9%, vsude na videich mackaji az 20-25%.
Byl to prvni pokus.... Dej mi cas Madi jsem.sel spat ve 2 abych to vyzkousel ....pevne doufam ze to bude lepsi. Nemel jsem dobrej ten.pre-press.....musis vytvorit jednolitou vrstvu....a ten muj je dost velkej tak na 10g.... A testovat to.po 10g se mi uplne nechtelo... Potreboval bych aby mel.den tak 60h priste vyzkousim nejdriv na 1g teplotu a tlak, a potom na vetsi varce
Po experimentovani s teplotama jsem to ustalil na 230 F (110C). Vyzkousel jsem lisovat 10 ruznych odrud, jak indoor tak outdoor. Vzdy po 12g coz je maximum co se mi na lis vejde. Vse narvu do 160mikron pytliku dam.do PrePress formy a tu ve sveraku zmacknu. Jelikoz se mi neosvedcilo pouzivat sacek pro vlastni lisovani, tak.z nej.matros vyndam pinzetou, popripade ho rozstrihnu a vlozim mezi.platy kde.mam 3 vrstvy peciciho papiru z DM.
Lepsi a dostupnejsi papir jsem.zatim nesehnal. V kazdem.pripade to je kompromis, protoze papir ac ma silikonovou vrstvu tak pryskirici propousti.
Lisuji vzdy 3 x cca 1-2 min. Vynosove se pohybuji okolo 13-15 procent. Neni mi jasny jak.to amik dela ze dosahuje okolo 20 %. Pricitam to pravdepodobne lepsim modelum nez mam k dispozici. I kdyz napriklad Amnezia Haze, kdyz dam z vaporizeru tak me.totalne knockoutuje.... U te jsem dosahl vynosu cca 13%. Nebo vsichni v tech videich kecaj
Z vlastní zkušenosti vím, že lze dosáhnout 20% výnosu, nicméně musí se jednat o top model (v mém případě to byl Killer Kush out).Dále se ten puk pressuje třeba na 2-3x, dokud z toho něco teče. Dalším mocným faktorem je teplota - mě se nejvíce osvědčila (myslím tím na výnos) teplota 220F, kdy z toho vyjede fakt všechno. Když to budeš mačkat na 180 vyleze toho méně, ale budeš tam mít více terpenů a chutí....bude to celkově jemnější a chutnější :-D
Supr info a pridavam ze sve skusenosti kde musim poznamenat, ze 20 procent vynos je celkem husty a je zapotreba poradnej model, abys to dasahl. Ja taky davam 220F a dosahuji z out kolem 14 az 16 procentni vynos. Stroj je z dilne DIY a pridam taky foto meho noveho kamarada.
Ano, souhlasím, že u ostatních modelů z outu dosahuji také průměrně 15 %, ale Killer Kush to je jiná..minulý i předminulý rok jsem z něj dosahoval 20% výnosu. Používám pro press 90 nebo 120 mikronů pytle a pressuji na tomto: https://www.aliexpress.com/item/Hig...f5-c3ba80fdd015
na aliexpressu si zadej přesně toto a vyjede ti obrázek pressu
Manual hydraulic thermopress transfer machine hot stamping machine rosin high pressure press machine MP180
Ja nejradej pytle 160 mikronu a jsem velmi spokojenej. Musim poznamenat, aktualne mi tahle velikost vyhovuje protoze nepronikne zadnej pevnej material do Dabu. Taky chci vyskouset nejaky pytle ruznych velikosti a po cinskej bych rad neco nasel v CZ.
Ja jsem cetl, ze v tom sacku uvizne spousta dabu, , je prej nasaklej tim extraktem a ztraci se tim docela dost vyteznost..
Nekdo uprednostnuje jen predlisovat a pak lisovat jen v papiru bez toho sacku.
To nemuzu posoudit protoze sem zatim lisoval jenom predlisovanej material v sacku. Vyskousim a dodam info ale rozhodne se tam pak dostanou kousky cannabisu a to bych nerad. Dab ma krasnou hnedou farbu foto dodam pozdeji.