Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ještě foto pod HPS.Trochu se to vzpamatovává ,ale měl jsem v hlíně větší granáty pod HPS.Zase pod HPS jsou vyšší a palice jsou delší.Uvidíme kolik bude g.
Vypadava mi s fotaku baterie a vždy to hodí datum s roku výroby.
Jinač ta fotka co je nahoře je pod HPS(to jste asi poznali)
Ted přikladám foto pod LED-Jak to fotím s dálky ,abych zabral i HPS i LED ,tak to nejde moc poznat.
Foto pod LED
Kdybych měl jako laik volit, tak ty pod LED se mi určitě líbí víc. Ale bude záležet na ochutnávce. :-)
PS: těším se na Milion Marihuana March 2016 :-) Snad nám v Letenském tunelu nezhasnou
Přihazuji foto společně.Pod LED už bude v pondělí nebo v úterý kosa.U HPS počítám tak až příští týden pátek-sobota.Vůně je šílená.Jsem zvědav na chuť.Výnos bude průměr.
Příští kolo budu mít půjčený panel s Cree čipy 3590 v DB binu ,tak uvidíme na vlastní oči.Sice ten panel má jen 4 čipy bez červené,ale spotřeba tam je taky kolem 300W.Hlavně budu mít dobrou genetiku od zdejšího člena,(XXL),tak uvidíme co dokážeme vymáčknout s LEDEK.
Fotak nějak trucuje,tak pak hodím foto kde nebudu mít rosu na objektivu
Tak jsem hodil kosu na LED.Mohl jsem ještě počkat dva dny.Prostřední rostlina měla ještě ve spodních patrech jen 20% hnědých chloupků.V té džungli jsem neměl šanci to poznat.Kraje jsou parádní.
Až na ty dvě rostlinky(kvůli začátku kdy jsem měl EC18,asi přehnojeny),jsou všechny rostliny krásně větveny a palice jsou již od spodu. Budu dělat video,až bude čas.
Každá rostlina(krom těch dvou),má kolem 8 vrchů které jsou posypány cukrem
Musím to nechat usušit u kámoše,mám ve sklipku vlhkost 70% a to by byl průser.
Mám dnes volno ,tak hodím pár čísel co jsem spočítal:
Spotřeba LED:růst 216 hodin,květ 612 hodin
Nevím kolik platím za KW,tak budem počítat 5 kč za kilowat.
Spotřeba HPS(nepočítam ofuk):růst 216 hodin,květ 660 hodin.
Takže spotřeba LED růst+květ 227,088 Kw.Spotřeba HPS růst+květ 522,360 Kw.
Převedeno na koruny při ceně 5 kč za KW.
LED 1,135 Kč
HPS 2,611 kč
Tato spotřeba je jen za osvětlení.Dále bylo potřeba napájet ventilátor,bublátor vzduchový(mám jeden ,který má dva vývody),2x čerpadlo,2x topítko do kalfasu.
Spočítal jsem cenu jen za osvětlení,protože nevím jak se sepínaly ty topítka.Nebudu to počítat,protože to je stejně pro náš test zbytečné.
Tento údaj by byl důležitý,jen kdyby jste chtěli vědět za kolik se dá vyprodukovat g.Dalo by se to spočítat,ale nechce se mi.Do toho by jsme museli počítat i hnojiva(ještě mi zbylo asi 1/3) a celkové náklady na postavení.
Jakmile budu vědět kolik bude g pod LED a kolik g pod HPS ,tak pak se ozvu.kytky mají pěknou váhu,ale znáte to.Po vysušení jde g tragicky dolů.
Jj, osobne jsem zastance prirodni cesty, nepraktikuji peceni v troube na extrakty,ale nechavam pekne 2 mesice dozravat. O zbytek se postara samotny proces extrakce.
Po snizeni cen panelu by tohle byl asi jediny duvod proc bych presel na LED. Otazka je, jake by byly hodnoty hps + napr. uv-a/uv-b? ktere jedu...
I tak, jsou rozdily celkem minimalni a vic bude zalezet na pouzite gentice.