Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Promiň, že ti to tu zasírám, ale na přesazování musím reagovat. Je to podle mého názoru naprostá blbost. To, že rostlina je limitovaná prostorem který jí nabídneš asi ví každý z nás. To,že když přesazuješ tak vystavuješ rostlinu šoku asi taky, ale že je ve finále kořenový bal kompaktnější a lépe "rozprostřený" po nádobě při sázení rovnou do finální nádoby...to už asi moc lidí neví.
Nechápu 3x přesazování rostliny když žije max. 3 měsíce. Hromada kořenů po přesazení stejně odumře, protože kořeny za "kelímkovou" bariérou(směrem ke kmínku) nepotřebují rozvíjet svojí strukturu jako ty co jsou v kontaktu s čerstvou hlínou a odumírají.
Vezmi si třeba Ibišek, který po dosažení určité velikosti nádoby nemusíš už přesazovat(jinak se přesazuje 1x za 2 roky) a jen dorovnáváš hlínu na povrch květináče. Navíc se po 2 letech přesazuje(od řezu) do květináče o 2cm většiho než je původní. Ibišek má daleko složitější kořenové větvení než má naše idoorová láska...:-)
Takže jsem zastáncem semínka, nebo řízku rovnou do "finálové" nádoby..
Ať to roste...;-)
Vubec nezasiras jsem za kazdou poucujici zpravu ;-) ja jsem tedkon 4 dal rovnou do finalovych kvetniku a 3 jeste budu jedno presazovat na zkousku. A tedkon jsem sehnal jeste nejaky rezy tak kdyz vyjdou tak budu i ty davat rovnou do velkych. ;-)
Tak tady uz jsou mi mali holky 3xpower kush a 4xorange bud.A od kamose dostanu jeste 3x Critikal Jack sazenicky od seminka ale jeste mu musi trosku povyrust takze celkem budu 10holek:-)
Or mam uz ve velikych kvetinacich a Po jeste v mesnsich ktery budu jeste presazovat na zkousku jak budou holky vypadat a rust kdyz pulku presadim 3x a druhou jen 2x.
Hlinu maji plagron light mix a do zalivky dostavaji zatim jen enzymes + s upravenym PH (+)-5,8 az 6,0. Rucickovy meric tak proto digital uz je na ceste:-)tak doufam ze tedkon se holka bude darit lip nez minule a nebude snima takovejch problemu :-D
Tak pridavam mali holky cca po16dnech rustu mysleno od vlozeni vykliceniho seminka do hliny.Tedkon se jim dari dobre a rostou jak z vody :-)snad se jim tedkon bude darit lepe..
Ještě přidám jedno zkoušený mikro z lístků velkých kytek. Je to zvětšeným minimikroskopem 60xpřiblížení a vyfoceno fotákem z mobilu 8mpix ale něco tam vidět jde :-D
Původní příspěvek od scunk Promiň, že ti to tu zasírám, ale na přesazování musím reagovat. Je to podle mého názoru naprostá blbost. To, že rostlina je limitovaná prostorem který jí nabídneš asi ví každý z nás. To,že když přesazuješ tak vystavuješ rostlinu šoku asi taky, ale že je ve finále kořenový bal kompaktnější a lépe "rozprostřený" po nádobě při sázení rovnou do finální nádoby...to už asi moc lidí neví.
Nechápu 3x přesazování rostliny když žije max. 3 měsíce. Hromada kořenů po přesazení stejně odumře, protože kořeny za "kelímkovou" bariérou(směrem ke kmínku) nepotřebují rozvíjet svojí strukturu jako ty co jsou v kontaktu s čerstvou hlínou a odumírají.
Vezmi si třeba Ibišek, který po dosažení určité velikosti nádoby nemusíš už přesazovat(jinak se přesazuje 1x za 2 roky) a jen dorovnáváš hlínu na povrch květináče. Navíc se po 2 letech přesazuje(od řezu) do květináče o 2cm většiho než je původní. Ibišek má daleko složitější kořenové větvení než má naše idoorová láska...:-)
Takže jsem zastáncem semínka, nebo řízku rovnou do "finálové" nádoby..
Ať to roste...;-)
S.
Ahoj taky jsem pro nepresazovani v indoor ale v out-u ,kdyz nekdo nema moc mista a pestuje mensi kytky v kyblech,je presazeni na zacatku kvetu ku prospechu.Novej prostor a nove ziviny udelaji v kvetu hodne.
citace:
Původní příspěvek od Mahnee cerstve vypletena sitka kdybych ji chtel nahodou dat:-Dnuda tak skladam:-Docka jsou 7centimetrovy tak ani nevim jestli velky nebo mali.:-D
7cm je dost ..Oka by mely byt tak velke aby nema sli protahnout vrcholky takze staci i 3x3cm nebo 4x4 .
Tak pridavam holky opet nafocene po 4 dnech.Myslim ze tak nejak kolem 20 dnu rustu.Asi. Rostou fakt moc hezky hlavne PK ten se mi libi hodne. Zatim vypada ze jim nic nechybi tak snad v tom budou pokracovat. Jen mi neni jasky kytky jsou +)- 8az10 cm vysoke spise PK a stonky jsou hezky silny ale prijde mi jak kdyby uz chteli být drevnaty je to dobre nebo ne poradi nekdo?Do zalivky kterou jim delam upravenou na 5,8 davam zatim porad jen enzymi nic vic ale zacnu asi zachvilku pridavat trosku Plagron Alga..Jeste musim nekde procist jak dlouho staci bez hnojiv:-DHlinu mam Plagron Light mix..Jinak v cernych kvetnikach mam OB a v hnedych PK.Ty ceka jeste jedno presazeni.Dekuji za rady
Stanton-jinak oka jsem delal ze jsem je vyplítal provazka na pevno ale tech 7 muzu rozdeli na 3,5 coz neni zadny problem jestli by to bylo vyhovujici tak udelam pridam jen par metru provazku :-D.Dik
Tak tady mam polovinu skrinky na rustu,dneska mi prislo 6 rizku S.A.G.E byli to docela chcipacci myslim si ze posledni kusy asi:-D ale snad se chyti prokorenene byli dobre ale tod asi vse:-Djedna fotka vsechny pohromade a jedna jen rizkove.
Zdravim.tak tady pridavam muj pruser.Dneska jsem vyndal 2 velky kyticky z boxu ze jim umeju bejvak a stala se mi hrozna vec:-D polozil jsem si kytku na zidli a ona mi spadla pac jsem oni zavadil:-(takze se mi nepekne zlomila tak me to donutilo to seknout driv nez jsem mel v planu:-((byl to jejich 52 den kvetu takze to ani neni zas tak nejhorsi cukr uz je skoro jako trtinovy:-)takze stejne by byl cas to pomalu pripravovat na kosu.Fotky mam uz z ostrihanyma listkama.Tak jsem zvedavej co z toho bude:-DNa sylvestra neco bude:-D