Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pozrite sa prosim na skrutenie listov patrne na fotografii prispevku 129. Co vam to pripomina? Popis by hadam aj sedel na prebytok dusika, co sa mi zase znacne kryje s vasou teoriou, aby som holkam prihnojil viac (kvoli zltnutiu listov, ktore sprevadza rastlinky bohuzial stale), kazdym dnom oberam asi 10-15 zoschnutych a opadanych listov, prevazne zo spodnej casti rastlinky. Nove vyhonky a listky si tmavozelene, no tie starsie a dospelejsie stale zltnu.
Druhy problem na ktory vyzor sedi, by bol preliatie, avsak to mi pride velmi malo pravdepodobne. Uz asi mesiac davam rastlinkam rovnake mnozstvo (3dc kazdej) a dodrzujem preschnutie substratu...
Asi pockam a ak by to bolo preliatim, tak sa to do kratkej doby spravi samo, ak to bude dusikom, tak ho budem musiet z dalsieho hnojenia vynechat a pridavat uz len bloom a zvysne boostery.
Dáváš 3dc na jakou velikost květináče? Jestli to je ten klasickej 6,5l tak 3dc je hodně málo..v květu zalívám do těchto květníků přesně 1l ob den..a už tak jedu 6 grow takže to mám opravdu vysledované, je to akorát..
Spálení dusíkem to není..to si buď jistý, byli by i další listy hodně zelené až do černa..
Takhle z fotek těžko soudit, ale můj tip je špatné PH vody zálivky, nebo špatné PH zálivky s hnojivem( POZOR některé hnojiva prudce ph zvyšují(nebo snižují) a to aqua testem nezměříš, protože se u něj rozhoduješ podle barevného spektra a většina hnojek vodu barví do hněda popř. oranžova) , já tohle nevěděl např. u hnojky Plagron Start-up(prudce zvyšuje PH), do té doby než jsem koupil digi PH metr..
Takže můj tip na žloutnutí tvých rostlinek je vysoké PH, + popř. nedostatečné zalévání (tedy pokud je to jak jsem psal, protože do 6,5L květníku je 3dc opravdu málo..)
Čus a ať to úspěšně dojedeš do konce..vypadá to jinak pěkně..
dik, tak skusim potvrdit ci vyvratit i tvoju teoriu, ale 3dc mi prisli akurat, voda je mokra, nie bahnita a drzi vlhkost 3dni, kym preschne, mozno i 4. A skoro vzdy mi zopar kvapiek pretecie zo spodnej perforacie a nie dosledkom stecenia vody po stenach kvetinacov, nato si davam bacha a zalievam ku RW kocke.
Takze najblizsie im dam 6dc vody kazdej a vyziva bude 2ml grow + 4ml bloom + 2ml topmax a uvidime, co to spravi. pH experimentalne znizim na 6.0 (aspon podla Ben testu), etraz davam svetlozeleny odtien co reprezentuje 6.5pH. Viem, ze je zalivka cerveno-hneda, ale nie je to natolko vyrazna farba, zeby mala nejak extra ovplyvnit stupnicu merania, obzvlast zlltkastu alebo zelenu. Kazdopadne znizim pH a uvidime. Dik za reakciu
Aby som vylucil stres z tepla, vsetky vetraky zivim miesto 12V 14.5V co zvysilo celkovy prietok snad na dvojnasobok + som umiestnil medzi vrcholky a vybojku dalsi fan, ktory pomaha znizovat teplotu pod lampou ako aj samotnu lampu.
Nevím, jestli je to zdání, ale od začátku na všech fotech se mi zdají slabý stonky. Zřejmě absencí venťáku. Záleží na genetice, ale mně se kytky ohýbaly pod vahou palic i pod 150 W. Navíc předpokládám - silnější stonek - silnější rostlina.
marie: I do my best. Absence vetraku to veru nebude, mam tam celkom 6ks fanov, kazdy s prietokom 100+m3/hod a kyticky pod vplyvom ofuku tancuju, odtah 400m3/hod zrejme tiez nebude malo.
Stonky nie su nejak extra hrube, ale po prepnuti sa rastlinky vytiahli rychlo, takze zhrubnutie, si myslim, ich este caka.
aeroman: vdaka. myslis, ze otocenie tienidla bude mat zmysel? Ako chapem, pri 250w lampe som riesil znacne rozlozenie svetla, bud som mal lampu nizsie a poriadne osvetloval iba stred priamo pod vybojkou, alebo som ju povesil vyssie, svetlo bolo rovnomerne, ale vzhladom na vysku rastliniek nedostatocne. Par stran dozadu som to riesil - dilema vymeny svetla. Mam plochu 80x60, prevladal tu nazor, ze 250w na tuto plochu staci (ideal aj podla FAQ). Vyriesil som to po svojom, posilnil chladenie niekolkonasobne a zamenil lampu za 400w. To je na 80x60 si myslim az az. Lampa teda sla na najvyssiu moznu poziciu a taku intenzitu aku som mal predtym iba kolmo pod vybojkou, mam teraz vsade, takze co sa svetla tyka, maximalna spokojnost. Presvetlene to je naozaj silne, uz obycajny pohlad na rastlinky sposobuje bolest oci z tej intenzity svetla. Nizsie lampa v ziadnom pripade nemoze ist, mam vysku 120cm -20cm kvetinac -20cm tienidlo zhora a ostava 80cm medzi vybojkou a povrchom hliny. Velmi tazko by som to uchladil bez cooltuby alebo skla v tychto stiesnenych priestoroch. Uz tak som velmi rad, ze tuto wattaz som schopny chladit v izbe (23st) a to nepouzivam ziaden niekolko tisicovy ufac, ale 100 korunove PC vetraky.