Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ha haaa mam na zkousku Led panylek (30led)a roste mi pod tim slunecnice,dneska mi matinka povolila starej spajs vxsxh 2x1.5x1.5 he he takze tam hodim 400wku
400W N-LITE HPS.. novinka nejvíc lumenů v 400w katgorii.. +15% purple spektra..moje první lampa důvodů bylo víc proč si vybrat zrovna tuhle krásku.. 400w se ještě ani tak moc nepozná na peněžence
Makám na 70W, práve zariaďujem skrinku. Radšej pomaly než nedbanlivo.
Inak moje dôvody...
1.: Najprv som chcel CFL, ale nakoniec som sa rozhodol pre HPS.
2.: Ide mi o nízku spotrebu.
3.: Mám obmedzený priestor, navyše skrinka, ktorú si robím je fakt malá aj na 100W.
4.: Robím to len pre radosť a na skúšku, a fajčím len príležitostne.
Takže by mi to aj mohlo stačiť...
Ak by sa mi to podarilo a bavilo by ma to, tak do budúcna by som to videl asi na 250W MH+HPS.
rastová perióda CFL 200W (real spotreba cca 180W)
kvet-letné slnko HPS 250W (real spotreba az 320W)
---pri silnejšej vôli isto uprednostním HPS 400W (má menšiu energetickú stratu podľa štatistiky ako 250, kde sa tých 80W neefektívne kamsi stráca, kto ich pomôže nájsť za K+??
straca sa to v samotnom predradniku, ale s tymi 400w si nefandi hned tak rychlo. Elektromagneticky predradnik sam spotrebuje +10-15 perc. z udavaneho vykonu HPS. Pokial predradnik neobsahuje kompenzacny kondenzator, toto cislo moze vzrast az na 25 percent. Mal som 400w set, kde chybal kondik a realna spotreba bola 495-505w. Po pridani kondika mi to kleslo na nejakych 470. Kazdopadne je fakt, ze 400w ma lepsi pomer lm/W, aj ta strata na predradniku je v pomere s vykonom lampy nizsia, ako v pripade 250w. No a 400w HPS na elektronickm predradniku bralo kamosovi 415w.
600w sety s el.-mag. a elektronickym predradnikom este nemame pomerane.
Mám 125W Envirolite RED ,ale bojím se to rozsvítit, abych nebyl zklamaný
Protože soda efekt se nezapře Jinak si myslím že 250MH/400HPS je ideální kombinace