Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nechápu postoj pana poslance Pejřila. Přece člověk, který se hádá ,půl roku před přijetím této novely, jak prase, je strašným zastáncem legalizace a najednou zvedne ruku pro ?
Není to politický byz ?
Není to náhodou něco za něco, pane prezidente ?
Nedomluvili se náhodou, že v budoucnu poleví někde jinde ?
Fakt netuším, možná by to stálo za upřímnou otázku pro pár poslanců, nýý ?
Nějak stále nechápu, jak bude tento zákon prosazován v praxi???? Speciální komanda budou pročesávat antikvariáty? Přepadové komando přepadlo klub a utržilo čtyři kšiltovky a dvě trička? MAsové pálení jazzových nahrávek na Staromáku? Jenom zasraná lapačka na voliče...
Navíc, v článku praveno - "jiné návykové látky než alkoholu" to je doublespeak jak svině. Kdo má právo mi říkat, která návyková látka, je pro mě vhodná, sakra sem nasranej absolutní ignorancí lidí, který mají rozhodovat o mě, o člověku.
jojo... a taky komando bude sedet u radia a poslouchat, zda nekdo nahodou nezpiva o Mari nebo Jane. A bude se hromadne zakazovat poslouchani HipHopu a Rapu. Proste temer uplnej zakaz upocenych cernochu s mikrofonem a ksiltovkou...
Takže jo... Lidičky, groweři, já vím, že už to bylo milionkrát řečeno, ale vy všichni co máte doma skříň, co máte skleník přes léto plný zeleně, co máte foliáky, skryté louky... či podobné vynálezy, nebo či jen máte zálibu v pohodě kterou vám skýtají neškodné dva tři prásky ZAKÁZANÉHO konopí...
"povinností" každého growera je udělat něco pro to, aby tu zkurvenou novelu zrušili - kurňa, jen co jsme se vyhrabali z totality už tam zase jdeme, je to přesně tak jak jsem to kdesi četl: ve všem se opičíme po západě, když nevíme, jdeme se poradit do Evropy, ale jak přijde na drogy a podobně jdeme pro radu do Moskvy...
a co my můžem udělat ? Vytisknout si petici, kterou tady výše kdosi zmiňoval v tom novém znění, sehnat co nejvíce podpisů a poslat to na adresu Doležalovi...
lidi, prosím, každý ať se o to pokusí...
Přece není možné, abychom udělali tři kroky zpátky !!!
Takže nové znění petice už mam vytištěno a teď bych potřeboval vědět kolik mám na to času? Doufám že je to víc než původní šibeniční termín.
Dále bych potřeboval zda by jste se nemohli hodit link na plné znění zákona i s oním zkur... dodatkem. Těžko můžu lidi přesvědčit když neví co podepisujou. Díky Amík
Mám fakt revoluční náladu. Hrrrrrrr na ně !!!!!!!!
(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let.
Navrhované znění § 188a:
(text kurzívou je nový)
(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let, nebo
b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
Komentář k bodu 17 (§ 188a):
Doplněním stávajícího odstavce 2 v § 188a se provádí závazek vyplývající z čl. 9 Společného postupu odsouhlaseného Radou na základě článku K3 Smlouvy o Evropské unii týkající se přibližování zákonů a praktik členských států Evropské unie v boji proti narkomanii a týkající se prevence a boje proti nezákonnému obchodování s drogami, který vyžaduje, aby při postihu podněcování nebo vybízení k nezákonnému užívání nebo výroby narkotik členské státy věnovaly zvláštní pozornost používání údajů zpracovaných na počítači a zejména na Internetu. Vedle šíření toxikomanie prostřednictvím veřejně přístupné počítačové sítě, jakou je Internet, se demonstrativním výčtem doplňují další obdobně účinné formy (obdobně jako je tomu např. u § 206 odst. 2).
Citovaná směrnice EU, na kterou se navrhovatel odvolává:
496X0750 - SPOLEČNÝ POSTUP ze dne 17. prosince 1996 odsouhlasený Radou na základě článku K.3 Smlouvy o Evropské unii týkající se přiblížení se zákonů a praktik členských států Evropské unie v boji proti narkomanii a týkající se prevence a boje proti nezákonnému obchodování drogami.
teď už do 1. dubna ne.. to měla být petice pro to, aby Havel nepodepsal... už je nová petice a ta myslím zatím nijak časově omezena není (pokud to dobře chápu, kdyžtak mě opravte).. každopádně čím dřív tím líp
Má adresu president@hrad.cz(pozor,president se s),tak doufám že dostane HODNĚ mailů a pochopí že CENZURU U NÁS TOLEROVAT NEMŮŽEME-kam bychom se jinak dostali?Začne to u groweru a skončí jak v Singapuru. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3012