Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jestlisto HS teda pouzival v kombinaci se zarivkama, tak mi prosim te napis jaky to melo vysledek. Sodikovku tam proste mit nemuzu, tak by me zajimalo, co se stane kdyz tam to HS pridam.
Je to celkem fajn rozepsany tema a myslim, ze kdyz tam fouknu par trubic, tak by to nemuselo byt na skodu. Je fakt ze mam doma takuvu velku staru kravu. Ale trochu ji premantuju, spis ztuninguju a bude mazec. Howgh
Jestli kytkám chcete mermomoci přidávat UV,, vyserte se na horske slunce a dejte jim normální UV zářivku nebo raději žárovku(dá se sehnat v Baumaxu za pár stovek). Přisvěcujte tak od poloviny kvetení,, přirozeně se pak začne vylučovat víc pryskyřice,,, a o to nám přece jde
Qetiny maji specialni receptory na UV-B receptory, proste se na slunicku vopalujou jako my. A vo to de. UV-A vnimaji spis jako modry svetlo a UV-C je leda zabije. Teda nejlepsi by bylo sehnat trubky do solarka (treba dojety, voni je tam musej casto menit). To horsky slunicko tuty funguje, ale je na muj vkus moc brutalni kvuli UV-C. Vod diskozarivky bych si moc nesliboval, protoze ma sklo fialovy s filtrama ktery propoustej prevazne UV-A. Ja se ted porozhlizim po zarifkach barvy /03 a /05 (oznaceni philips) ktery se pouzivaj na lapani much, inspekci bankovek, diazotaci (fotochemickej proces), kopirovani... Krom toho ze jsou UV-A + UV-B, UV-C je potlaceny, tak jeste svitej perfektne modre. Solarko by bylo vo chlup luxusnejsi (prisny limity UV-C) ale deesne drahy, ty mucholapky budou levnejsi a vykonny hned dvakrat (UV + modra). Idealni doplnek sodiku tak vod puli kqetu, po modry zhoustnou a zmensej se jim listy, po UV se vorosej.
to OXDA: K4U mile si mě potěšil a je to fakr hustě rozepsaný........
Ohledně UV žárovek: musím vás zklamat, dost dlouho jsem testoval UV žárovku POULMAN (o které je nejspíše reč) a musím říct že nenastala žádná změna. Myslím že to bylo tím že žárovky obecně mají nejmenší poměr Lumen/wat a tahle je na tom eště hůře, protože její sklo má filtry (myslím že je i jiná náplň plynu) a ty výše zmiňovaný poměr ještě více snižují - fakt to moc nesvítí (pro mě to jsou vyhozené prachy).
GROW.....GROW...... HIGH TIME.... HIGH LIVE......
PS: pokud to co jsem napsal, nedává smysl nebo je to nesrozumitelné..... tak jsem zhulenej já...(!) nebo vy....(!!!)
Hele lidi, ja sem fakt blbec.
Potřebuju zase poradit.řikal sem si, že bych si moh v erece koupit něco na zářivky, co by bylo pro takovýho debila jako sem já, prostě že bych to strčil do zásuvky a jenom měnil trubice a vono by to svítilo a já bych se nemusel starat vo elektriku...
Tak sem se koukl do ceníku ereky na netu...
Já sem z toho blbej...
Poraďte mi něco co je buď pro dvě nebo 4 18W trubice a je to už všechno spojený, jenom to přitáhnu domů a strčim do zásuvky....
Napadlo mě jestli to neni třeba něco jako Modus TK 2x18W ale fakt nevim....
nekdo tady nabizel uz hotovy zarivkovy sety za dobrou cenu, nový bych to nekupoval je to předražený, a myslim že zapojení zvládne každej tup :-), tak víc hledej
2 Kalapu: Zajdi si do Baumaxu,, maj tam hotový světla a určitě se najde někdo, kdo ti k nim přidělá i napájecí kabel k zásuvce, resp. spínacím hodinám.
Jo myslim ze sem v jednom ostravskym grower-shopu narazil na teleso pro 4x18W. Fakt dobre udelany, ale cena byla asi 1900,-. Myslim ze je rozhodne lepsi si to slozit sam. Napr. to dobre vychytal Oton s tim plechem - 6. stranka tohoto threadu.
Čest clape,zrovna řešíš to samý co já asi před 14 dny.To co potřebuješ je zářivkový těleso 60cm.byl sem v OBI a maj to tam single/double ale je to drahý jxvině
těleso single 60 cm/18w....429,-
těleso double 60cm/18w...479,-
to ti stačí ke štěstí ale musíš na to akorát píchnout šnůru.Pak tam maj všechno zvlášt
A trubice
L18w/72-biolux...189
L18w/77-fluora...259
L18w/67...189
L18w/60..189
Je to ale nehorázně drahý.tak 5x než někde jinde.
Jediný co ti ktomu mohu říct je, že když máš haaaaaafffffffffo prachů a seš línej jak prase tak si to kup.-Máš to pod jednou střechou.Ale zkoumal sem ty otonovy nákresy a fakt to zvládne každej.
Já osobně sem si to chtěl taky koupit ale na všechno sem se vysral a koupil si 150w sodium.
lovu zdar kámo