Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Podle mě to je celý bejkárna. Je potřeba si uvědomit zásadní věc : Dobrý hulení uděláme JEN tím způsobem, že ho dobře vypěstujeme!!! Při sušení už nelze očekávat žádný zázraky. Pokud kytku vypěstujeme špatně, sušením jí vylepšit nelze. To, co tady člověk občas čte, mě příjde jako praktiky alchymistů z filmu Císařův pekař. Nevymýšlejte hovadiny.
Kytku po sklizni uříznout, pověsit ve tmě palicema dolů pokud možno na chladném místě, kde je průvan. Pokud průvan není, pustit tam ofukový ventilátor. Ale né přímo na kytku, tak nějak stranou, aby se tam hejbal vzduch. No a když je suchá tak akorát, uzavřít do sklenic, nebo do něčeho, kde se zamezí přístupu vzduchu. Dělám to tak x let a výsledný produkt mi pochválilo nemálo lidí.. Čau
pri curingu je dolezite si uvedomit ze trichomy su plne neaktivnych latok ktore sa musia dekarboxylaciou aktivovat. ta prebieha ak sa zamedzi pristupu kyslika a proces prebieha rychlejsie pri zvysenej teplote. pri kontakte s kyslikom tiez prebieha oxydacia ktora znizuje ucinnost THC.
co se tyce te teploty, tak by me zajimalo, tak hodne je zavisla na rychlosti ty dekarboxylace... jestli by nebylo vhodny, kdyz mam material v zavarovackach a zraje, ty zavarovacky zavarit v horky vode na hodinku... pri 100% by THC v palickach by melo bejt chraneny od rozkladu i vlhkosti. Teoreticky by se dalo uspisit zrani (plnohodnotne)
čau
potřebuju poradit .)
-kytku po flushingu seknu ostříhám listy, (proberu od plísně)
pověsim v rostříhaný, upravený, krabici hlavama dolu (bez kořenu), v mistnosti s čerstvym vzduchem cca 15-22°C sušim cca 48hodin než praskne stonek, paldy sou z venku oschlý.
-potom je dam do zavařovaček na podobný místo do tmy, 1 deně je otevřu a přeházim aby nesplesnivěly, skoušel sem do toho zapojit mrazák ale výsledek je nevoňavej : /
-jedu pod 250w a bohužel se mi nedaří je sklidit najednou tak musim postupně proto nemůžu tak s malym množstvím fermentovat
dobu sušení potřebuju tak 14dní dýl to nevydržim
ocenil bych rady jak to províst aby mi to vonělo dík moc
Původní příspěvek od Host čau
potřebuju poradit .)
-kytku po flushingu seknu ostříhám listy, (proberu od plísně)
pověsim v rostříhaný, upravený, krabici hlavama dolu (bez kořenu), v mistnosti s čerstvym vzduchem cca 15-22°C sušim cca 48hodin než praskne stonek, paldy sou z venku oschlý.
-potom je dam do zavařovaček na podobný místo do tmy, 1 deně je otevřu a přeházim aby nesplesnivěly, skoušel sem do toho zapojit mrazák ale výsledek je nevoňavej : /
-jedu pod 250w a bohužel se mi nedaří je sklidit najednou tak musim postupně proto nemůžu tak s malym množstvím fermentovat
dobu sušení potřebuju tak 14dní dýl to nevydržim
ocenil bych rady jak to províst aby mi to vonělo dík moc
Osobně jsem proti krabicím, přesušujou když se to nepohlídá.. papír bude pořád tahat vlhkost do sebe. 15-22°C je celkem dost, fajn to je ve sklepě, půdě s odvětráváním, nejlíp ať je tam chlad a sucho , sice budeš sušit 2 měsíce, ale výsledek stojí za to. Jemný, vysušený okej. rozhodně nespěchat se sušením. fermentovat můžeš imho i s jednou paličkou v zavařovačce
citace:
Podle mě to je celý bejkárna. Je potřeba si uvědomit zásadní věc : Dobrý hulení uděláme JEN tím způsobem, že ho dobře vypěstujeme!!! Při sušení už nelze očekávat žádný zázraky.
Můžeš vypěstovat melu, ale jak ji blbě usušíš tak bude hořká, nebo jinak nežádoucně chuťově poznamenána. Jak se tu psalo už snad stokrát.. Víno, sýr, ženy, aj tráva musí vyzrát Potom aj z blbě vypěstované ( př. 1st, 2nd grow ) se dá vykouzlit dobrý zelo na pěstitelovy poměry Měl sem ne-uplně zralej out, chuťově se dal, žádná pachuť, jen hulil trochu slabě, ale moc pohodově po půl roce sem našel pár paliček ještě na půdě a čučel sem jak buk jaký to mělo grády
Peace
Přesně tak, podle mě minimálně z 30ti procent záleží na sušení a následném uložení materiálu. A i po ususeni není všemu konec, já po ususeni paldami dolů vše rozstriham na finální podobu, nechám na sobě 3-4 dny, pouze provzdusnuju, pak to dám do plastového kbeliku, který otviram každý den a kontroluju jestli to nesmrdi jak seno (ještě vlhké) jak už to krasne voní, tak do sáčku a do mrazáku pestu zdar
Jo a i z poradního modelu se dá špatným sušením udělat pěkně vypadající ale po senu smrdici matros (vlastní zkušenost)
tak ja pridam mou zkusenost ostriham male i palickove listky a stonek z palicema balim do igelitu a den po dni jen provetram a zase zabalim po tri az 4 dny pak je necham zavesene den v 15-20 stpnich a zase zabalim opakuji 3 tydny a druhou polovinu namacim do vody cerstve (ostrihane na palice a zbavene listku) a kazdy den ponorene konopi vyndam vodu vyleju a dam novou (opakuji 7 dni ) pak pouze ususim pri teplote 24 stupnu Dobrou chut
Původní příspěvek od Pioneer001 tak ja pridam mou zkusenost ostriham male i palickove listky a stonek z palicema balim do igelitu a den po dni jen provetram a zase zabalim po tri az 4 dny pak je necham zavesene den v 15-20 stpnich a zase zabalim opakuji 3 tydny a druhou polovinu namacim do vody cerstve (ostrihane na palice a zbavene listku) a kazdy den ponorene konopi vyndam vodu vyleju a dam novou (opakuji 7 dni ) pak pouze ususim pri teplote 24 stupnu Dobrou chut
to je necháš namočené 24hodin pak vyměníš vodu a repete?
Máte někdo zkušenost se sušením v sušičce na ovoce ?? Mám tam 6 pater a tak mě napadlo to sušit před uskladněním v sušičce. Dozvěděl sem se že po vysušení palice zataví do sáčku a dává to do mražáku. Co vy nato? Je to blbost nebo mu mám věřit? dík
Zdravím pánové. Chci se zeptat. Mám doma igelitové vaky se kterých se dá vysát vzduch. Napadlo mě, že to nechám trochu proschnnout (aspoň tyden) s tím že to budu každý den kropit rozprašovačem na vodu v boxu s odtahem a ofukem. pak to dám do skleněné mísy a šoupnu to do to vaku a vysaju vzduch. Myslíte si že by to bylo cajk? Díky za názory.
Ahoj, chtel bych se zeptap na prechod ze suseni do curingu. Trochu s tim bojuji. Vsude nachazim rady, kde susit pomalu. Susil jsem tyden, trochu jsem pridaval vlhkosti, aby se kytky neususily moc rychle. Kazdy den jsem kontroloval a jakmile zacly praskat stonky, tak jsem je prendal do sklenic, ale prislo mi, ze jsou presuseny. Docetl jsem se, ze ve sklenici pro curing proces by melo byt 60-65% vlhkosti, mel jsem 30%. Zkusil jsem tedy obnovit vlhkost do palicek tim, ze jsem na spodek vika od zavarovacky pridelal lehce namokreny tamponek a nechal pres noc zavrene. Tim jsem se dostal na 60% vlhkosti, ale palicky mi prisly dost mekke, skoro, jako bych je teprve pokosil. Ma s tim nekdo takto zkusenosti, co se tyka i mereni vlhkosti v zavarovackach?
Predem dekuji, mejte hezky den
Kdyz praskne stonek,tak to je uz presuseny,on se musi jako nalomit a palicky by nemeli byt uplne suche, kdyz je davas do sklenic. Pokud uz se tak stalo,dej do sklenice kousek kurky chleba,oni si vlhkost z te kurky natahnou,nebo slupku z pomerance. Vlhkost by ve sklenici mela byt 62%,denne otvirej a aspon 20 minut je nech vetrat.Ono to nejaky cas trva,nez budou mitto,co maji mit. Tohle ti bude udrzovat spravnou vlhkost:Boveda Medium 8 Gram Humidipak 62%