Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dobrý den, prosil bych o pár rad
Mám předřadník k zářivkám, viz pdf soubor v odkazu
1) ty kabely normálně nastrkám do těch kulatých dírek v těch podivných "svorkovnicích"?
2) do které zdířky na vstupu patří fáze? je tam symbol uzemnění a dvě vlnovky, z čehož nejsem moc moudrej(znamená to, že je to jedno?)
3) místo zářivkových patic použiju jen čokoládu, stačí ta běžně používaná(bílá, 250V) nebo musím koupit ty takový černý "masivní"(tuším, že jsou do 450V)
V tom schematu se moc nevyznam. Ale dekuju. Zkusim vytisknout a vezmu to do GMe jestli poradi soucastky.
Jinak: dala by se tato UV pouzit pro stresovani kytek v kvetu ?
Původní příspěvek od jurrikot V tom schematu se moc nevyznam. Ale dekuju. Zkusim vytisknout a vezmu to do GMe jestli poradi soucastky.
Jinak: dala by se tato UV pouzit pro stresovani kytek v kvetu ?
Dle toho co jsi napsal, soudím, že jsi se na těch stránkách Hamamatsu moc nerozhlídnul.. K tý výbojce bude nutno pořídit extra zdroj pro tento typ výbojek. To schéma má víceméně informativní charakter.
Tahle výbojka potřebuje něco jako je vlevo na obrázku.
A k té druhé UV lampě co je v odkazu. To je sterilizační výbojka. Tou by jsi kytkám ublížil, je totiž zdrojem UV-C a to živé organizmy hubí. Múžeš ji použít např. na sterilizaci growroomu.
Nerozhlidl, myslel jsem ze podle schematu by to slo zapojit.Jo mas pravdu, zklamanej jsem :/ Takze finale, vyhodit nebo schovat kdyby se podarilo sehnat zdroj ? Neni mi totiz jasny jakej typ zareni ma te deuteriova lampa a co to vubec je. Myslel jsem, ze je to proste UV vybojka, to co mam.
Deuteriová lampa se používá například pro spektromety a vyzařuje UV záření o vlnové délce 180-400nm.
UV-C má vlnovou délku menší než 280nm. Takže uvedená lampa svítí v rozsahu UV-A, UV-B a UV-C viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ultrafialové_záření. Pro grow je to nepoužitelné. Navíc vysílá docela úzký paprsek. A to nemluvím o svítivosti..
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná