Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
supresivit. cena cca 58 kč/ tichoderma harzianum/ . pokud aplikujete do cisté půdy,tak do ní nepustí žádnou jinou plíseň. zvyšuje výnos až o 25 % u některých plodin./dovede prej ""natrávit hnojiva"", zabra"nuje přehnojení.. nehodí se na postřik na list jako POLYVERSUM/TO DOVEDE ZASTAVIT PLÍSEŇ TÍM ,ŽE JI PŘÍMO POŽÍRÁ/. vyrábý se kousek od uh. brodu/supresivit/a mluvil jsem s majitelem firmy -brala to od nej holanska firma a pak se to prebalene dovazelo zpet do čr za 500 kc. myslim fi. plagron. firma se nachazí hned u světelné ekektrárny . v krizovatce cca 4 km za hlukem ,odbocka na ostrozskou lhotu. ceny jsou jeste mensí. venku /v sadu ,na poli vydrzí dle majitele firmy .cca 3 roky.
V našom "meste" som pobehal 5 až 6 záhradníctiev a nikde nič. V jednom aj hľadali v katalógu, ale nič. Vraj to nedržia lebo to má krátku dobu skladovateľnosti...
A tak som to chcel....
Zdravím,omlouvám se,že vám skáču do řeči..asi jsem 100 let za opicema,ale je ta vaše houbička totožná s tou co je k mání na aukru jako mykorizní přípravek Gadar?aproč ho nabízí jednou pro ruže,jinou k ovocným stromkum,révě a pod. Není náhodou universální ?
Delto mužeš mi odpovedět?
Původní příspěvek od delta WARNING - nesmi se dostat do oci a na pokozku, vdechnuti muze zpusobit vazne zdravotni komplikace. Pouzivejte rousku a rukavice. pri zasazeni cehokoliv prolit studenou vodou a ihned vyhledat lekare
Zdravím.
o bezpečnosti při aplikaci (tedy spíše přípravě) Trichodermy tu nikdo moc nepíše. Naštěstí zřejmě není proč. Takže píšu sám. Mám proč...
Neměl jsem za celý život s kožním onemocněním žádné problémy tudíž podobným varováním zřejmě nepřikládám tolik pozornosti, jak by bylo vhodné...
I přes několikeré mytí rukou v průběhu přípravy se zřejmě stalo, že jsem si nějak potřísnil krk:
Po třech dnech krupičková vyrážka s pocity ne svědění, nýbrž bolesti.
Čtvrtý den bolesti vystřelují k uchu a do celého týla. Krupička nabývá.
Pátý den vyrážka podkožně mokvá, jakýkoli dotek (spaní, oblékání) se stává očistcem. První otřesy zimou.
Šestý den nasazuju šalvěj a fixuju konopnou mastí, abych mohl alespoň otočit hlavou. Vzpomínám kdy jsem byl naposled u doktora, a jestli vůbec ještě žije...
Sedmý den se mokvavé puchýřky začínají slévat do jednoho žoku. V bezradnosti jdu na pivo. Kámošovo přátelské objetí kolem krku po zavíračce mne uvádí do "stavu neslučitelného se životem".
Dnes je to devět dní...sluníčko a počasí venku vůbec si pohrálo se třema sazenicema, rozhodl jsem se tedy stav doplnit... Takřka jsem se onoho ošetřeného substrátu ani nedotkl...!!! Nevěřil bych jak lidský organismus dokáže protestovat.. Horečka, rup, Acylpyrin,radši dva, ticho, teplo, tišení bolesti, tekutiny, transport...krk jako kdyby ho polil louhem a ještě do něj mlátil rozžhavenou tyčí. Příšerně těžká ramena, nejde už moc myslet na cokoliv jiného.
Vlastně ano. Ve čtyři ráno vyrážíme na pole...
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Nic nenechávej ve skříni!
Supresivit je podle mne velice dobrá věc, já přece nehaním výrobek, nýbrž můj lehkomyslný přístup k radám výrobce. Chce to jen víc opatrnosti.
Moudrá mi řekla, že prej mám líznutý kožní nervy..mám dojem, že spíš vylízaný.
Dalším frontovým bojovníkem se stal Myco-Decidin vs. Imazol na to děsný mokvání. Tudíž mám krček bílej, že by Rubens už hledal štětec....
H.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Hyde: člověče, byl jsi nakonec u toho doktora, nebo ne? Myslím, že to nemusí být uplná prdel.. tyhle mykotický organismy můžou na pokožce udělat nepěknou paseku.. Já radši použil roušku, rukavice i brejle.. a triko s dlouhym rukavem..
Bushy Greenhouse 2009AK-47, White Russian, Durban Poison Bushy Dream 2010Nebula, Hashplant, JF, SSH, Euforia, Orange Bud, S.A.G.E
Be patient, because I am not..
Nepročítal jsem celou diskusi, ale podělím se o vlastní zkušenost: tahle houba (nebo plíseň, nevím) má OBROVSKÝ a neoddiskutovatelný, pozitivní vliv na růst kořenů.
Pěstuji v kokosu, houbu jsem aplikoval zálivkou (2 dny před samotným vysazením rostlin) a již po týdnu se na povrchu substrátu objevily takové zelené "mapy", jako když je zkažená voda v bazénu, což je důkaz, že se houba v substrátu uchytila (podle mistra z growshopu).
Po sklizni, když jsem tahal ven kořeny, nestačil jsem se divit! Zatímco při minulých sklizních šly kytky s kořeny vytáhnout a oklepat od kokosu vcelku snadno, tyto, houbou podporované kytky měly kořeny o tolik delší a spletitější, že bylo velmi obtížné oddělit jednu kytku od druhé.
Z toho vyvozuji následující: značný nárůst délky a četnosti kořenů MUSÍ mít blahodárný vliv na úrodu. Rozhodně doporučuji.
Trichoderma i polyversum jsou houby které mají stejné účinky, prorůstají přímo do kořenů a pomáhají zvyšovat příjem živin a jakou jsou intoy, voda a minerální látky, samozřejmě ta houby z toho má taky užitek takže je to čistá symbióza... na stejném principu rostou třeba smrkové hřiby u smrků a ne nikde jinde. Je to mykorhiza (myko - houby, rhiza - kořen). Houba by podle mích znalostí měla růst stejněj ako kořen, takže po celou délku žicvoty, i když vžrobce uvádí, že by se měla aplikace opakovat, podle mě je to reklamní tah.