Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych se zeptat sici čísla hrajou k tvojí straně (Deda Mraz)
ale, praxe je vždy jiná už si viděl úrodu vyhnanou led a pokut jo byl výtěžek jako u Na Výbojek a jaká kvalita!!(Čísla nejsou vše!!!!!!!!)
No popravdě moc jsem toho v praxi neviděl, něco málo na OG, pak tady hYp3rovu kytku a ještě třeba ISIUIPI má LED pěstírnu a nebo třeba tohle, ale nevím, kolik ten maník měl diod. Zato jsem viděl v praxi samotné vysocesvítivé LED a nepochybuji, že ve větším počtu se pod tím dá pěstovat. Vždyť jedna taková LED... 0,1W příkonu a v pohodě si s tím ve tmě posvítím, téměř jako s baterkou. Když si představím ten šajn z takových, řekněme, pěti set nebo tisíce vysocesvítivých LED...no prostě tomu fakt věřím. Jo a taky ta NASA to zkoušela a vyhodnotila to jako perspektivní...
Okorát to s tim osmotickýckym tlakem co v dusledku toho "na dálku přenášejícího se" tepelneho zaření vytahu z kiti vodu a ta si pak pere cerstvou z kořenů, to je jediná nejasnost co mi brání abych zitra na E-bay "nerisknul" ivestičku do LED.
libor: nejsem botanik, ale pokud se nemýlím, tak osmóza je závislá na rozdílu mezi nasycením vlhkostí prostředí v okolí kytky a v jejích protoplastech. S teplem světelného zdroje, podle mě, přímo nesouvisí. Existují přeci například uzavřené lampy s výkonným odtahem, které neemitují do prostoru pěstírny prakticky žádné teplo a kytky si nestěžují...
Lidi proc hned zatracujete co jste jeste nezkusili mrknete se sem http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=9489 mozna namitnete ze takhle by to vyrostlo i pod tou samotnou zarivkou ale neni to pravda kdyz jsem mel zarivku a jen 80 led rostlo to nic moc ale ted jich mam uz 270 a je to celkem sakra znat.Nerikam ze se to povede ale pockal bych si na vysledek a pak az kafral.A podle me ten kdo si mysli ze pod tim nejde nic vypetovat/jo mozna se pletu/ se na diodu stale diva jako na takovy to mali cerveny svetilko co mu sviti na kazetaku od rakosky,ale skutecnost je ponekud jinde spis se to blizi intenzite laseroveho ukazovatka.
takze dlouho jsem sem nepsal (v podstate nebylo o cem)
momentalne mam pod LEDkama pripraveny 3 kytky (misty, 2x mazar)
a cekaji na prechod po 70 W sodik
rozhodl jsem se to udelat takhle, protoze mnozstvi LED je porad male na to, aby jsem pod nima mohl kytku prepnout i na kvet :c)
hnojit jsem zacal opatrne:
1. tyden:
5ml wuxal super
3ml peroxid vodiku
3ml stimulax II
8ml kyseliny citronovy na snizeni ph
2. tyden:
8ml wuxal super
3ml peroxid vodiku
3ml stimulax II
8ml kyseliny citronove
davky budu postupne zvysovat az k doporucene koncentraci pro pestovani v hydroponii (4ml wuxalu na litr vody)
kazdou nedeli jim menim roztok a vcera jsem zkusil zmerit ph a byl jsem mile prekvapen (cekal jsem vysoke hodnoty) ph melo 6,2 (po ctyrech dnech)
akorat me trochu trapi zabarveni korenoveho systemu (moc se mi libi hruucoonovi koreny), ktery muze byt zpusobeno jak nedostatecnym okyslicenim roztoku, pouzitim stimulaxu a nebo wuxalu
koupil jsem novej vzduchovaci moturek - atman 9500 - 450l/h
jestli se mi podari dokopat nejakyho kamose s fotakem tak sem hodim fotky, ale nic neslibuju :c)
2 deda mraz > thx za odborne odpovedi :c)
"Nesud nikoho koho nepoznas, neposuzuj nic co jsi sam nezkusil."
10Cd (10 000mCd), 5mm, sem senal v GM Electronic, V Brně je to na Kolišti 9, a jeden kousek byl nějak za 16Kč. Jinak maji pobočky samosebou i jinde. (www.gme.cz). Jo a neberte to jako reklamu na GME.
Původní příspěvek od morrissey 10Cd (10 000mCd), 5mm, sem senal v GM Electronic, V Brně je to na Kolišti 9, a jeden kousek byl nějak za 16Kč. Jinak maji pobočky samosebou i jinde. (www.gme.cz). Jo a neberte to jako reklamu na GME.
Potiz je ale v tom, ze ma jen 630nm jak jsem vycetl z datasheetu. Uz sem po ni taky koukal.
Mnoho otázek může vyřešit stránka http://www.ledgrowlights.com/
Jde o komeční prodej pěstepních LED svítidel. Radí tu mimo jiné používat 10-20W červených a 1-2W modrých na čtvereční stopu.