Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau , mam problem. Predevcirem jsem privezl rizky. z rw kostky slo videt maximalne 1cm korinek , u nekterych treba jen par mm z rw. Presadil jsem je do hliny a okamzite zacli umirat a cele si lehly a vadly. Pomalicku se zacinaji brchat , snazim se je kropit a zvlhcovacka jede na 100%. Ale jsou slabounke a hlina do ktere jsem je dal , byla pouzita i v predchozim kole,ale byla prolita nekolikrat jen cistou vodou a enzymama. tak rikam si ze by to mohl byt problem - vrchni listky zacali od spicky nektere odumirat , a zloutnout a jsou cele skroucene a malicke.... co delat? jsou to zatim 2 dny co je drzim na zivu. Objednal jsem pro jistotu novou hlinu a korenak. Byl bych rad kdyby se mi ozval nekdo zkuseny a mohl snim treba probrat par fotek... diky
edit: teploty OK , vlhkost se snazim co nejvic. Pod 75% pri svitu nejdu + kropim. Svetlo 400W utlumeno na 200W
zdravim a prosim radu
viz foto je to na jedne z 24 kousku,ale zacia se to delat uz na druhe. nevim jesli to s tim ma neco spolecneho ale obe dve jsou na stejne strane boxu, na strane kde je i pasivni pritah vzduchu. dekuji
Ps: 24 dni od přepnutí,hlína . Hawaii snow
Původní příspěvek od Nachtenzacht Cau , mam problem. Predevcirem jsem privezl rizky. z rw kostky slo videt maximalne 1cm korinek , u nekterych treba jen par mm z rw. Presadil jsem je do hliny a okamzite zacli umirat a cele si lehly a vadly.
No domnívám se že v tomhle je nějaký zakopaný pes. Ta hlína nebyla nějaká už použitá, šlo o nově koupený substrát? A po zasazení byl květináč se substrátem mírně zalit? Čistou vodou? pH bylo správné? Tohle vypadá jako kdyby kytka dostala těžký šok - například zalití silně kyselou vodou nebo silně slanou vodou.
Mard: Hlina z minuleho kola , takze pouzita. Zaleto bylo spravnym PH. Uz se pomalu brchaji,ale zacinaji po obvodu zloutnost listy a vevnitr zustavaji tmavsi. A na nekterych se objevuji fleky. Asi bude ve hline neco spatne a nelibi se jim to. Prolel jsem je jeste vodou a na to zalel mirne rustovym hnojivem a zalibilo se jim to,ale ta barva neni OK... nevim jestli jim neco chybi nebo pribejva. Jestli presadit do nove hliny nebo staci zacit hnojit. Podle novych listku to vypada na nedostatek zinku a horciku... zkusil jsem jim prilozit vice hnojiva a dodal korenak jeste... tak uvidim jak se zachovaji
Naposledy upravil Nachtenzacht 19-09-2015 v 10:53 AM
Původní příspěvek od Nachtenzacht Mard: Hlina z minuleho kola , takze pouzita.
No to 9 z 10-ti pěstitelů nedoporučuje :-(
Když mám šílenou nouzi o hlínu a potřebuji rychle něco zasadit, tak hodím do kýble potřebné množství hlíny, zaleji vodou až po okraj, nechám pár hodin máčet a pak to přefiltruji. A stejně se bojím že tam jsou nějaké soli a odpadní látky. Obecně se opravdu nedoporučuje znovu použít hlínu a zejména na sázení nových malých rostlinek. Použitou půdu lze využít například k dosypání hlíny do květináče.
A neexperimentuj moc, přílišnou péčí ty kytky spíš zabiješ! Doporučuji hnojit skutečné minimum a pořádně prolejt tu znečištěnou půdu čistou vodou se správným pH. Podle mne když tam jsou nějaké sole po předchozím hnojení z minulého pěstu, tak to může rozhodit šíleně pH. Změř si pH toho co vytéká ven po zalití čistou vodou a budeš mít jasnější představu co tam asi v té půdě je.
Kytky jsem nehnojil , jen jsem se staral o vlhkost atd.. ridim se pravidlem radsi min nez vic. Kdyz jsem pudu smichal s destilkou, mela 6.2 PH , a zaleval jsem PH cca 5.9. Ale asik si dam tu praci a bud to cele presadim , nebo poradne proleju...
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
WAMParjan - taky jsi dal rizky do pouzite hliny ? Ja uz presadil do cisteho light mixu ale zustavaj zakrnele nove listecky , dam jim jeste par dnu snad se zbrchaj , jestli si nebudu 100% jisty ze jsou FIT tak je vyhodim at zbytecne nesvitim dlouho na mrzacky a rubnu nove no :-// Podminky maj myslim slusne , a dostali lehky postrik phytaminem.
Zdravím, pestoval som na balkone keď bolo leto potom som rastlinu presunu pod lampu začali mi zomierať listy už asi 5 ich odpadlo teraz sa pozeram bližšie a su tam niaky zelený chrobaci a niake čierne bodky tiež proadte prosím tu su fotky : http://postimg.org/gallery/37b0b7nuk/
Původní příspěvek od ViruS1337 Zdravím, pestoval som na balkone keď bolo leto potom som rastlinu presunu pod lampu začali mi zomierať listy už asi 5 ich odpadlo teraz sa pozeram bližšie a su tam niaky zelený chrobaci a niake čierne bodky tiež proadte prosím tu su fotky : http://postimg.org/gallery/37b0b7nuk/
ahoj,potřebuji poradit co by to mohlo zapříčinovat
Critical z řezu
3. Týden květu
na růstu alga grow 3ml/l
na květu ze začátku hesi pk 13/14 1ml/10l + 2ml/l grow
pak jen jednou hesi pk 13/14 2ml/10l
kytka je volně v zemi v jámě cca 1m3 zahradní substrat +perlit ale určitě už dávno prorostla do okolní hlíny.
Zdravim. Kamarad me pozadal zda by jste se nemohli mrknou na jeho tri listy ktere se mu objevili ve skřínce.
Zatim si myslí že je to od toho kdyz vyndaval kyticky ze nejakou zavadil o lampu ale rad by nejakou zkušenější radu. Díky předem