Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- nejsou ani skodlivi (udajne se zivi odumrelym materialem ktery "zahniva") a vyskytuji se prevazne tam kde je velka vlhkost. Ja jsem to mel na kytkach a bylo to zpusobene tim ze jsem trochu prelival. Ale jakmile jsem snizil zalivku tak se zase ztratili.
- dej si do googlu Springtails nebo Chvostoskoci a tam se o nich dozvis víc
jj to je přesně ono, ale já to vždy nechám úplně proschnout a pokaždý je tam vidím, a s těma černýma muškama ty sem tam viděla taky
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Když jsem přesadil kytky z kelímků do květníků,tak se ve skříni začali objevovat malé černé mušky SMUTNICE. Potvory se tvrdohlavě zabydleli tak jsem sáhnul již po odzkoušeném tekutém prostředku fy FLORIA. Je to kapalné hnojivo N-P-K s poměrem 7-4-5 , které omezuje výskyt mušek smutnic a omezuje tvorbu povrchové plísně na povrchu substrátu - kdo používáte směsi rašeliny. Tato zálivka likviduje larvy a vypudí mušky ,balení je 1/2 litru za cca 70 Kč.
Doporučujou zálivku 1x týdně ale já udělal 2x týdně a po 3 týdnech jsou ty svině lítavý pryč. Teď dělám preventivní zálivku 1x za 14 dnů.
- když jsem se zbavil smutnic tak jsem objevil několik jiných potvor - SVILUŠKY. Jelikož mi už jednu úrodu skoro zlikvidovali,tak jsem i když nerad,vzal ku pomoci jinou chemku STOP Sviluška v 1/2 litrové plastové láhvi s rozprašovačem. Návod je jednoduchý. Uvnitř láhve je sáček v rozpustném obalu,tak stačí doplnit pouze vodou ,párkrát protřepat a může se postřikovat. Já udělal postřik celkem 3x obden. Nejdřív jinou lahví s čistou vodou jsem postříkal listy pro zvlhčení a potom chemkou dokončil. Toto balení na svilušky jsem koupil v Globusu za 51.- Kč a po týdnu potvory chcíply.
První svilušky jsem likvidoval Biolem,musel jsem kytky postřikovat skoro měsíc než jsem se svilušek zbavil a ještě k tomu všechno kolem bylo od postřiku mastné.
V tom pěstu jsem nemohl listivo použít a musel jsem počkat až dozráli druhé kytky.
- ta FLORIA se může používat až do konce pěstu. Funguje jako hnojivo NPK a vše ostatní je na přírodní bázy, takže se to rychle rozloží. Smutnice chcíply a možná by to zabralo aj na ty chvostoskoky - to ale nemám odskoušené. V každém případě to zálivkou nezkazíš.
Ahoj, doporučuji vždy v růstové fázi, kdy jsou kytky již vitální, použít nějakou (například postřikovou) prevenci. Člověk si ušetří mnoho nepříjemností, hlavně v době před sklizní je to nejpalčivější.
tak bohužel sem to musela ukončit, za prvé v úterý nám budou montovat měřiče na topení a za druhé je jenom jedna kytka z které bude hulitelný materiál ze zbytku udělám mast, prozatím své mikro ukončují blíží se jaro a na řadě je balkon takže k indooru se vrátím až na podzim, vážit to nebudu nemá to cenu
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
zdar,náhodou ta vrchní šiška je povedená na to že to je pod 70w tak super....a jak teda dopadnul ten zašmiknutej AF?Vyplatí se to šmiknout?mám ted v boxu tři kousky af tak jestli je mám šmiknout nebo ne :-)