Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hlava: Mam na tebe prosim te jednu otazku a to jakej je tvuj nazor na mnozstvi emitovanyho tepla. Na strankach klecky ( http://www.klecka.cz/growshop/akce/MiniMax_150W.html ) nekolikrat uvadej, ze mnohem min topy nez klasicke HPS systemy. ( - nízká teplota žárovek - není potřeba chladit pěstební prostor; - snižuje spotřebu energie a teplotu žárovky při produkci maximálního světla; - ovládá světelný výkon k efektivní provozní teplotě lamp (maximální světlo, minimum energie)) Jakej je tvuj nazor ?
Dikyti M.
Původní příspěvek od Psycho Čus mám prostor pro pěst 120x180x200 jaké je vhodné osvetlení z hlediska výnosu pojedu hlínu ve 3,5l květnících dík za radu jestli bude světlo jedno nebo dvě neva
No klidně bych tam šoupnul 3 ty lampy , chtel sem to taky ale měl sem nejakej limit na připojeni , teď se mění prostředí a podmínky tak bych to tam taky nacpal kdybych mohl , pod to nejakej drip nebo 2 ty nft a v pohodě , pokud ti to nepřeroste jako mě tak bys měl bejt v klidu na 1g na watt , vyjde to v podstaťe jako 400w s pojezdem cenově ale tady si myslim že by to mělo větši efektivitu , kvůli lepšímu rozložení světla , než jedna lampa na pojezdu , toto muj nazor
citace:
Původní příspěvek od Mašťák Hysteric: Myslim, ze tedka je konecne spravne
Hlava: Mam na tebe prosim te jednu otazku a to jakej je tvuj nazor na mnozstvi emitovanyho tepla. Na strankach klecky ( http://www.klecka.cz/growshop/akce/MiniMax_150W.html ) nekolikrat uvadej, ze mnohem min topy nez klasicke HPS systemy. ( - nízká teplota žárovek - není potřeba chladit pěstební prostor; - snižuje spotřebu energie a teplotu žárovky při produkci maximálního světla; - ovládá světelný výkon k efektivní provozní teplotě lamp (maximální světlo, minimum energie)) Jakej je tvuj nazor ?
Dikyti M.
No dobrej dotaz , jestli si pamatujete ty vedra co byly v srpnu , tak jsem, se celkem divil že mi teplota nevylezla přes 27°C a to mám jedno ufo na 2HB XXL a jedno XL , předřadniky byli v boxu a netopí to tolik , dá se na tom v pohodě udržet ruka , mě sem obavy že je budu muset dát ven když venku bylo 36°C ale v pohodě .
Takže u klečky nekecali , lampy opravdu málo topí a nepotřebuješ tak velkej odtah z boxu .
Nene do těhle obludností se nepouštim sledoval sem tohle u SQ na IC a tomu to taky přerostlo jako kráva
Zhodnocení
Krátce bych chtěl zhodnotit tuto sestavu , ted uz to stoji "jen" 4999,- u Klečky , někomu se to může zdát dost , někomu ne. Tolik k ceně .
Po prvnim kole , jsem si ověril že Minimax 150 funguje spolehlivě , nehlučně , netopí tolik , dlouhej náběh lampy nedává takový pecky do pojistek = nízke Ampéry při staru . Docela rychlý přechod na květ a palice byli celkem velké jak z pod 400W .
Takže tedy zavěrem tento výrobek doporučuji neni to žadnej poděl a opravdu funguje jak má což nebude problém v dalšim kole opět dokázat ale lépe než sem to udělal poprvé .
Doufám že dalši test , s hnojikama G.E.T. a světlem Minimax 150 začnu ješte tento rok až se přestěhuji , děkuji všem za sledování , ješte sem dám pár fotek matroše , měj te se Hlava
Zdravim všechny kolegy , jak napovídá předchozí přispevek - s Minimaxem jsem ješte neskončil Momentálně čekám na vysledek mého posledniho TESTu , kde jsem zkoušel jak se povede jednomu světlu Minimax 150 na 1m2 , použil jsem osvědčené NFT a k tomu novinku hnojiva G.E.T.více informací ZDE , prvni co mě u nich překvapilo , že jsem toho nespotřeboval moc , přesný výpis je u videa . Dále jsem použil osvědčenou genetiku , sic jsem vlastně použil to co normálně vyhazuju , tzn. spodky/odřezky od vrcholovejch klonů ale nějak mi přerostli matky a bylo toho dost , tak sem asi 80kousku zapichal spolu s normálnima klonama do malejch rw kostek , z toho sem vybral 61nejlepšich , převážně Critical Mass, SMBOG , Sweet Tooth 3 , nějakej Hash Plant , BOGbuble a PEPR , a přesadil do vany , do většich rw kostek a přikryl deklem na NFT a igelitem . Růstu sem jim moc nedal celkem 7dní , i tak to bylo moc a pak přepnout , tady pár fotek z 4dne růstu po nasazení kolínek . Celkem sem jich tam nacpal dost, jak je videt z fotek tak 2-4na kytku .
Dále jak sem psal , uz brzy budu vědet vysledek tohoto pokusu , tak bych chtěl vyhlásit tipovačku , pište sem do trýdu svoje tipy na přesný vysledek , můžete se orientovat podle videa v předchozim přispěvku , nebo si počkat na fotky které sem postupně behem cca 3týdnů průběžně doplnim . Jak je libo
A to byla jedna tipovačka a k tomu ješte druhou a to kolik kolínek sem použil ?? Výsledky vyhlásim najednou a uzávěrka bude nejpozději 15.6.2012 , možná dřive , tři co budou nejblíž vyhrávaj klony ode mě a jeden co tipne správě kolínka , po 3ks dle vlastniho vyběru , když trefi jedna osoba oboje , dostane bonus
Aby bylo jasno , pište (přiklad) 100G a 100KS , připadně pište dotazy , já na ně odpovim , díky "stay tuned" Hlava