Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau, nevim kterej myslis, jedinej sroub na kterej se to da pripojit je ten od krytu (viz. druhy foto) ten ale vede jenom do plastu...Ostatni srouby na pripojeni ke stinitku maji bouzel moc velky prumer, takze se to uzemeni neda nasadit. Napadlo me ze vyvrtam diru primo do toho stinitka a sroubem to tam pripojim..Jinak uz nevim..
V GS mi dneska rikaly, ze se to prej ani uzemnovat nemusi
Já osobně to taky nemám zeměný, od předřadníku jdu jen dvěma žílama. Svítit Ti to bude. Pokud by to bylo vysloveně nutné uzemňovat, s velikou pravděpodobností by tam byla i řádně označená uzemňovací svorka.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
ale nějak nechápu ten zbylej drát na obrázku označenej černě!!! úplně vlevo na starteru a nahoře na tlumivce...asi jde ke "kořenu" výbojky - ale to sem si minule vyfotil a patří tam hnědej (černej) drát fáze . sem z toho jelen...káčko tomu kdo mi to srozumitelně vysvětlí
Původní příspěvek od jusr pls poradte, zejtra zapojuju 400w a furt se mi na tom něco nezdá...takže mám
tuhle tlumivku, podle který připojuju dráty do startéru a objímky http://elektro.bazos.cz/inzerat/113...-400-L302-I.php
ale nějak nechápu ten zbylej drát na obrázku označenej černě!!! úplně vlevo na starteru a nahoře na tlumivce...asi jde ke "kořenu" výbojky - ale to sem si minule vyfotil a patří tam hnědej (černej) drát fáze . sem z toho jelen...káčko tomu kdo mi to srozumitelně vysvětlí
Řekl bych, že vnější semiparalelní zapalovač se postará pouze o zapálení a ustálení výboje a následně je HID v provozu přes tlumivku.
citace:
v žádném případě k výbojce nemůžeš přivést přímo fázi!
Takže popořádku:
-nulák je přiveden jak k závitu objímky, tak k příslušnému kontaktu zapalovače (startéru)
-fáze ze zásuvy (spínaček) je přivedena k předřadníku k příslušnému kontaktu
- z kontaktu vedle přívodu fáze vede vodič k příslušnému kontaktu zapalovače (pro tuto tlumivku potřebuješ zapalovač pro semiparalelní zapojení!!!)
- z kontaktu, který na tlumivce stojí samostatně (možná je tam dvojitá čokoláda, ale jen jedna strana bude připojena) vedeš vodič na hrot objímky. Na hrot objímky vede i vodič ze zapalovače, je více méně jedno, kde se potkají - jestli u objímky, zapalovače, nebo tlumivky
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Tak tu je to... už na tom tvém prvním to máš dobře..
K tomu zemění, zapalovač je v plastu, ten to nepotřebuje, na tumivce zemnící svorku také nevidím, ale múžeš dát šroubek s matičkou do něterého montážního otvoru ve spodním plechu a očisti tam lak kvúli vodivému spojení no a teď už zbývá jen přizemnit stínítko.
citace:
Zdarec panové .. jen pro upřesnění, dneskasem trošku moc nahulen
Přívod 1. hnědý, modrý do 3. u startéru
K objímce 2. tlumifka hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru a modrý s modrým s přívodem do 3 startéru
( Objímka klasika - modrý na kostru a hnědý na hrod )
Je do dobře ? myslím že jo, ale raději tak pokud sem přehlídnul něoc
PS: možná potom tam prdnu drát s uzemněnín jako přívod tak to hodím na nulák at jde z5
Původní příspěvek od MDe_ Zdarec panové .. jen pro upřesnění, dneskasem trošku moc nahulen
Přívod 1. hnědý, modrý do 3. u startéru
K objímce 2. tlumifka hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru a modrý s modrým s přívodem do 3 startéru
( Objímka klasika - modrý na kostru a hnědý na hrod )
Je do dobře ? myslím že jo, ale raději tak pokud sem přehlídnul něoc
PS: možná potom tam prdnu drát s uzemněnín jako přívod tak to hodím na nulák at jde z5
Jo máš to dobře zapojený, ale blbě popsaný, " Hrot objímky hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru "
pokud uzemníš tak ještě lepší..
edit: jak jsme posléze zjistily, tento startér má vývody v opačném pořadí.. takže na to dávejte bacha..
citace:
Původní příspěvek od Milan66 Jde zapojit 250w sodík k 400w předřadníku a starteru?a jaký to má nevýhody a nevýhody?Nebude to žrát jako 400w výbojka?
Výbojka pokud nevybuchne hned, tak odejde během hodin (možná desítek). Bude do ní smažit proud pro 400W a na to prostě není dělaná.
Takže v žádném případě to ani nezkoušej !
A startéry bývají tyrystorové pro nějaké rozmezí výkonů třeba od 70-400W.Takže ten by použít šel. Musí to tam být někde napsané.
I na předřadníku je napsané co tam připojit (na 400W bude 400W výbojka atd..), tak co furt lidi řešíte za fishe, když to šlape luxusně jak má. Tento peklostroj není navržen jen tak +-. Prostě holt musíš pošetřit pár stovek na novou lampu a bude po problémech.
Navíc jestli máš možnost uchladit 400W, tak neváhej. Oproti 250W to zas tak moc nežere a výsledky jsou daleko jinde
díky za odpověď tady de spíš o prostor, mam skříň cca 60x70x180,sice už sem vní 2 kola 400w jel ale výnos vždycky 200-250g,a příjde mi zbytecny svítit 400w když výsledek bude jako 250w,nechci si kupovak nejakej box za x tisíc,a pro mne bohate staci tech 200g/sklizeň
a jak velkej je rozdíl ve spotřebě 400w kompletu a 250?
Jinak sem se dozvěděl co sem chtěl že to nejde, takže asi prodám 400w koupim komplet 250