Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja nevim, co furt vymejslite a zkousite.
Mechanicka cesta je 100%ne ucinna.
Ja radim - co nejdrive postrikat KARATE - ted uz je pozde, prtotoze sklizen bude na postrik prilis brzy.
pak palicku po palicce odhmyzit s ostrym spendlikem cerva zamordovat. Je svina rychlej - jak ho najdes na palici - zadny cekani a HNED terminovat, jinak zaleze do stonku.
Na kytku je potreba k dokonale deratizaci cca 3h (v mem pripade).
Sice 3h prace, ale eliminuji tim uschle palice.
vývar uděláš pravděpodobně tak že ten matroš trochu povaříš ve vodě řekl bych cca 10 min to by mohlo stačit. vodu - vývar dáš do stříkačky opatřené jehlou a deš na to ! do dirky po závrtu hosenky zasuneš jehlu a aplikuješ do stonku a rovnou do prdele ( pokud předpokládáme že leze směrem od díry ) té svinské housence !!!
zdravim vsechny takze tu mam vysledek meho boje s cervy.no cca po trech tydnech od prvniho postrikaní DECIS (mimochodem foto je ode mne vlozene na 1 strane) sem provedl kontrolu na asi deseti palickach kde bylo misto co obyval cerv a ani v jednom sem nenasel tu kurvu.takze sem se tech kurev asi zbavil.celkem sem to postrikal 3x a to fest tak asi 2l postriku na kytku.kytky se maji fajne a snad ty svine doopravdy zdechly...)))
tak sem dneska vraždil se špendlíkem v ruce housenky a řeknu vám že to je pěkná piplačka. ke všemu sem tu kytku ( zvládl sem jen jednu ) pěkně rozjebal tak doufám že se dá ještě dohromady mimochodem sem zkoušel ten tabákovej vejvar a asi to je k hovnu páč se hosenka po půlhodině vesele tetelila ve stonku ale jinak dost funguje promačkání stonku, vona ta svině je naštěstí docela křehká
Já sem upřednostnil před chemkama promačkání stonků a vše se zdařilo na výbornou. Další napadení už sem asi tak 2 týdny nezaznamenal je to taky možná tím že už hlavní invaze těch šmejdů skončila.
Původní příspěvek od CwincZ Já sem upřednostnil před chemkama promačkání stonků a vše se zdařilo na výbornou. Další napadení už sem asi tak 2 týdny nezaznamenal je to taky možná tím že už hlavní invaze těch šmejdů skončila.
Taky jsem to tak praktikoval jinou cestu jsem nenasel ...Jinak jak se ten cervik zkurveny jmenuje ?
S nejvetsi pravdepodobnosti se jednalo o Zavijece kukuricneho... housenky prezimuji v hline a v rostlinych zbytcich, kukli se kveten-cerven, dospelci letaji od cervna do zacatku zari (v cervenci jsou nejaktivnejsi) a kladou vajicka.
Jako preventivni ochranu letos vyzkousim to co pouzivaji vsici zemedelci okolo a to TRICHOPLUS, jsou to jakesi vcelky...
odepsali mi z firmy BIOCONT (viz pár řádků nahoře) a jedna ampulka toho TRICHOPLUS stojí 120Kč a je na plochu 10x10 m.
Jsou ochotní to poslat dobírkou a nebo osobně v Brně...
Jo, a nálet těch sviní, co kladou vyjíčka čekají okolo 15.6 !!! takže moc času pro PREVENCI již nezbývá...
Já du do těchto potvor, neboť po loňské zdecimované úrodě mě těch pár kaček stojí za to