Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a me se to zatim osvedcuje, i když výnos ještě nemůžu posoudit, mám teprve tři týdny kvetení, ale i tak nešlo přehlídnout, že se při ohýbání vůbec nezastavil růst, naoipak vyrazily všechny možný okolní výhonky. Potřeboval jsem aby nový klony nějak rozumně dohnaly ostatní kytky ve skříni a přitom se pokud možno rozvětvily a to se povedlo.
A znám lidi který nezaštipujou vůbec, při přepnutí na květ mají spoustu 30-40 cm kytek v 1,5 l květináčích jen s hlavním stonkem a pak sklízejí jen samý hlavní palice a věřím že to má nějakej efekt na kvalitu, i když jsem se nikdy neptal na výnos a ani nevím jestli si to vážej.
Hmmm teda pardon paan jamalski ja nechtel nijak spatne nic interprevenovoovat (to je slovo mezi intervenci a interpretaci). Kazdopadne (ke stoviku) sem mel za to ze mluvime o outdooru pac mit na zahradce 4 metrovou krasavici s jednou palici tlustou jak ruka je sice zajimavy ale sen kazdehopestitele to asi nebude.
No skusil som zastrihnutie FIM na 4 rastlinkach nad 3 poschodim, dvom rastlinkam vyrastli vetvyz 3 aj 2 poschodia .. to by bolo ok ale potom zacal nejak ras znovu ten zastrihnuty stred a zda sa mi ze rasttych bocnych vetviciek sa zastavil, mam teraz ten stred zastrihnut alebo to zatial necham tak ???
Chtěl bych tady vyvratit mytus ze kdyz kytku zastrihneme v květu tak že už neobrůstá, mě se podařilo spálit jeden vrcholek WW (a to celkem dost - musel sem odrtrihnout min. 12cm kytky) a uz po tydnu nejen ze očividně "nabobtnala" ale dorostl ji i vrcholek, Ovšem palky vypadaji dost nevyzrálejší než ostatní...
Ale tak mě napadlo, zkoušeli ste někdo ten vrcholek v 1/3 květu jen zohnout ?To by mohlo mit vliv na výnos a zaroveň by nebylo zpomaleno zrání.
cuzz typani chci se jen zeptat jakej je rozdi kdyz zastrihnu Fimem a kdyz to vemu normalne za stonek pod listy.. jakej je v ty ktery technice rozdil a jakej to ma vliv na kytku hm?kdyby se mi nepoved ten fim a strich bych to blbe co se stane? muzu tu kytku vzit a zahodit?diky za radu....
Hollister: jaban chapu.. a ted jeste jestli bys mi moch poradit co se stane kdyz to udelam moc hluboky a co kdyz moc malo hm? jestli dobre premejslim tak pri hlubokym se stane ze budou jen ty dve vetve a kdyz melky tak? thangzzzz
Mám pro mě dost důležitou nikim nezodpovězenu (zatim) otázku...
jak je to se stříháním lístků a velkých spodních listů ?? já sem dole celou kytku oholil... a někde i vejš ale u hl. stonku... aby mi kytka rostla více... nabrala sílu za ty listy (možná? nepotřebný) ale ted mám kytku s docela málo listama... i nahoře myslim kde sem nestříhal... a nevim teda z čeho se budou dělat ty palice... jediný paličky vidim na špičkách stonků. PLEASE HELP ME... nechci mít z kytky jen 2 gramy. je to WW - bílá vdova.
Tak nejak nevim na co se vlastne ptas. Idea za střiháním spodních listů je ta, že výbojka prosvítí jen určitou vzdálenost. Spodní listy tedy nemaji dost světla a zbytečně rostlinu zatěžují. To říkají příznivci střihu. Ale existují i odpůrci kteří říkají nestříhat. Takže si vyber. :-)
SToRM_THC: Se strihanim to neprehanej, podpoduje sice sekundarni rust, ale nesmis zapomenout, ze v listech kytka hromadi ziviny a potrebuje je pro fotosyntezu ,,,
Takze strihej jen listy, ktery jsou poskozeny/stary/nemocny, nebo moc stini. Palicky ti vyrostou vsude, to se neboj
Taky bych se zeptal
Ty velke listy po zastipnuti tam nechat nebo dat pryc? . . Jestli treba neubiraj nejak energii tem novejm rasicim vetvickam - pac se mi zda ze sem zastip a vetvicky nejak moc nejedou ale listy se zvetsily . .
Dik a cuss