Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak prvni svetlo 12x12LED uz je hotovy, dal sem ho snad 2 hodiny!!! po prvnim rozsviceni jsem zjistil, ze jadna rada nesviti :/ nakej blbej kontakt asi... tohle prvni bylo spis takovy pokusny... ale je docela v pohode... slepoval sem ty led pomoci lepici pislole (glue gun) slo to docela v pohode, kdyz se to svetlo necha svitit, tak to lepidlo teplotou mekne :/ ale snad to bude dobry (naky chlazeni to vyresi)... kazdopadne to je mrte prace...
ALE SVETLA JE Z TOHO SPOUSTU ... a to me tesi
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
fotky budou casem... zustal sem u tech 12ti poli po 144cervenejch (t.j. 1728ks 660nm/0,5cd/110°) + naky modry (ruzny druhy) ceklam pocitam s prikonem do 150W (i s hydrem) ... bednu budu delat az na konec .. aby mi to tam vsechno pasovalo ... hlavne ten box jeste nemam ani kam dat :/ .. ale to bude Ok
vicemene uz me chybi koupit jen lahev na co2, naky zelezo (chci mit zeleznou kostru) a drevo na bednu, ridici elektronika a ... naky nesmysly okolo...
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
Zatim jsem vyrobil pokusny panel osazeny:
140x cervena L1503SRC-F - 5mm, 4cd; 20mA, 1.85 V, 30 stupnu, 660nm, 5Kc
54x modra z GME: 511-618 LED 5MM BLUE 4000/60 20mA, 3.3V, 470nm, 16Kc (bohuzel to byl doprodej)
Celkem 194 LED, input 12V, teoreticka spotreba 0.92A (minus nejaky drobny za malicko naddimenzovany odpory), prakticky to dle mereni bere cca 0.8A (nevim proc tak malo), tedy necelych 10W.
Naklady na material byly nekde mezi 2000 a 2500 Kc, spajene jsem to mel za 1 den.
K zapojeni LED mam dotaz... pri googleni ohledne zapojeni LED jsem narazil na tohle:
The power supply must have sufficient voltage to provide about 2V for each LED (4V for blue and white) plus at least another 2V for the resistor.
[zdroj: http://www.kpsec.freeuk.com/components/led.htm]
Proc zrovna minimalne 2V a proc se podobna hodnota snad nikde jinde neuvadi? Elektrice nerozumim, ale z logiky veci mi pripada, ze by mela existovat nejaka minimalni doporucena voltaz, ktera by mela byt eliminovana odporem, protoze optimalne (s nejvyssi ucinnosti) by mel obvod fungovat bez odporu, nebo s odporem limitne se blizicim k nule (minimalni, nebo zadne ztraty na odporu), coz ale evidentne neni mozne, asi kvuli ztrate kontroly na proudem, ktery tim obvodem protece (?).
Generator obvodu, na ktery byl v tomto vlakne odkaz evidentne s 2V jako minimalni hodnotou pro R nepocita.
no mas to hezky, ale ty cerveny led mi pripadaj trosku drazsi a ten uhel je taky docela malej .. no vychazej mi 14rlm/5kc .. ja dal 1kc za 22rlm
tato ty modry vypadaj fakt hezky
JEN TAK DAL pristi pole bude urcite lepsi
ja uz mam naky modely hotovy a porad to neni idealni .. co nejdriv postnu naky fotky
Marilize Legajuana
WhiTe: prosim ta premeraj tie 660nm 500mCd LED (511-467). Ja som si ich objednal z GME 2000 kusov, vsetko prislo oznacene spravne, ale tie LEDky su na 1,85V 20mA. Samozrejme podla informacii z GME mali byt na 2,1V - ked som ich tak zapojil, zrali 61mA a strasne hriali (=dost nizsia zivotnost) !!!! Ked som ich zapojil na 1,85V 20mA, su krasne chladne. Hore si pisal ze aj tebe dost topia -> zmeraj prud ktory nimi preteka. Myslim ze mame rovnake LED a v GME v tom maju bordel.
Ja som nameral takuto VA char.:
11mA ... 1,76-1,78V
19mA ... 1,84-1,86V
21mA ... 1,87-1,89V
61mA ... 2,01V
pozitron: tak sem to nako skousel a pravdepodobne mas pravdu, jakmile koupim pojistky do meraku tak to zmerim
btw uz mam svuj byt, tj. mak kde svitit... myslim si za to do konce tejdne trochu rozjedu
Marilize Legajuana
takze v sobotu sem zacal svitit, zatim mam pustenejch 720ks 660nm(t.j. 15812rlm) a 32ks 470nm (t.j. 414rlm). To znamena ze mam pomer modre a cervene 1:38 a celkovou svitivost 16226rlm - tipuju za to bude srovnatelny tak s 150-200W sodikem .... ja se zatim vejdu i s vetrakama tak do 40W ... prave sem si pucil v praci fotak, tak odpoledne udelam fotky
kytickam se to asi libi
Marilize Legajuana
Uz se na ty fotky tesim. Rozjizdim ted taky LED skrin i kdyz je v ni jen 153diod. Ale to je jen pokusna. Jinak ty diody 660nm/0,5cd/110° mi pripadaj ze svitej docela malo.Ale pri 720ks uz asi ne.
660nm/500mCd/110st svietia vo velkom mnozstve vyborne, o to sa neboj. Maju akurat slaby dosvit >> vhodne na SoG/ScroG.
Ono ide (hlavne) o nase GrowLumeny, a tieto LEDky maju takmer najlepsi pomer GRLM/cena, aky sa da zohnat na nasom trhu. Ja s nimi rozjizdim 100W LED box, tak dufam ze to bude fungovat
Je dobře, že děláte větší pokusy s 660nm, 500mcd a 110°, protože já teď pojedu 660nm, 1500mcd a 60° (který maj rlm přibližně stejný), alespoň uvidíme, jestli se vyplatěj ty 2Kč za kus navíc... Jinak sem taky zvědavej na fotky...
TAkze sou tu fotky...
1) pohled na cely nedodelany box
2) pohled z boku
3) detail svitidla (dva radky - 30led mi nesviti ... nakej blbej kontakt)
prozatimni osazenstvo: G13, CD, NL a mozna reste neco
perioda: zatim 24/0 - spinacky budu mit az zejtra
edit: ted budu delat na dalsich vecich: vzduchotechnika, mereni hodnot (co2, °C, EC), hydro, dalsi dva kusy tehlech svetel...
Marilize Legajuana
priblizny rozmery(nemeril sem to): VxSxH 50(da se nastavit)x60x35cm
btw sviti to opravdu dost
btw diky za k+
Marilize Legajuana
ty modry sipkysou samozdrejme vzduch a ta cervena cara LEDky, knedy cverce sou kvetinace a to zeleny sou kyti
Marilize Legajuana