Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
na fotkách vidíte snadné uložení armatůry pro 70w výbojku. Je to jen pro 70w myslím ze vědší tlumivka by se tam nevešla, je to vykuchanej zdroj od PC. Nechal jsem tam jen zásuvku, přepínač a hlavně větrák na 12V který mi chladí tlumivku. Myslim že je to velice kompaktní uložení armatůry a je to i bezpečnější než to někde válet pod proudem jen tak. Už od výroby je zevnitr přidělanej zemnící kabel, takže je to i hezky uzemněný.
Mám dotaz ohledně zapojení předřadníku a výbojky. Předesílám, že jsem elektrotechnikou zcela nedotčen, tak mě prosím nekamenujte, jestli vám můj dotaz přijde stupidní
Nicméně k věci:
Předřadník - ELT Arce 250W
Výbojka GIB 250 W
Flexo má průřez 1,5 mm2 a délka 2m - rozpůleno: zásuvka (hodiny) - předřadník 1m, předřadník - lampa 1m
Zapojení je na obrázku:
Zásuvka - předřadník: hnědý kabel - L, modrý - N
Předřadník - lampa: hnědý kabel - středový kontakt lampy, modrý - okrajový kontakt lampy
Teď k dotazům:
1) Je to takto zapojeno správně?
2) Kam mám zapojit
a) zeleno-žluté kabely na předřadníku? (Oboje do posledního volného slotu se symbolem uzemění?)
b) zelenožlutý kabel na patici lampy? (na ten červený nebo modrý pin, co tam kouká?)
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Zelenozluty je ochrany vodic PE. Ano zapoj oba (od zasuvky a co de k lampe) na symbol uzemeni. A u lampy se zelenozluty dava na kovove casti tudiz pripevni ke stinitku.
pokud mas i fazi(hnedej L) do objimky zapojenou na spodek a ne na zavit coz nevidim tak je to ok
edit: jestli dobre vidim tak oby ty piny M i Č sou pripojeny k tomu kovovimu Lku co drzi stinidlo? jestli jo tak je to potom jedno
Život je kurva....s tou si ale člověk nejvíc užije
Oba žlutozelené dráty jsem tedy dal do prostředního slotu předřadníku a na stínítku jej přimontoval k patici.
Na závitu (v objímce) mám modrej a hnědej jde na místo, kde se dotýká spodek výbojky (terminologii neznám) - jako je to nakreslený na předřadníku.
Káčko letí..
PS: Vyzkoušet to naostro budu moct asi za týden, zatím nemám výbojku..
Možná je to OT, ale chtěl bych moc poděkovat všem, kteří více či méně přispěli svými zkušenostmi, radami, ale hlavně fotkami do tohoto threadu! Jsem v elektřině snad největší amatér jaký může být a nebýt tohoto threadu a vaších rad, nikdy bych nezapojil větráčky a sodíkovku se vším všudy co k tomu patří. Ještě jednou mockrát díky! Konečně už svítím i větrám a můj první indoor může začít
Zdravim ve spolek a moc prosím zde zkušené a elektriky znalé o radu. Narazil jsem na problém s elektronickým předřadníkem 400W. Nemám origo kabel k výbojce a všude se píše, že kabel z předřadníku k výbojce má být 2.5 (nerozumim tomu proč) ale nevim jak dostat 2.5ku do tohoto konektoru http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=755 prostě se mi ten vodič nevejde pod ten šroubek. (nevim jak to lépe napsat..) Je opravdu nutné elektronické předřadníky připojovat tak tlustym kabelem?? Popřípadě nevíte kde sehnat jiný konektor?? Děkuji moc
Hanizek:
Děkuju moc. Fakt se v elektrice nevyznám a mám z ní respekt.. Dám tam kroucenou 1,5. TAdy jsem všude četl kilowaty megavvaty, obdelníky, čtverce a fakt jsem se v tom ztratil a dostal strach. Ještě jednou děkuju
1) mohu použít k zapojení 125w úsporky kabel který vede elektřinu do počítače ?
2) jsou tam 3 kabílky a každí z nich je takoví zakroucený hafo malích kabílečku žeby kroucený kabel ? a otázka spočívá v tom konce bych měl asi zacínovat že ?
3) ten zelenožlutej kabílek (uzemění) mám přidělat na kamkoliv na stínítko ? protože na objímku to nejde jsou tam jen 2 díry
a to je asi vše tak předem dík za rady zatim se mějte
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
a další věc úsporka jako by nešla zašrobovat až na doraz nezašroubuju ji ani do půky ................ a v objímce v závitu jsou na protilehlích stranách vodorovně umístěni takové drátky a oba bi se podle mě měly zasouvat při našroubování objímky však pravda je taková že se zasouvá jen jeden :-( je to tím ?
přikládám foto první ak málo to jde zašroubovat druhá ty packy ta na levo nejde zastrčit tudíž brání v zatočení úsporky co s tím ?
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Ešte som v živote nič také v obímke nevidel, asi bude ten jeden mechanizmus na to pokazený. Skús s tím neako potočiť alebo čo aby to išlo, keď to nepôjde tak to s citom odstráň.
legalized marihuana!!!!
Marihuana nieje len droga, je to rastlina z velmi velkým využitím a ludia na celom svete to možno raz pochopia.