Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 61 62 63 64 65 »
Autor
Téma 
Tři Kavky
Nový Člen

Karma uživatele Tři Kavky - 89% PěstitelskáKarma uživatele Tři Kavky - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 993

Zdravím vás, drazí elektrikáři. Obdržel jsem soupisku materiálu od svého známého a chtěl bych se s vámi poradit, protože mám pocit, že si myslí, že nejspíš kradu.

Vše by mělo jít na DIN lištu.

Hned první, co mě zarazilo jsou dvoje spínací hodiny SHT-1 230V, což o to, hodiny jsou to pěkné, ale nestačily by řekněme takové?

Soupiska pokračuje dvěma stykači Z-SCH230/25-40 230VAC každý za něco málo přes 500,-

Jedny hodiny na 2x600W a druhé na čerpadlo.

(jističe a další komponenty jsou už poměrně rozumné, hladinové čidlo vyjde asi na 500 + 120 sonda)

Co si o tom myslíte?

Btw máte nějaký tip na obchod se slušnou maloobchodní cenou?

Díky za případné odpovědi.

Old Post 31-12-2009 v 08:26 AM
Tři Kavky je offline   Profil uživatele Tři Kavky   Find more posts by Tři Kavky   Foto galerie člena Tři Kavky   Click here to Send Tři Kavky a Private Message   Add Tři Kavky to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 994

zdarec. No ty hodiny na ktere posilals odkaz tak ty podle me staci. Na obe lampy jde pouzit jenom jeden stykac. No a nevim v jakych intervalech chces cerpat, ale pokud v kratkych tak doporucuju asymetricky cyklovac CRM-2H, ktery dela rozdilne delky impulsu a mezery volitelne od 0,1s az do 100 dni (ten by sel mimochodem pouzit i na lampu).
Ja jsem nakupoval na www.elektromaterialy.cz tam maji slusne ceny.

Old Post 31-12-2009 v 09:35 AM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tři Kavky
Nový Člen

Karma uživatele Tři Kavky - 89% PěstitelskáKarma uživatele Tři Kavky - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 995

Díky za reakci.

Ty hodiny, jak jsem koukal na předchozí posty, mají i ostatní (podle obrázků by to mohly být ony), takže snad nebudou špatným výběrem.

Intervaly čerpání jsem chtěl původně řešit spínacími hodinami a úměrně tomu přiškrceným ventilem. Ale cyklovač nevypadá vůbec špatně a nemusel bych to škrtit.

Co se týče stykače, počítám, že na obě lampy půjde jeden. Ten druhý myslel známý asi na to čerpadlo, ale to má 200 W, což mi přijde pro stykač trochu zbytečné.

Podle ceny z elektromateriálů jsem nakonec srazil cenu dolu o 3,5 tisíce.

Old Post 01-01-2010 v 16:43 PM
Tři Kavky je offline   Profil uživatele Tři Kavky   Find more posts by Tři Kavky   Foto galerie člena Tři Kavky   Click here to Send Tři Kavky a Private Message   Add Tři Kavky to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Dotaz problem Příspěvek č. 996

Dneska se mi z niceho nic resetovali DIN hodiny v rozvadeci, nevite cim by to mohlo byt?

edit: Dnes, den po prvnim resetu se opet resetovali. Pekne me to sere . Nemuze to byt nejakym vykyvem napeti? No ale rekl bych ze ne, pac hodiny maji svoji baterku a resetovali se normalne za behu lampy.
I dont know whata hell is going on with this fuckin timer... Nestalo se vam to nekdy?

Naposledy upravil rastajohn 02-01-2010 v 08:37 AM

Old Post 01-01-2010 v 18:49 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 997

rastajohn: A co nějáký druh rušení? Nesepl v té době poblíž jiný spotřebič? A ta baterka v hodinách je v pořádku - není vybitá?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 02-01-2010 v 10:38 AM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 998

No spina se mi pravidelne kazde 4 minuty cerpadlo a jinak v byte lednicka . Ale jakym zpusobem by to mohlo rusit... Dyt cerpadlo ma 60W a lednicka taky tak nejak. No a ta baterka je nabita urcite, pac ty hodiny jsou prece stale pripojene do site... Zkusim to resetnout dneska a znova nastavit.

Old Post 02-01-2010 v 10:41 AM
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 999

S tím rušením: Já mám například doma univerzální dálkový ovladač, kterému se vždycky vymaže paměť, když poblíž něj zazvoní mobliní telefon...

Změř napětí na té baterce (dobíjení třeba nemusí fungovat, mohla ztratit kapacitu apod.). Jestli bude napětí odpovídat, nezbyde ti asi nic jiného, než hodiny reklamovat.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 02-01-2010 v 10:49 AM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 1000

Vsiml jsem si ze pri sepnuti a rozepnuti cyklovace, problikne trochu ledka tech DIN hodin, nemuze ten reset zpusobit nejake prepeti od spinani toho cerpadla?

Old Post 02-01-2010 v 13:22 PM
medulda
Stálý Člen

Karma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% PěstitelskáKarma uživatele medulda - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 1001

Klidně to může být tím. Jak máš dlouhý přívod od zásuvky ke "skříňovému rozvaděči"? Nemáš na něm někde zbytečné smyčky a pod. ? A jaký je průřez vodičů a příkon čerpadla?

Old Post 02-01-2010 v 13:35 PM
medulda je offline   Profil uživatele medulda   Find more posts by medulda   Foto galerie člena medulda   Click here to Send medulda a Private Message   Add medulda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 1002

privod je CYSY 3Cx2,5mm2, ma 5 metru. Vsecky draty v rozvodne jsou CY 2,5mm2. Jenom napajeci draty pro hladinovy spinac a DIN hodiny jsou 1,5mm2. Prikon cerpadla je 35W. Vsecky draty se vesli do vestavenych svorek, takze zadne wagovky atd. Kdyztak se kukni na schema zapojeni v mojem odkazu, mozna tam bude hacek v necem...

edit1: tak jsem cyklovac nastavil, aby cerpadlo jelo porad, aby nespinalo. Jestli do rana vydrzi hodiny neresetovane, tak je jasne v cem je problem, ale neni jasne jak ho vyresit . Kontroloval jsem upevneni dratu ve svorkach atd. a vsechno je v cajku, prurez vodicu je taky dobre nadimenzovany. Zitra si jeste zkusim pujcit jedny DIN hodiny od kamose a necham je bezet s cyklovace... uvidime jestli nemam doma nahodou vadny kus... Pac mi nerikejte, ze pri sebemensim vykyvu napeti se hodiny resetnou... Dyt to by byly nepouzitelne v nejakych narocnejsich aplikacich...

edit2: Tak po nejake diskuzi a hledani jsem dospel k tomu, ze to je kvuli napetovym spickam v obvodu. Psal jsem vyrobci jak hodin, tak i cyklovace, jake RC cleny pouzit pro odruseni... Tak uvidim

edit3: Vyrobce nebyl schopen vod boku strelit nejake hodnoty RC. Ale diky Tatrankarovi, ktery mi poslal odkaz na toto je to vyreseno.

Naposledy upravil rastajohn 08-01-2010 v 13:26 PM

Old Post 02-01-2010 v 14:26 PM
rastajohn
Bushmaker

Dotaz need help... Příspěvek č. 1003

zdar elektrikari, tak konecne mi dorazil RC clen

Muze mi nejaky elektrikar poradit jak ho mam zapojit do obvodu? Je to dobre tak jak je to na obrazku? Nema byt nahodou jeden konec toho RCcka zapojeny na drat co vede do nuly za zatez a jeden konec co vede od faze pred zatez?? Vubec nevim...

edit: Jo mezi 15 a 16, 15 a 18 jsou rozpinaci kontakty...

Naposledy upravil rastajohn 19-01-2010 v 09:07 AM

Old Post 18-01-2010 v 13:54 PM
rastajohn
Bushmaker

Dotaz RC clen Příspěvek č. 1004

A toto je ta druha moznost... Cpat bez potvrzeni spravnosti to tam nebudu...

jeste mala napoveda: RC clen se pripojuje paralelne k zatezi, takze tady to by melo byt dobre...

Naposledy upravil rastajohn 19-01-2010 v 09:08 AM

Old Post 18-01-2010 v 14:04 PM
Priestess
Nový Člen

Karma uživatele Priestess - 58% Pěstitelská

Příspěvek č. 1005

Ahoj,
potřebovala bych poradit, jestli můžu bez obav spínat 400W výbojku spínacíma hodinama(četla sem tu, že hrozí spálení kontaktů od 400W výš).
Mám týdenní digitalní max. 3500W, 16A, indukčně 3A/690 VA.

Old Post 31-01-2010 v 22:43 PM
Priestess je offline   Profil uživatele Priestess   Find more posts by Priestess   Foto galerie člena Priestess   Click here to Send Priestess a Private Message   Add Priestess to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dolfa
Stálý Člen

Karma uživatele Dolfa - 31% PěstitelskáKarma uživatele Dolfa - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 1006

citace:
Původní příspěvek od Priestess
Ahoj,
potřebovala bych poradit, jestli můžu bez obav spínat 400W výbojku spínacíma hodinama(četla sem tu, že hrozí spálení kontaktů od 400W výš).
Mám týdenní digitalní max. 3500W, 16A, indukčně 3A/690 VA.

Ahoj,
jako nouzovka to půjde a hodiny to vydrží (dočasně nouzové řešení trvalého charakteru). Stykač by byl jistější. Nic dalšího už na ty spínačky nedávej a časem pokutit rozvaděč.

Old Post 03-02-2010 v 12:06 PM
Dolfa je offline   Profil uživatele Dolfa   Find more posts by Dolfa   Foto galerie člena Dolfa   Click here to Send Dolfa a Private Message   Add Dolfa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
morning smoker
Nový Člen

Karma uživatele morning smoker - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 1007

zdravim, pochopil jsem toto tema jako "vsehochut otazek a odpovedi okolo elektriky" tak se zeptam: kde a jake trafo bych mel pouzit k vetrackum k pc - nejlepe s regulatorem (mezi 5-12V). link/jeho kod, jmeno etc. nabijecku od mobilu jsem vyzkousel, ale ta pousti jen 5V vetraky jsou na 12.
diky !

Old Post 03-02-2010 v 13:53 PM
morning smoker je offline   Profil uživatele morning smoker   Find more posts by morning smoker   Foto galerie člena morning smoker   Click here to Send morning smoker a Private Message   Add morning smoker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Příspěvek č. 1008

rastajohn: Ta druhá verze je správně (pokud myslíš RC členem nějáký filtr, odkaz nefunguje).

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 03-02-2010 v 14:22 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:03 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 61 62 63 64 65 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
25-12-2022 - elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování - 523 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás