Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 60 61 62 63 64 »
Autor
Téma 
Čófer
Stálý Člen

Karma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% PěstitelskáKarma uživatele Čófer - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 977

Samozrejme, už mi to aj vliezlo do hlavy... Ja som to spracoval trošku blbšie, spravil som vývody z každej objímky z plusu aj mínusu a spojil som ich v jednom bode... Podľa tvojho návodu by to bolo praktickejšie, možno to ešte prerobím. Díky za odpoveď!

Każdy zna granice swej wytrzymałości
Sokół, Deszczu Strugi, Realista weź posłuchaj tych gości
nie wymądrzeń - życiowych mądrości i uszanuj, nie dość ci?
Pamiętaj zgredziu...

Old Post 22-11-2009 v 13:45 PM
Čófer je offline   Profil uživatele Čófer   Find more posts by Čófer   Foto galerie člena Čófer   Click here to Send Čófer a Private Message   Add Čófer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
m3power
Nový Člen

Karma uživatele m3power - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 978

Potřebuju zapojit výbojku 600W a nevím jakou mám použít pojistku? Budu používat i jistič 10A typu B

Old Post 24-11-2009 v 10:36 AM
m3power je offline   Profil uživatele m3power   Find more posts by m3power   Foto galerie člena m3power   Click here to Send m3power a Private Message   Add m3power to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Spawn133
Stálý Člen

Karma uživatele Spawn133 - 54% Pěstitelská

Příspěvek č. 979

jasne ze bude

Old Post 24-11-2009 v 11:19 AM
Spawn133 je offline   Profil uživatele Spawn133   Find more posts by Spawn133   Foto galerie člena Spawn133   Click here to Send Spawn133 a Private Message   Add Spawn133 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jarinek69
Stálý Člen

Karma uživatele jarinek69 - 91% PěstitelskáKarma uživatele jarinek69 - 91% Pěstitelská

Nápad Návod na elektro skříň Příspěvek č. 980

První post.. jsem rád, že jsem mezi Vámi, konečně první grow

Návod na přípravu elektroskříně:
Jelikož jsem se zhrozil, když jsem viděl cenu rozvaděče na growshopu, rozhodl jsem se udělat návod DIY.
Sám to mám doma, naprostá spokojenost. Vyšel mě na pakatel, páč dělám elektro a půlka věcí byla za pět prstů.

!!!Pokud si nejste jisti, radši se dvakrát zeptejte, nebo požádejte někoho o pomoc. Vše děláte na vlastní riziko!!!

Co bude potřeba:
• plastový rozvaděč s 8-mi modul DIN lištou (cca 300,-)
• spínací hodiny (já volil digi, stojí kolem 400,- a mají dost programů) – zabírají tři moduly
• 2x jistič (16 a 6 ampér) – každej zabírá jeden modul - cca 80,-
• několik Wagovek nejlépe s 5 otvory (jedna do 5,-)
• rozvaděčové zásuvky s víčkem (jedna cca 65,-)
• kabel (1,5mm2 na vnitřní propojení a 2,5mm2 na přívod) – osobně používám CYKY-J, protože v práci je zadax , samo se dá použít i CYSY, ale nejde zapojit do Wagovek

o pájka – na vytvoření otvorů do bedýnky pro zásuvky
o nožík
o štípačky
o šroubovák

Zásuvky jsou jištěný 16A, lampa potom samostatně 6A. Celý mi to trvalo tak hodinku, není to nic složitýho a zvládne to každej aspoň trochu zručnej jedinec. Nejdřív jsem si nakreslil otvory na zásuvky a ty potom “vyřezal“ pájkou. Pak už nastává jenom zapojení, který je na schématu. Ventilátory mám zapojený na zásuvky, předřadník přímo do bedny na hodiny.

Schéma zapojení:
(možná trochu nepřehledný, ale nejsem žádnej grafik, kdyby něco, stačí napsat)

http://img137.imageshack.us/img137/4236/schemau.png

A final... (na obrazku je videt i Wagovka...)
http://img215.imageshack.us/img215/2567/dsc01790a.jpg

Edit// zapomněl jsem dodat, že jedu 600W MH a HPS plus větráky (odtah 290m3 a přítah 165 m3, ofuk stolní vent. a dva vetraky z kompa - nejsou love na druhej , kámoš do toho má ještě zapojený svoje 4x58W zářivky )

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 03-12-2009 v 20:27 PM
jarinek69 je offline   Profil uživatele jarinek69   Find more posts by jarinek69   Foto galerie člena jarinek69   Click here to Send jarinek69 a Private Message   Add jarinek69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 981

Zapomněl jsi akorát popsat a zakreslit ten stykač Při výkonech 400W a víc je dobré ho mít

Jinak jako bych se díval na svůj rozváděč - stejné hodiny, stejný stykač, stejný jistič, akorát ten 16A jsem tam nedával, když je v domovním rozváděči. Ovšem rozváděč jsem zvolil přiměřenější velikosti Měl navíc N a PE lištu, takže jsem wago použil jen na fázi.

Good work!

Kuřákova plíce

1. Profi-racer trolejbusového autokrosu
  2. Soutěž o největšího populistu vrcholí, známe jednoho z favoritů

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 07-12-2009 v 07:52 AM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 982

zdar elektrikari. Vsichni vite, ze vetsina hodin umi delat nejkratsi impuls 15 minut nebo 1 minutu. Nevadi to stykaci ze do neho pustim 230V po dobu treba 1 minuty? Ponevadz ono na prepnuti rele na stykaci do polohy 0 nebo 1 staci jenom nepatrny impuls.

Old Post 09-12-2009 v 16:56 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 983

citace:
Původní příspěvek od rastajohn
zdar elektrikari. Vsichni vite, ze vetsina hodin umi delat nejkratsi impuls 15 minut nebo 1 minutu. Nevadi to stykaci ze do neho pustim 230V po dobu treba 1 minuty? Ponevadz ono na prepnuti rele na stykaci do polohy 0 nebo 1 staci jenom nepatrny impuls.

Záleží na tyou relé.
Bistabilní (paměťové) relé se reagují na impuls. Klasická relé sepnou/rozepnou obvod, pokud teče ovládací cívkou proud.
U klasického relé to určitě vadit nebude (je na tom založen jeho princip), bistabilní relé je podle mně na tenhle účel zbytečný luxus (používá se spíše pro ovládání složitých světelných okruhů, je to vlastně obyčejné relé doplněné o klopný obvod).

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 09-12-2009 v 17:23 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 984

no tak ja mam kazdopadne to bistabilni takze jinaci kupovat nebudu . Vadi to teda nebo ne, ze tam misto impulsu pustim na 1 minutu 230V ?

Old Post 09-12-2009 v 17:29 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 985

citace:
no tak ja mam kazdopadne to bistabilni takze jinaci kupovat nebudu . Vadi to teda nebo ne, ze tam misto impulsu pustim na 1 minutu 230V ?

Tak to ti bohužel poví asi jenom výrobce. Byť na to není stavěné, může to vydržet - praktickou zkušenost s těmito relé nemám.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 09-12-2009 v 17:41 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 986

koupil jsem si hodiny na DIN listu. Normalne do 1 a 2 zapojim fazi a nulu. Logicky namerim mezi 1 a 2 cca 220V. Jenomze kdyz sepnu spinacky, treba manualne (sviti ledka ON). Tak na vystupu 4 a 5 ma byt taky 220V ne? Jenomze tam neni zadne napeti.

Tedka me napadlo... Ty DIN spinacky ony sepnou akorat obvod mezi svorkama 4 a 5??? Ony tam nepousti zadny proud???

Old Post 10-12-2009 v 13:20 PM
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 987

citace:
Tedka me napadlo... Ty DIN spinacky ony sepnou akorat obvod mezi svorkama 4 a 5??? Ony tam nepousti zadny proud???

Správně. Mezi těmi svorkami by jsi při sepnutí měl naměřit nulový odpor

Ještě si v manuálu/datasheetu vyčti, jakým napětí se relé zapíná. Nemusí být stavěné na těch 230V AC, ale třeba na 24V DC

Kuřákova plíce

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 10-12-2009 v 13:24 PM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Dotaz Příspěvek č. 988

jojo to je jasne, to je prvni vec na kterou se divam vzdycky. No ale sakra to mi zmarilo me velkolepe plany zapojeni stykace a spinacek... Nemate nahodou schema zapojeni DIN hodin, stykace a predradniku? At to nemusim vymyslet... Mel jsem nachystane schema pro ty klasicke spinacky co pusti proud...kuwa

edit: muzete mi nekdo zkontrolovat jestli to je dobre?dik

edit2: Tak zapojil sem to podle toho prvniho schematu a jede to jak ma...zatim

Naposledy upravil rastajohn 10-12-2009 v 18:44 PM

Old Post 10-12-2009 v 13:31 PM
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Příspěvek č. 989

rastajon - pokud si u spínaček odmyslím to L a N a bude ty svorky považovat za spínané, tak je ten první nákres správně. Good job

Kuřákova plíce

Old Post 10-12-2009 v 22:40 PM
rastajohn
Bushmaker

Nápad rozvodna Příspěvek č. 990

Zdarec. Mohl by mi nekdo rict jak je zkratka jednozilneho medeneho mekkeho dratu? (takove co jsou v CYSY kablech). Potrebuju 0,75ku na vodice pro sondy hladinovych spinacu a nevim jak se jmenuji ty jednozilne flexikabely.

edit: Bude to tak fungovat? Ten hladinovy spinac je tam ciste jako pojistka proti potope. Nevim co bych uz rekl susedum. Asymetricky cyklovac na cerpadla, to je jasne proc tam je.
No ale chci se zeptat na zapojeni zasuvek. Zemneni muzu spojit u vsech zasuvek dohromady ne? No a nulak bych taky teoreticky mohl spojit u zasuvek dohromady ne? Stejne se potkaji na konci vseci .
Jo a tech cisel svorek u cyklovace a hladinoveho spinace si nevsimejte, jeste je nemam doma tak jsem je nechal stejne jak jsou u DIN hodin.

Naposledy upravil rastajohn 21-12-2009 v 15:24 PM

Old Post 21-12-2009 v 10:58 AM
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Re: rozvodna Příspěvek č. 991

citace:
Zdarec. Mohl by mi nekdo rict jak je zkratka jednozilneho medeneho mekkeho dratu? (takove co jsou v CYSY kablech). Potrebuju 0,75ku na vodice pro sondy hladinovych spinacu a nevim jak se jmenuji ty jednozilne flexikabely.

CYA
citace:
No ale chci se zeptat na zapojeni zasuvek. Zemneni muzu spojit u vsech zasuvek dohromady ne? No a nulak bych taky teoreticky mohl spojit u zasuvek dohromady ne? Stejne se potkaji na konci vseci .
Jo a tech cisel svorek u cyklovace a hladinoveho spinace si nevsimejte, jeste je nemam doma tak jsem je nechal stejne jak jsou u DIN hodin.

Jestli máš všechny ty zásuvky napájené z jednoho jističe, tak ano. Kdyby byly ze dvou, tak ne, musí se spojit až na svorkovnici. (Př. Hlavní jistič 50A, jističe pro jednotlivé okruhy zásuvek 16A. Přes jeden jistič poteče 10A, přes druhý 13A a přes společný nulák by ti teklo 23A)

Kuřákova plíce

Old Post 21-12-2009 v 19:45 PM
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 992

Tak takhle to vypada v realu, to vyse uvedene schema. Tech par modulu navic se do budoucna neztrati....

Old Post 31-12-2009 v 00:21 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:51 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 60 61 62 63 64 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
25-12-2022 - elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování - 523 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás