Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mám 150, scháněl jsem borosilikátovou desku, sehnal jsem 350*350*3,3 za 1300 bez daně. tak na to kašlu, dal jsem tam 280*380*3 normální sklo, za 30,- teplo to izoluje dostatečně, chce aspon odtah, snížilo mi to teplotu tak o 5 st.
Efektivita, resp. propustnost spektra je jistě horší než u borosilikátu, stejně tak tepelná odolnost. pod 250 bych dal aspon 4mm. Nutná je velmi opatrná manipulace, zvláště s horkým sklem, neumastit, žádné teplotní skoky, žádný vrtání ani nařezávání, jinak to praskne.
Rozdíl v propustnosti zkoušel Co? - podle něj není tak vysoký. tzn. pokud to bude 5-10% je to pro mně snesitelný. Rozdíl byl prý téměř nepatrný.
1300 za sklo ktery budes muset slozite posouvat dejme tomu po 10cm kvuli rustu kytek.....To dam radsi 1500 za novou cooltubu: http://www.greenhome.cz/katalog/051001 Ale jak myslis
Berry
Mám ve skříni celkem vysokou teplotu,až 33st. ,nebude vadit,když oddělím lampu sklem o tloušťce 5mm?má to sklo nějaký velký liv na sílu světla?Svítim 400watt.
Hele, kdyz das to sklo pod lampu tak to je spis kvuli tomu, aby si ji mohl dat niz ke kytkam, nebo kvuli male vysce roomu, ale teplotu tim nejspis moc nesnizis, spis pak z prostoru mezi sklem a lampou ten teply vzduch rozhanet vetrakem, nebo spis odtahovat pryc, spis mozna nejak predelej pritah, odtah a ofuk
Původní příspěvek od pepik23 Mám ve skříni celkem vysokou teplotu,až 33st. ,nebude vadit,když oddělím lampu sklem o tloušťce 5mm?má to sklo nějaký velký liv na sílu světla?Svítim 400watt.
jestli je to obyc. sklo tak se okradas o urcity spektrum co to sklo nepropusti,navic ti to od vyssi teploty moc nepomuze.To tam radsi kup borosilikat a pichni k tomu flex rouru na poradnej ventilator a mas klid....
Dle technických údajů výrobce propustí borosilikátové sklo tl. 3 mm cca 93% viditelného spektra.
Obyčejné sklo pak slabých 60%
což si myslím že je dost podstatný rozdíl na to že se dá tuba i lecně vyrobit.
OBI - milionkrát zmiňovaný market.
Tam stojí roura z borosilikátového skla tl. 3 mm /dl 600 mm stojí do 400Kč.
Je mi jasné,že když má někdo dát 1500 v growshopu(což je zlodějina)
raději kutí píčovinu jako je tabulka z klasického skla.
Hoj
Tyjo sice pisu trochu pozde cca 2 roky a neco ale taky by me zajimalo jak to pokrocilo dodnes ? taky ted stavim skrin a mam stinidlo hamer a uvazuju ho zespodu zasklit a zboku dat odtah ? opravdu propustnost normalniho skla je jen 60% ? ted sem prohlizel a nasel sem cislo 82% ale nezkousel sem tak nevim . Kdyby tenhle thread znovu ozil urcite bych rad vstrebal vase informace a nechci zbytecne zakladat novy thread kdyz uz tady jeden je . diky a peace
no tedka sem viděl an netu pár cooltubek a některé jsou taky z křemíkového skla a nebo ještě SIMAX teplovzdorné sklo tak že všecky cooltuby se nedělají z borosilikátu myslím že tam dám tenkou skleněnou desku s obyč křemíkovýho skla a bude to Ok......
Zdar, já bych zase potřeboval dát něco na adjust winga abych mohl odbádět teplo.. pokud tam dám cooltubu, tak ji nemám jak přichytit, jediná možnost je tam dát tabulku z borosilikátu a repasovat to?
snuk1: vem nerezovou pásku, omotej kolem CT, pevně dotáhni a snýtuj, jeden konec necháš delší - protáhneš ho dírou v A-wingu a nahoře nějak zbastlíš, měl jsem to podobně a no problemo
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.