Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem tady z5 a rovnou žádám o radu, cokoliv co by mi pomohlo nebo mě trochu uklidnilo.
Kytičky nevypadají moc vytálně, mají hodně suché drsné listy, a hrozně se přelistnují, žačínají tvořit květ, ale jsou furt nějaký seklý, udělají pár trichomů ale hrozně se zarostou listama.
Zkusil sem je dát co nejdál od lampy, a možná vypadali po tom trochu lépe ale zase se vytáhly...
Může to být změnou podmínek ? ? Po přidání Diamantové fólie a silnějšího odtahu ?
Nyní to funguje tak že na odtah mám Sunon 160m3/h
a na ofuk lampy Pc Fan
Teplota u vrcholků 13 cm od lampy je 30°C nakejch 16 cm od lampy (Aktuální vzdálenost) 28°C není to optimální ale už sem pod tím kolo odjel a bylo to i horší, nechápu co se s nima děje.
Zdravím, kytičky jsou od pohledu takové dost zelené, tak poslední co mě napadlo že je dneska vyndám párkrát pořádně proleju vodou.
Ještě co kdybych začal zalévat nebo i hnojit kupovanou vodou, mělo by to nějaký pozitivní výsledek třeba ohledně lepšího PH nebo tak ? Je možné že ty kytky jsou přesvícený a ještě z nějakýho důvodu (PH) nevstřebávají dusík...
Edit: Při vyndavání jsem je prohlížel a našel sem nějaká semínka... takže šli pod nůž.... tak tímto zkončilo toto kolo. (Nejspíš došlo k opylení když byli venku, byli poblíž samců, ale ty byli ještě hodně mladý, možná opylení od někoho jynýho :/.
Ale zanedlouho se vrátím, ještě nevím s čím ale budu pokračovat tady
Tak se zatím mějte a díky za K+ a rady.
Zdravím, jsem tu z5 a tentokrát pojedu jenom 2 semínka...
Do boxu jsem dokoupil 1 ofukový ventilátor a přidělal jsem konečně PC fan na ofuk výbojky.
V plánu mám ještě koupit jeden na přítah.
Box: stále 60x60x80 ( Diamantová fólie ) Osvětlení: 150w MH,son-t ( stínidlo hobby hammered ) Ventilace: odtah Sunon 160 m3/h, přítah zatím pasiv ( pak další PC FAN), ofuk lampy PC FAN ( později koupím adaptér, zatím na 5,5V ), Ventilátor s klipsnou Cornwall,Ø 20cm,2rychl.15W. Substrát: hlína pro pelargonie - bohužel jsem si všiml až potom že je předhnojený na 6 týdnů KRISTALONEM + perlit ( cca 20% ) Hnojiva: Bio - Grow/Bloom + jsem si podle návodu z legalizace připravil kořenový stimulátor z výluhu z vrby... ( Grow asi ani nepoužiju, nebo pouze v případě potřeby ) Osazenstvo: Fruit Spirit ( Blueberry x White widow ) a Special Kush #1 ( je to outdoor spíš, takže dostane malinkej květník a udělám si mini bonsajku ) Květníky: Pro FS mám 11l květník, pro Kush bude nakej malinkej prostě
jak sem říkal BBxWW (RQS) teprve teď jsem se koukl do encyklopedie a tam se to prý vytáhlo nehoráznym způsobem takže doufám že mě se to podaří ukočírovat, mám v plánu několikrát zaštípnout a ohýbat, a zatěžovat, pokud se to nepovede sestrojím ještě nákou scrog síť
Teplota: 24-26°C (DEN) ; okolo 18-20°C (NOC)
Vlhost nijak neměřím, ale chystám se koupit termo/hygro stat - jenom navlhčuji rozprašovačem. ( u semínek to naštěstí není tak důležitý )
Fruit spirit si jede krásně 2. patro, a po 3. se chystám zaštípnout
Special Kush #1 má 6 dní růstu a tvoří teprve 2. ( v plánu několikrát zaštípnout, a pak dřív přepnout na květ, květník má o objemu asi 0,5 L )
Jinak nic novýho , jenom čekám až se to pořádně rozjede, jestli se to teda rozjede, jsem zvyklej z AF na urychlenou genetiku a takhle se mi to nějak vleče.
Neměl sem co dělat a tak jsem tady připravil takový koloběh vzduchu v boxu , takhle to tam teda funguje s tím že u lampy je okolo 34 °C, kousek pod lampou je 30 a méně
Ofuk 2 rychlostní klipsňák už jetý... ale funguje perfektně
Ofuk lampy - jetej FAN na nabíječce může mít tak max 10m2/h
Odtah Sunon 160 m2/h bez regulace
Ofuk lampy a odtah jedou nastejno s lampou, a ofuk normální jede nonstop.
čau volba semen je vcelku dobrá jen dej bacha zrovna tyhlu 2 modely se dost táhnou po přepnutí když jsem jel poprvé FS tak se po 26 dnech na rústu a z nějakých 25 cm vytáhl pod 250w na 110cm a SK 1 je to samý jedu ho venku a jeden řez jsem dal do skříně k jinejm kytkám a nakonec šel ven všechny o dost přerostl ...tak at se daří
Zdravím Uteklo to jako voda a už je to 19. dní od vykouknutí FS nad zem, a dělá mi jenom radost Ačkoli jsem zaznamenal nějakou genetickou vadu, jedna strana je trochu menší, ale už dorůstá...
Tak pár info: Teplota : [DEN] 25°-28°C / 20°-21°C [NOC] Vlhkost : neměřím, ale snažím se s rozprašovačem , a kytky si už zvykly že jak příjdu domů dostanou co potřebujou i když vypadají trochu vysušeně hned se zpraví Hnojivo : Nehnojeno zatím, jenom výluh z vrbovýho proutí jako kořenový stimulátor - začnu až na květ, pokud nebudou potřebovat růstový
Fruit spirit : Roste si pěkně listy větší než ruka , kraje listů se trochu kroutěj nahoru, ačkoli s dalšíma patrama se to lepší, možná vlhkost, možná ani nic neschází/nepřebejvá. - Budu přepínat někdy příští týden nejspíš okolo 25-30 dnů růstu Special Kush #1: Je poněkud menší - malinkej květník kvůli velikosti kytky , ale krásně se větví a vypadá zdravě, na 1 lístku jsou vypálený kapičky od rozprašovače, stalo se mi to poprvé nikdy nebyl problém, a teď už je to zase ok.