Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nezalívej to tak moc, stačí kolem stonku, je ještě malá a nemá tak velký kořenový bal aby byl po celem květníku. To žloutnutí bude bud špatné pH (měříš pH nebo aspon necháš vodu odstát ? ), nebo přehnojení
Čau, preliate to určite nie je, snažím sa to nechať aj preschnúť, odvtedy, čo som to kapánek prehnal s vodou, čo boli v predpestovacích kvetináčoch si dávam majzla.
Voda je studňová, vždy odstáta aspoň tých 24 h, pivničná teplota cca tych 23 C teda aj teplota vody. Teraz som to ešte preventívne premeral tým šitným testom, ukazuje mi to cirka 6,7. Za pár dní mi má dojsť nový ph test. Potom upresním.
Prehnojené by myslím nemalo byť. Substrát je rašelinový, pre kaktusy a sukulenty, predhnojený, ph 5,5-7, asi 30% perlit a niečo vápenca. Navyše som ešte ani nehnojil. Tak neviem. A nezdá sa mi to, že by sa to objavilo až teraz, po 14. dňoch svetla. Kličky som rovno hádzal do tohto substrátu a išli pomerne dobre až doteraz, než som to presadil a posral to s tymi koreňmi, grr :/
Hoj, diky. Ale mne sa to zas až tak moc nelúbi, viď. ´dalej....
Takže paničky herečky namyslené od presadenia vyhlásili generálny štrajk a už sa somnou nechcú hrať
Rast je spomalený, skoro až na nule. Stále sa spamatávajú z kopanca pri presádzaní. Ale mám aj dobrú správu, vyššie spomínaný problém so žltnutím listov už je v celku v pohode, bližšie popíšem pri fotkách:
Táto burinka ma štve tým, že je celkovo najmenšia, najtenšia, má slabšie tenšie listy aj stonku. Od začiatku sa jej moc rásť nechce. Asi jej začnem už vyhrážať pohnojením Mám kúpený kristalon start, ale zavrhol som ho. Teraz čakám na Plagron Grow. Len v shope sa nejak nevedia rozhýbať. Objednal som z Vrútok, len vidím na ich stránke, že sa tuším sťahujú do Martina, takže asi preto.
No a problém so žltnutím sa odstránil, listy už majú svoju pôvodnú farbu, na fotkách je to vidno.
U tejto kytky neviem. Tá presádzanie rozdýcháva asi najhoršie. Tie žlté listy to už určite nerozchodia, ale moc ma to nesere, pretože vrch je veľmi pekný, zdravý a vyzerá to tak, že pošlape pekne ďalej, až sa spamatá z šoku.
Tuto z boku je pekne vidieť, ako mi to zasiahlo rastlinku. Ten prvotný dvojlist je už úplne v paži, takže počítam, že tie listy odhodí. A ešte je vidno, že to chytila jedna strana prvého poschodia, ktorá tiež trochu zožltla a zvesila sa dolu. List naproti je v poriadku.
No a najvačšia fešanda. Tejto sa darí najlepšie, taktiež zažltnutý dvojlist sa už dal dokopy. Celkovo je veľmi vitálna, som s ňou najspokojnejší. Na fotkách vidno, že listy dostávajú pôvodnú zdravú farbu.
Takže pod kosu tomu smrťákovi zdá sa ešte nepôjde, hehe
No, zdá sa, že holky majú krízu za sebou. Ešte dva dni počkám a asi už začnem hnojiť. Keď mi dovtedy nedojde hnojivo, budem musieť dať kristalon do prvých zálievok, čo už.