Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cus,nevite nekdo jak je to s kokosovym tukem?dosel mi a je docela dost tuhej,spis uplne tvrdej,ale ihned pri kontaktu s prstama se rozpousti na olej...cetl sem tu ze je ridsi jak sadlo a ze je dobry do neho pridat vceli vosk.Je to vubec mozny pridavat to do tak tuhe masti?nechce se mi to nicim rezat,chtel bych nechat jenom ten kokostuk...
Mám ho taky, funguje i bez přísad skvěle... takže ho používám samotnej.
Kdyby si chtěl něco přidávat nahřej ho nad 40stupnů ,ale řikám i samotnej je lepší než jakákoliv mastička z drogérie/lékárny...
taky se mi to zda velice dobre po blizssim prozkoumani a taky uz to tavim a pecu...:-Ddam do vzorku ten vosk,uvidim co to udela,je toho docela dost,jeden kyblik sem si nechal na smazeni a kuchynske pouziti,zadna pachut,zadnej smrad...nejkvalitnejsi mazivo co sem videl...vazelina si k tomu nemuze ani cuchnout!
...taky jsem byl z kokosovýho tuku nadšeney ..., do tý doby než jsem poznal jak vysušuje pokožku . Teď ho ubec nepoužívám a nikdo se po něm ani neptá ...
Párkrát sem kokosovej tuk používal na masti, ale po pár měsících jsem od něj dal ruce pryč. Jak píše Time, dost vysušuje, což je naprosto nevhodné u atopiků, lupénkařů a dalších. Další věc, která mě nevyhovovala byla teplota tání. Pokud jsem do kokosu nepřidal větší množství vosku, abych mast zahustil, při trošičku vyšší teplotě se rozpustil. Když jsem posílal masti poštou, rozlily se a tomu se nezabrání téměř nijak. Opět sem se poté vrátil k vazelíně a pro ty, kterým vadí mastnota, jsem vyrobil hydratační krém, který se rychle vstřebává, přidávám do něj i vitamín E, panthenol a koenzym q10. Plno atopiků si jej hodně chválí, stejně jako ženy, který jej používají denně a při použití přírodního konzervantu a dalších látek je velmi vhodný na citlivou pokožku
Atopickej ekzem mám a pravě že během 14 dnu se mi to prakticky zahojilo což v době kdy se topí (suchej vzduch) nevídaná věc.. Každopádně mastičkář nejsem ,ale když to srovnám z tím co mi cpali v lekarnách (vetšinou chcanky s glycerinem) zlepšeni to je bezesporu.
Uvidíme jakej bude další průběh.
Zkus i ten lecitin, je při přírodní formě naprosto nejvhodnější. Vitamín E přidávám taky, ale konzervant dávám přírodní také, ale samotnej vitamín E mě nestačil a stejně to plesnivělo po nějaké době
Zdravím
Sádlo-Je pro naši pokožku dobře vstřebatelné.Efekt promaštění je nespornou,ovšem jedinou výhodou.
Ono to tak nějak fungovat bude.Konopí tak nějak funguje vždy.Tato mast má krátkou životnost,navíc pokud jdete cestou složitějších receptů
například zahrnující alkoholové kvašení(od paní buschky),sádlo je nepoužitelné.
Vazelína-Je ropný produkt podobně jako nafta nebo benzín.Není na ní nic vyloženě smrtelně jedovatého ve vztahu k použití na lidské tělo.Její molekuly sou velké,prozo lze jako velmi pozitivní označit
efekt pozvolného uvolňování přidané účinné látky do kůže.Trvanlivost je skvělá konzistence také.Pro užívání při kloubních problémech je skvělá.
Vazelina je silně komedonní,ucpává pory.Při dlouhodobějším užívání se kůže sama vzdá samohydratační funkce.Pokožka stižená lupénkou,atopickým ekzémem či chronickou dehydratací je používáním vazelíny
ještě více ničena.Takže na klouby ano na kožní problémy ne.
Bambucké máslo-Je ryze přírodní surovina.Je vskutku bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny především A,D,E,F.Maslo působí antibakteriálně a protizánětlivě.Je velmi dobře snášeno citlivou pokožkou.Dá se použít na běžnou hydratační péči
i k ošetření podráždění,popálenin,atopických ekzémů,lupenky dermatitid,suchých opruzenin atp.
Výhodou je relativně rychlé vstřebávání.
PS:čerpal sem ze soft secrets číslo 5/2014.Pro domácí mastičkáře cenné rady na www.delibutus.cz.Získáte tam nějaký rady plus tam můžete koupit různy věci jako kelímky atd.
A dokonce i sušené konopí(povolená odrůda finola).
Ať se daří......
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
ja sem nasel ze kvuli tomu vysusovani se do toho da pridat trocha konopnyho oleje(nebo arganovyho) aby to nechavalo ten mastnej film,pac ten kokos se fakt rychle vstreba...a jako konzervant a antibakterialni cinidlo je pre dobrej olej z jader grepu...sice je drahej jak nechces ale dost o tom uvazuju...
má někdo nějaké zkušenosti s konopným Ghi použitým jako mast? Kdysi jsem měl udělané konopné Ghi ale to zmizlo vnitřním použitím rychleji než se to dalo zkusit jako mast.
Masti zatím dělám ze sádla a trochy včelího vosku. Sádlo moc dlouho nevydrží a tak mě napadlo dělat masti z Ghi, které samo o sobě v lednici vydrží mnoho mnoho měsícu.
Jako + oproti sádlu vidím v dlouhé době trvanlivosti a větším potencionálním použití ve vaření. Jako - větší cenu nákladů a více práce. Podle mých zkušeností je vstřebatelnost kůži u obou surovin identická.
A protože má žena vlastní parádní lupenku, vyráběl jsem jí mastičku konopnou, tu ze sádla, jindy třeba z kokosového tuku.
Moc to nepomáhalo, kromě toho kokos tuku, to bylo ještě horší.
A protože se blíží její narozeniny a já jako hodnej manža, co na ni myslí kudy stojí , koupil jsem olejíčky a emulgátory i nějaký ten konzervant se našel.
Naštudoval postupy , použil německé kalkulačky, všechno vydesinfikoval, a hurá, pořádně odvážil a mixoval mixérem ponorným.
Krásně to tuhlo, jeje to bude krém, ještě trošku vody a už je to hotovo.
Jenže ouha, najednou je z toho jen kalná mastná voda dobrá tak do hajzlu. Litr v piči .
Bych se na to VYSRAL! a tak prásk do TOHO! a je blivajzu plná kuchyň.
Vepřový sádlo je fajn, pokud nekomunevadi, že si na sebe maže vyskvarenyho cunika. Pokud můžu doporučit tak macerat konopi dělat v bambuckem másle. Kokosák má iritativni účinky a může na něj být reakce.. Bambucke málo obsahuje hodně kyseliny stearove, má vyšší teplotu tan a je odolné vůči zluknuti.. Jak to dělávaly babičky.. Sadlo v hrnci na kamnech (popřípadě bambucke) a prostě průběžně zahřát a nechat vytuhnout a opakovat.. Může se třeba macerovat v troubě na 70°C, pokud doma nemáte kamna 😂
[img]http://www.ibiskovysvet.cz/wp-
content/uploads/2015/08/hlavicka.jpg[/img
]Ibiškový svět