Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak som zistil že najlepšie sa odrezky uchytia ked maju 5-20 cm.. treba najmň udržať vo vlhu dákou velkou sklenenou nádobou.. 2-3 týždne a može ísť do zeme
ja mam tiez rastliny salvie divinorum a je podla mna dokonala...
uplne sa odlisuje od ostatnych rastlin, tim ako sa sprava na zmenu okolia..
mam rovnaky problem ako mnohi z vas... ako mi zacala na jar rast... nezmesti ssa do svojeho skleneneho pribytku a tak ju musim privykat na suchsiu klimu..
uvidime co z toho bude
inac uvedomte si, ze do europy ju doniesli pani... A. Hofmann a G. Wasson... oni ju skumali a 90% genetiky pochadza z ich odrezkov, takze, ked oni poskytli odrezok botanickej zahrade, tam jej spravca poskytol odrezok nejakemu znamemu a ten dalsiemu a ten susedovi a ten bratrancovi, atd... a tak sa dostala k vam
takze vlastne skoro vsetky su pribuzne
vela stastia s tou nadhernou bytostou....Ska maria pastora....
No kámo, tak to si klidně objednej, ale věz, že se Salvia diviorum to má společný leda tak rod a čeleď. Ale jako koření nebo na čaj to bude dobrý! Mimochodem, threadů o šalvěji sou tady kila, tak stačí hledat. A nepleť si rostliny, vypadáš pak jak idiot, sorry.
P.S. 10 eur za 50g je dobrá cena, pokud nemáš jinou možnost, jak ji sehnat. Oněch 50g lze často sehnat taky za 40 eur, ne-li mnohem více. 10 eur je cena ojedinělá a fakt dobrá, na poměry netových obchodů.
Naposledy upravil 100Thermal 11-05-2005 v 22:24 PM
No, objednej si, jak myslíš. Ale rod šalvěj má skoro 600 druhů a jako koření se používá nejčastěji S. pratensis, tak si nech chutnat. Jen stěží to bude prodávat za tak málo peněz nějaká česká firma, se prober.
Jasně, Salvia divinorum za 9.90 E, však ten odkaz je ode mě, ty lojzo (http://grower.cz/forum/showthre...16&pagenumber=4)
jo a tiez pozor na salvii officinalis znamu ako salvia lekarska... tu si tiez casto ludia mylia s divinorum. za pokus by mozno vsak stala salvia splendens, u ktorej sa vraj tiez predpoklada, ze by mohla obshovat salvinoriny....
pre všetkých ktorý chcú zohnař odrezky salvie už som to spomenul pár krát www.rastlinky.sk mne sa osvedčili salvia prišla do dvoch týždnov.tak veľa zdaru a vivat salvia.
Salvia z rastlinky.sk je síce dosť živá ale za ten penáz sa to fakt neoplatí... radšej sa opýtajte dákeho dobrého šamana tu na groweri, mnohí radi poskytnu odrezok a zakoreniť ho a nasledne z neho vypestovať zdravú velku rastlinu nieje žiadny problém pre hociakého pestovatela.
nazdar týpci
nedávno jsem si z netu objednal 4g desetinásobnýho extraktu a je to fakt mazec... prostě si natáhneš jednou pořádně ze šlukny a za 40s odlet na Marz.
Vážně sem nečekal že to bude tak brutální, navíc mi kámoš řikal že je proti tomu LSD sračka (já sám LSD nikdy nezkoušel - zůstávám u přírodních drog)... bohužel stav trvá jen relativně krátko, u mě tak cca 15min a potom další 45min taková lehká zkouřenost a za hodinu nevíte že ste něco hulily.
Jinak se to s hulením nedá vůbec srovnávat, ten stav je opravdu brutal a stačí mi to tak 1-2X za tejden... jinak z mé vlastní zkušenosti se v klidném, opravdu klidném prostředí objevují naprosto reálné halucinace i po odeznění hlavního účinku. Takže všem přeji hodně experimentování s šalvějí, i když pálo je pálo a neni toho málo
"sa wraj trochu prekuris a skoncis na psychiatrii..."
A to si slysel kde?Jen by me zajimalo kdo ti tuhle informaci poskytl
Ja osobne jsem ucinkz salveje okusil byl to opravdu silny 10minutovy stav
v jine dimenzi nejsilnejsi halucionogen jakej jsem mel moznost
okusit ,byl to extrakt 20:1 od doby mam k teto rostline respekt.Prijde
mi to jako dost samanska zalezitost kterou nevim jestli vubec jeste nekdy zkusim znovu,ale rozhodne jsem na ni nezanevrel.Z mych pratel ozkouseli salvii divinorum skoro vsichni a nepozoruju nejake nasledky
na jejich psychice ani na svoji vlastni.Samozrejme kdyz ma nekdo potrebu uzivat ji nekolikrat tydne,pak bych za tu bezrizikovost ruku do ohne nedal,ale jeste jsem nikde nazaznamenal,necetl,nevidel komentare o tom ze by nekomu salvej rozjebala psychiku,na rozdil
treba od durmanu kterym se clovek muze i oddelat a durmanovy prihody o tom jak se kamaradi vratili domu bez bot ,bez kol na kterych odjeli a s plnyma kapsama strepu atd mi nahanej hruzu a to jeste nejsou zdaleka nejkhorsi historie okolo durmanu-tohle se ti se salveji nestane.Takze jestli neco ne tak fakt Durman.
ps:mezi nama marihuana,salvej i durman jsou prirodni veci,jsou to drogy a kazda z nich prinasi urcita(i kdyz rozdilna) rizika uzivani!
šalvia naopak psychiku podporuje!! Je to silné antidepresívum a má aj anti-cannabisové účinky(mam na mysli tie apatické stavy a podobne)... Ked máva niekto depresie tak naozaj odporúčam. A zaujímavé sú tie stavy ked si jeden myslí že či bude v takomto stave navždy a že skončí na psychiatrii, ludia so skúsenostami vedia že sú to zlé stavy ktoré treba rýchlo zahnať ono to vždy prejde do normálu.. po šalvii určite
kazdy halucinogen ti moze dodrbat psychiku, dolezite je aby clovek vedel do coho ide. Co sa tyka salvie, tak tam sa mi zda, ze je to taky "liecivy halucinogen", pozitivne ovplyvnuje psychiku a na mna ma vzdy pozitivny ucinok, jak pisal Zetx ma antidepresivne ucinky, dost je o tom clankov na nete. Na zabavu to vsak neni a ked pocujem ze to niekdo huli pomaly kazdy den , tak tomu uz vobec nerozumiem, na to je predsa trava
- - K tomu překouření bych chtěl říct svý:
-Ganjou se člověk nepřekouří tak aby skončil na áru, nebo na psichiatrii...
-Zato s šalvějí neexistuje to.. "tak tam toho dám víc, bude prdel" .. ale z vlastní zkušenosti vim, že pokud to člověk přetáhne, tak může mít dost nepříjemný stavy a třeba i bad trip
-Neumim si představit, že bych si toho dal třeba 2x víc než obyčejně, prostě by mě to asi rozcuckovalo tak že bych to už asi nevzal do huby ...
-Tímto chci jen naznačit že to není tak neviné jak tady mnozí píší, ale má pravděpodobně ve větších dávkách neblahý vliv na lidskou psychiku... tak si myslim, že pokud by to člověk opravdu, ale opravdu přenal, ta psychiatrie není nic nemožného...
no, dobře, jak řikáš, spíš záleží na prostřeďí...já tady chci jenom říct že ty stavy nejsou moc příjemný, i kdybys neměl bad trip...já měl bad trip už při druhym pokusu a to sem tam toho dal fakt hodně, takže to na tom taky hodně záleží