Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tento tip mám od kámoše, který pěstuje mnoho let in. a je s tím maximálně spokojen. Používá to na pěstění matek. Zkusil jsem letos vrznout pod 400W lampu 6 kytek. Z teho byly 2 v rockwoolu namýchaným s perlitem. Rockwoolove kostky byly male( myslím si, že 1x1cm), které jsem nasypal do květináče a přisypával jsem perlit, aby zaplnil mezery.
Další 4 řezy byly v pudě (rockwool, perlit, rašelina + guano)
Řezy: WR a Blueberry. Od každeho jeden v Rockwoolu
Sklizeň se uskutečnila cca 60 den květu (dokumentace bohužel není)
markantní rozdíl byl, tak jak jsem očekaval. V Rockwoolu byly kytky tvrdší a pěknější...(jestě ted, když otevru sklenici s timto vzorem tak se mi kolem nosu plyne nadherna vůně a ta tuhost je taky parada)
Letos mám v plánu dát většinu kvítí do tohoto mixu s rockwoolem, ale jistě necham něco v půdě...takova klasika. Ale chci ho vyzkoušet i na out co vy nato?
Máte někdo podobný zkušenosti nebo rady jak to zdokonalit?
chef
Naposledy upravil cernyzahradkar 02-02-2010 v 22:31 PM
Cau , no jestli mysliš tenhle RW http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=16202 , tak to by me zajimalo kdyz jsi to smichal s tim perlitem ,jak si to prosimte zalejval ?? Dripem - ručne , nebo jinak ? Dal nechapu co ten zlepsovak ? Smichat RW s perlitem je lepsi nebo RW s perlitem , raselinou a guanem , pišeš ze z RW je to lepsi ? Z ktereho kdyz je v RW vsude ? Chtel bych videt ty matky v tom . Ja si myslim ze ti kamarad asi rekl neco jinak nebo ti to nerekl cely , protoze to je cely blbost , nevim naco bych mel míchat dohromady RW s perlitem videl jste to nekdo pohromade ?? No a kdyz do toho pridam jeste guano a rašelinu , no to musi vypadat , kazdopadne jestli to budes delat urcite nezapomen fotak , povidat tady neco a pak jen doplnit "(dokumentace bohužel není)" je celkem na prd , viš co jedna pani , pardon kamoš , povidal ....., Cau Hlava
guerilla , hele počkej mapito "Ideálně připravený pěstební substrát ze směsi rockwoolu a PE pěny. Zachovává stále vysokou vzdušnost. Toto pěstební médium je plně recyklovatelné!!! " tady rika ze to byl jen RW a smichal ho s perlitem atd ....tak nevim ??
Zalival jsem to ručně, měl jsem odstatou vodu kterou jsem namichal s Plagronem Alga bloom + Bloomastic. Voda která v průběhu protekla květináčem se na druhy den přelila zpět. Až ta stara nebyla tak se dala nova s hnojkama.
Mel jsem to namichane jen Rockwool 1x1 s perlitem nic jiného jsem nepřidával.
Myslel jsem, že byl lepši vysledek jen v RW s perlitem bez přidání zeminy. Ten RW s tím perlitem v květiáči drží v sobě, kořeny to spojí a prorostou. Sadba těch řezů a celé uchycení až do zralosti probíhalo bez problému.
Matku i řezy jsem videl, tak jsem to proto zkusil.
Letos to pojedu a nafotim od začatku.
chef
Naposledy upravil cernyzahradkar 02-02-2010 v 10:09 AM
jo jo přesně ty kostky Rw. šlo to krásně mixnout. nebylo tam přidáno nic jiného. Proto mě zajímal názor lidí na tuto variantu, protože jsem to tady hledal a nic jsem k temu nenašel.
chef
Naposledy upravil cernyzahradkar 30-01-2010 v 13:11 PM
...no a jsme doma , totiz tahle varianta tady neni , je celkem zbytecny pridavat do tehle kostek uz cokoliv dalšiho , RW je dobry pěstebni medium kvůli vlasntostem co má , čistý , vzdušny , drži vlhkost , dobre se s nim pracuje , pridavat tam dalsi věci dle meho názoru je celkem zbytečnost , cau Hlava
Rozhodně v tom nevidím žádnej problém, proč by to nemělo dobře růst.
Nemá ten perlit PH kolem 8, nejsem si jistej.
Já teď jedu nakrájené rohože do 6,5 l.
Velmi vzdušné, a rozhodně si myslím že bude kytka lépe kořenit než na normální rohoži, větší prostor pro kořenoví bal, a hlavně mobilita.