Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdrec satanyslafe!! tak právě něco takýho sem hledal, ne nějakou mašinu za x tisíc.. můžeš mi ještě napsat jak to funguje?? myslím tím o kolik ti to snížilo vlhkost a jesti je možnost nějáké regulace?? (třeba když bych dal míň té náplně nebo odkryl tu fólii jen z části) dík za reply..
Kvůli problémům s ventilací, sem musel opustit myšlenku o instalaci pachového filtru.. ještě že PLANT_M. objevil tuto skvělou věc: Vaportek odor neutralizer, opravdu vychytaná věcička!! pacháč asi dlouho nepoužiju, pro moje potřeby mi ho to naprosto vynahradí a funguje skvěle. Umístil sem ho do skřině a po celém domě se line jen svěží a opravdu příjemná vůně. Ne že by vůně marihuany nebyla příjemná, ale přeci jen tu nebydlím sám a jsou tu lidi jako třeba mothers, která komentuje vůni linoucí se z boxu, slovy: co je to za smrad??!! I když po instalaci Vaporteku, následoval dotaz: co to tady zase páchne??!!
nevim, asi má máti divný čichový receptory, každopádně mě Nature Fresh by Vaportek naprosto vyhovuje, jak vyvoňuje!! Je to taková ta sladká vůně, těch dobrejch platkovejch žvejkaček od Wrigley´s. Myslim ty žlutý s příchutí Tutti Fruit. Fakt lahoda, jen se zakousnout
Tak sem tam kopnul mříž, jenže druhej den koukám, že už začínaj štangle, tak sem ji dal zase pryč. Ten čas ale letí Jak už byly velký, tak se mi povedlo zlomit pár vrholků, ale většina to rozdejchala.
S mříží musel pryč střešní BubbleGum, jeho osud můžete sledovat ZDE
Možná je to ale nakonec dobře, alespoň bude lepši manipulace se systémem. Budu to roztahovat jinak.. Navíc jak sem je přimáčk tou mříží, tak se pěkně ohnuly (ty co se nezlomily) a zůstali tak, takže je to alespoň trochu celistvé..
Nazdar pane,
no koukam, žes to pěkně slisoval ;-) Víš co mě napadlo? Jak budeš měnit vodu v bubláku když budeš mít kytky propletený pletivem? To už ti nepomůže ani ta kruto-hustá vychytávka se zavešením víka na řetízky... Jak se podíváš na kořínky? Máš vychytaný i doplňování roztoku podobně jako já? - vypouštěcí/napouštěcí ventil vespod nádoby? Variantou by bylo posunutí celýho systému o cca 30cm vejš a při výměně spustit vanu dolu. To už se ale tedka vyřeší těžko, co?
Každopádně napiš jak to s timhle plánuješ.... roste ti to pěkně.
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
2Mičurin 666: Abych pravdu řek, tak sem nakonec rád, že tam mřiž není. Manipulace by pak opravdu nebyla jednoduchá, ale nad tím sem také přemýšlel a šlo by to pořešit tak, že by se mřiž fixovala k řetězům, které zvedají víko. Výsledek by byl ten, že s víkem by se zvedala i mřiž. Myslím že by to fungovalo, ale odzkoušeno to nemám..
Všem dík za podporu, v mém prvním snažení!! Už teď ale vím, že jsem napáchal spoustu chyb. Nicméně je to první jízda a doufám, že nebude poslední!! Chybama se člověk učí, jelikož učený z nebe nespadl nebo ne?? Na konci threadu se pokusím všechny špatné činny shrnout a přiložím jejich váhu k výsledku (kvalita - kvantita). Do dalšího kola se jich pochopitelně vyvaruji a už ted mě napadají další vychytávky. Nejradší bych začal hned v dalším roomu, ale kdo si počká... Pořád stále doufám, že na první grow si budu moci po sklizni řici, že jsem spokojen..
Jak sem psal výše, stropil jsem už několik zásadních chyb. Nejhorší chyba je však moje hlava vyhulená!! Občas se mi stane (když měřim EC, pH, atd.), že vypnu čerpadlo, aby na mě roztok necákal. Jenže já tupec ho zapomenu zapnout!! Stalo se mi to snad pětkrát, vždycky se jdu podívat na kytí, celej netěšenej a to máte pak vidět jak mi spadne úsměv, když vydím jen zvadlou zeleň!! Jediný štěstí, že se mi to nestalo na nějak dlouhou dobu, max. tak 5-6 hodin, už i to je ale dost, ale zatím to rozchodily. Sem pak vždycky na sebe tak nasranej, že je takhle trápím..
Druhá věc s tím podle mě dost souvisí. Už před 10-14 dny byly šišky straštně moc osypaný a hlavně i velká část listů u šišek a co se mi zdá nejvíc divný, že některý šigle měli už před týdnem hnědé blizny. A to maj ještě přes měsíc života před sebou.. Přikládám to tomu, jak sem je nechal několikrát vyschnout. Nebo je to normální?? Či snad to má jiný důvod...
pokial viem tak pri vyssich teplotach maju tendenciu blizny hnednut mne to robilo to iste ked som mal v skrini nieco okolo 31 stupnov a len 30 dni na kvete
edit - ja som zasa raz pustil cerpadlo rano bez spinaciek a frcalo mi nechtiac cely den vtedy dostali rastliny celodennu vyzivu
jo je to tim zeschnutím ....neboj problemy s vyhulenou hlavou tu má tak99,9% osazenstva....jato cerpadlo nechal vypnuty aspon 100 za dobu co pěstuju ...jednou jsem po foscení nechal vypnutej sodík tak 3 dny....
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
Takže po další týdnu v BlackBoxu, se pomalu blýská na lepší časy, teda palice!! Měl sem stále takovou obavu, že to bude samá malá palda, i když mají ještě dost času. Teď už je ale vidět, že trochu kynou
Nicméňe kytky jsou malé, takže nějaký extra výnos očekávat nemohu. Ale o kvalitu strach nemám, cukrujou jak sviň a vypadají zdravě. Navíc nikdy sem nic tak lepkavýho neviděl
Poběhla další výměna roztoku. Taky už bylo na čase, člověk by neřek co tam plave za pár dní bordelu!! taky zjištuju, že to chce vlastní pHčko.. změřím občas vypůjčeným metrem a to je fakt málo, chce to dennodenně hlídat. Je pravidlem, že když ho změřím, tak většinou je pH na nevyhovujích hodnotách. Nejdřív se mi pH zvedalo, ale poslední dobou klesá a naměřím i pH 4.9... Takže pH meter bude další investicí do growingu.. Změřit jednou za čas prostě nestačí..
2MOJE: S ventilací si pohraju jedině tak, že pořídim na přiští kolo UFOuna. Teď už nic moc nepokoumu.. Myslel sem, že to vyřeší pohlcovač vlhkosti ve formě granulátu, jelikož na elekto odvlhčovač není mana. Dal sem tedy na Satanyslafa, který mi poradil a pořídil tento odvlhčovač.
Z počátku sem tomu moc nevěřil, ale pochyby se potvrdily!! Nevim jak u Satanyslafa, ale mě to s vlhkosti nehlo ani o chlup!! Návod k použití stojí fakt zato!! Fráze jako: "po zapnutí přistoje" apod. se k tomuto výrobku opravdu hodí.. Tady sranda končí. psali sice taky, že to chvilí trvá, než začne odvlhčovací proces, ale po týdnu je jasně vidět, že poces započal, ale bez viditelných výsledků!! Granulát mizí pěkně, vo tom žádná.. Když to vidím tak silně pochybuju, že to vydrží 4-6 měsíců, jak uvádí na stránkách!! Kdybych denně vyléval z té nádoby na 2l alespoň půl litru vody, neřekdu nic!! Ale tohle?? Na fotkách je to po týdnu používání a jediný co se stane je to , že se ten granulát přemístí z toho roštu, dolů na dno nádoby. Toť podle mně celý efekt odvlhčování. To co vídíte na fotce č. 3, je voda nasrážená za tejden. To by bylo v pořádku, kdyby to nebyla jedna decka!! zbytek je tak půl kila tuho granulátu, ale v kapalnější formě. Čili vlkost stále 80% a více..
Satnyslafe, tobě to skutečně funguje jak píšeš?? Jesli jo, tak tady mám tu vlhkost snad zakletou!! asi jo, protože víc vody než v nádobě, se mi sráži na oknech a na stopě dokonce visí kapky vody..
ZhulenyJakPytel měl dotaz na střeva v mém systému... Ty Draku!! Nevim no, myslím že nafocený je tam všechno!! Příspěvek č. 5 mluví za vše.. Hadice tam žádný nejsou, těch 20 čísel kapilár co tam vidíš, je celej rozvod vody! Ty eLka a prodlužovací tyče i trysky jsou z MicroDrip Systému od GARDENY. Ale to už sem tam, také psal.. Nejsi ty náhodou ZhulenyJakPytel?? Ale že seš to ty, hodim ti sem fota, ze kterejch ti to snad už bude jasný!! I když mám pocit, že tu už jsou.. tak nevim.. A jestli né, ptej se dál...