Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Drevo-Kocur S kimehc-em to už praktikujem poměrně dlouho a s velkými úspěchy!
Takže to je fakt dobrá metodaJinak bysme na to sr*li
Přiložim sem foto, aby byl nějaký důkaz
semínka po 27.hodinách
|<<EDIT>>| a zapoměl jsem dodat, že není úspěšnost vždy pravidlem!Protože taky samozřejmě záleží na kvalitě semen!Ale to je u všech metod klíčení, takže no stres
mužu se zeptat o co de a na čem to je... zdá se že ten thread je nějákej promazanej
Zdravim nedavno sem si zasadil nejake noname seminka z lonske sezony a ani jedno se nechytilo zasadil sem jich tak 10 z toho 5 do vaty a 5 do substratu z baumaxu pro pokojove kytky. muze mi nekdo rict cim to je?? ma na to vliv voda kterou to zalivam nebo snad svetlo nebo substrat?? diky za rady
Ja sem tedkom daval vyklicit 5 noname seminek asi 2-3roky stare a vylezly uplne vsechny. Nektere rychleji nekterym se moc neche ale lezou. Jinak zalivam normal vodou z kohoutku. Seminka hozene do ubrousku (nekolik vrstev ubrousku, polozene seminka nanej a prikryte znova ubrousekm tak aby se k semuinkum dostaval vzduch voda a trochu svetla). Jakmile vylezl maly klicek tak sem seminko zapichl vylizajicim klickem do hliny. (mala pravdepodobnost poskozeni korene a hned spravny rust.
Prijde mi to jako nejlepsi zpusob nez kdyz se necha vyklicit ve vate nebo v ubrouzscich seminko tak ze se odloupne slupka a pak to vypada tak ze koren je pokrouceny protoze ve vode nevi kam ma rust a je vysoka pravdepodobnost ze pri zapichavani do zeme a udusani se korinek zlomi.
Jiank nez vyleze klicek tak to muze u starsich seminek trvat i 5 dni pak po zapichnuti do hliny to taky trva nejakou dobu nez se seminko zakoreni a zacne rust. Od doby co sem je poprve pokropil to je 2 tydny a mam 2/5 co uz maji listky a zacinaji rust a zbytek se teprv odlupuje slupka a pomalu se vytahuji z hliny.
tak ten spatny vrh seminek co sem louskal sice zahynul za neblah7ch okolnost9 .....LEČ.... všechny rozlousknuté byly v pohodě TZN. skarifikaci osiva Vam mohu doporucit protoze slabsi anebo preslechtene seminka mají vetsi pravdepodobnost vzkliceni... idealni cas je kdyz to do 14 dnu ani pri nejlepsich podminkach nevyklici a idealni postup je pinzetou naprasknout slupku a obrat ji ručně. Dulezite je jak uz psal MR.Proč nechat tam ten bily az zluty az hnedy vacek pro vyzivu zarodku pac ten jeden na fotce vyse ktery ho tam nemel rostl veeeeeeeeeeeeeeeeeeelice pomalu...
Tu je len mala demonstracna ukazka toho ako z jedneho semienka dokazu "vyliezt" dva klicky a teda potencialne aj dve rastlinky
Este som to tu nikde nevidel takto tak tu to mate
Ale kdeze, pozri uz je to aj vonku a nebolo to prvy krat, dve rastlinky. Bohuzial sa mylis.
Co uz ik nie je neomylny a ani ty. Skus si pozorne pozriet to druhe foto a tam to aj mozes vidiet. Su to moje foto ak si si myslel,ze prevzate, no ako som uz pisal niek nie je neomylny
Ahoj
imho. to je příklad účinku regulačního hormonu ethylenu....říkají tomu snížení aplikální dominance kořene... jež je způsobeno podporou laterální organogeneze
No presne, ako dvojcata, ok zajtra tu foto urobim, ale su uz v zemi takze budete vidiet len to aky je ten druhy klicok v zemi. Pytal som sa na toto viac ludi a ti mi len povrdili,ze tento druhy "nepodarok" je taky zakrsli a vyvija sa slabo, ale necham ho rast ved uvidime. Toto iste mi sa stalo este pri odrodach Voodoo od Dutch Passion a Mendocino Madness od TH seeds.
To s tym ethylenom vyzera zaujimavo, skade mas tie obrazky?
Ahoj
Mam doma dost semínek týhle rostliny (původem z Indie), ale nevím si rady s vyklíčením...normálně jsem je dal na vatu a tu zalil vodou a vložil do šuplíku. Jenže vůbec nic se neděje a já si s tim fakt nevim rady...nejsem nějakej bůhví jakej zahradník. (jinak takhle mi nešli vyklíčit ani semínka Datura metel - durman metelový)
Prosím každého, kdo je o trochu víc informovanější a znalejší než já, aby mi poradil jak na to.
Díkes!
Tak me durman klicil na jare v pohode. Mel jsem ho ve stejnych podminkach jako ganju- za oknem, od dubna.
Sidu C. mam taky a s tou mam problem. Uz ji zkousim podruhy, ruzny teploty pri kliceni a stale nic.
edit: Me napadla jeste jedna vec. Pravdepodobne ty seminka mame od stejny firmy(?). Ono pestovani tyhle rostliny je zakonem zakazano, legalni je jenom prodej semen pro studijni ucely. Tak jestli jsme nahodou nekoupili jiz znehodnoceny seminka nejakym sajrajtem, aby nemohly vyklicit sakra.
Aha, tak to nevim, ale pochybuju, protože proč by nám ty semínka jinak dávali...podle mě jsou nevyužitelný pro spotřebu (ke konzumaci...pochybuju že maj v sobě trochu ephedrinu).
Jinak ty semínka jsem dostal jako dárek za velký nákup z www.vegetalismus.cz.
Tak já s tim ještě provedu pár pokusů a kdyby se mi to povedlo, tak písnu!