Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No tak sem tu větší vychýlil ke kraji květináče, takže teď tý malý vůbec nepřekáží, ale řekl bych že to tim určitě nebude, protože tý malý asi víc vaděj smutnice (vožraly jí kořínky), který teď likviduju. No uvidíme, jestli se zmátoří.
A co řikáte na tu FIMku? Je to zmršený? A co s tim?
Já si myslim, že by jim přesazení moc nepomohlo. Nechám je takhle dohromady a budu je tvarovat, aby si nepřekážely, pak určim pohlaví a pak buď jednu kytku zlikviduju, nebo z samice udělám řízky, ktery nechám vyrůst a vykvést.
nechej to tak jak to maš a uvidiš jak to poroste možna že ti to hodi hodne dalšich vyhonku a možna třeba žadne ale uvidiš nechce překvapit doufejme že si nic neskazyl
Tak ta menší kytka úplně chcípla. Svině smutnice jí sežraly kořeny. Nějak se mi nedaří je úplně zlikvidovat, vždycky tak jedna mrcha přežije a naklade do hlíny vajíčka... Ta větší zatim vzdoruje, ale už jí zežloutly spodní listy... Vidim to docela bledě.
Jinak mi už dorazily součástky na matkárnu, tak ještě udělat krabici a můžu dělat další pokusy.
ty spodni lïsty žlouznou i mne každemu protože jak už je rostlinka vetši tak se už k tem spodnim listkum nedostava svetlo a umiraji a žloutnou takže se nic nedeje
Tak sem zjistli, proč mi začaly strašně žloutnot listy... Je to pravděpodobně nízkym pH (naměřil sem 5) Tak sem ho teď zvýšil na 6,5 a snad se mi kytky zase zazelenaj a začnou růst. Na zvýšení sem použil zálivku s popeleml ze dřeva, ve kterym je taky P a K a jeho roztok je hodně zásaditej (naměřil sem pH 10).
Jinak sem ten nepovedenej FIM ušmiknul a vypadá to, že mi z toho porostou 3 výhonky.
No hlavně aby se teď kytky vzpamatovaly a začaly zase růst. Smutnice skoro vymizely, tak by snad neměly dělat takovou neplechu..
Takže se zdá, že kytičkám šokový snížení kyselosti prospělo a začaly se znovu pozvolna zelenat a vypadá to, že i odepisovanej outsider se trochu vzchopil a možná nechcípne. Dneska sem viděl taky jen jednu mušku, takže ty by měly bejt taky v pohodě. Kdybych nebyl debil a měřil pH hned od začátku, tak kytky vypadaj úplně jinak. Tý větší začínaj rašit postranní výhonky, takže z ní bude asi pěknej keřík. Jinak z toho FIMu budou asi určitě 3 výhonky.
Takže pH se ustálilo mezi 6,5 a 7. Kytky teď vypadaj o něco líp, ale pořád se ještě úplně nevzpamatovaly. Žloutnutí se zastavilo, ale možná o ty žlutý listy časem přijdu. Problém s muškama se asi už vyřešil, protože sem dlouho žádnou neviděl.
Původní příspěvek od hulitko258 jj a jak sem pral tak to je lepši paralerne nebo jak se to piše protože když se ti jedna spali tak sviti zbytek a když by to bylo do serie vypadne jedna a nesviti všechny a pak hledat ktera je ta špatná
Ehm omlouwám se že zasahuju ale tohle mi nedá.....
Vzhledem k životnosti těch LED bych neměl obavu o spálení jedné spíš až vyhoří tak v podstatě můžeš vyměnit celou seriovou desku bo by ti postupně odcházely jedna za druhou.
Mimo jiné s obyčejným ohmmetrem můžeš bez potíží poměřit jednu led po druhé!! ale jinak jako bych tu nebyl...
Taky si myslim, že tyhle obavy jsou neopodstatněný. Shořeť může buď na konci životnosti, nebo když ji člověk zapojí obráceně, nebo když ji zatíží výrazně většim proudem než snese.
ten fim bi ti visiel keby si bol trochu viac trpezlivy a sledoval viac tieto diskuze fimu trva tizden a viac mam to aj odskusane jeden strih aminimalne7 novych vetviciek ...
k++