Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam takovej související dotaz.. tušíte jaký výkon v m3/h má pc větrák? jen tak přibližně.. taky by mě zajímalo, jak se tato hodnota změní při přepnutí na 9V nebo jakékoliv jiné napětí.. lineárně asi ne dík
ja nepouživám nic jiného než trafo a stabilizatory 10 a 12v /3A.(LM7810, LM7812) jsou v každém počitačovém zdroji. A nebo v obchodech s elrktronickýma součastkama asi za 10-15Kč a zapojují se tak že když se na nej podivate zepředu (popsana strana) tak pravá nožička je vstup 0-45V prostředni je zem a pravo výstup tech (10V nebo 12V) na požádani na PM pošlu zapojení (nakreslim)
od jedneho az do asi sto na zdroji je napsne jaký proud mužeme odebírat z kterého výstupu a když sečteš proudy ktere tečou přez jednotlive ventilatory tak nesmí přesáhnout ten ktery se zdroje mužem odebírat. a ten stabilizator lm317 je dobry ja jsem si s nich udelal laboratorní zdroj a byl jsem spokojen. stači k nemu jen par součástek a udrží udajně 1,5A ale musite naneho dat chladic s procesoru, jinak větrak utáhne aji s malým chladičem.
unregistred:
nikam jinam než do zásuvky 230V bych ho nezapojoval a s tyma zdrojema je to tež složitějši ty výstupy by neměly jet bez zatížení, protože je to pulzní zdroj a pak jde do stabilizatoru ktere jsou ve zdroji velke napětí pokud je nezatižíté a může dojit k poškození. )ale prakticky by nemělo)
Volové, kupte si raději adaptér na 12V s rozbočkou, potom vyndejte ten větrák ze zdroje a napojte ho na adaptér, když máte rozbočku - můžete zapojit libovolné množství větráků. Já mám na jeden adaptér 3 větráky - jeden ze zdroje a dva na chlazení procesoru (na chazení výbojky) Jinak na chlazení tlumivky mám pasivní chlaďák na procesor (stačí, protože tlumiku a startér atd. mám mimo prostor skříně)
no já bych doporučoval zkusit znovu pc zdroj...
male nabijecky a trafa od vietnamcu zvladnou kolem 12V 500mA
pritom pri chodu treba 4 vetracku(malejch) ma treba 700mA
zdroj PC zvladne pisou 1,6-8A
no... me to dava dobre...
PS:ze zroje vede dost dratu ruznych barev..
PS2:12 v je mezi cernym a zlutym...
mej se... Porky
Obstaral jsem si ten co je na obrázku. http://www.ges.cz/
Myslím, že je to dobrá alternativa. Cena 466kč se mi zdá v pořádku, navíc ho můžete regulovat, pomocí nastavení výstupního napětí. Neumím si dost dobře představit větrání bez možnosti regulace.