Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
borci ja vam nerozumim jak muzete flushovat destilkou kdyz ma absolutne spatny ph 3 tydny pred koncem to musi do tydne scipnout uplne ty kvitka, nehlede na to ze 3 tydny pred koncem by ta destilka musela finacne vyjit tak na 6tisic korun, nemate nekdo blizsi info jak to je presne?
Původní příspěvek od MUZsRANAMI zdravim ta SkeletonX1,
kolko dni to mas v mrazaku?
na aky dlhy cas davas tie otvorene sklenice mimo mrazak?
kedy (po kolkych dnoch) su palicky uplne vyschnute?
Zdravim
No tak v mrazaku to nechavam porad, ikdyz je to spise na kazdym jak kdo chce, kvalita vysledneho materialu se neztraci.
Sklenice s materialem nechavam otevreny jen kratkodobe, na malou chvilku nez se "vymeni vzduch" ve sklenici (zamezeni plisne), tak na cca 2-4 minuty a potom zas sup do mrazaku.
Palicky jsou suche po cca 2 tydnech.
jo slyšel.. prej to zvýší potenci THC .. rostlina tak dostane šok a brání se.. nvm coe na tom pravdy,ae u jedný kytky to zkusim a uvidim.. pak dam vědět pic a květu zduř !
hola hou omigos....je tu spoutsaaa ruznych postupnu tak tez prihodim svuj osvedceny...._-- od pulky kvetu snizuju davku hnojiv postupne tak abych se dostal na nulu asi 14dni pred koncem pak je to tyden na finalu,postupne vystrihavam listy a posledni 2-3dny pere svetlůo primo na hole sisky a ty ztvrdnou vic jak diamant
jeden den ve tme strihnu povesim siskama dolu a cekam dokud to nezacne mirne smrdet jak obicka nebo takove to pojebane senojak se tak stane asi po 7-10dnech tak ostriham sisky do krabicek a ty nechavam v temnu a asi tak 5-10 otevru za den dokud nejsou pozadovene parametry sisky postupem casu prestanou smrdet jak seno a dostanou svoji perfektni vuni a chut jakou by meli mit....zatim se mi to povedlo pokazde
hmmm to nasknutie stonk sa mi v celku pozdava ale ked u vystresujette tak nzane hermit?viem ze sa to obi pred koncom ale co by sa s nou stalo keby som to spravil skor?tak cca 3tyzdne pred kosou?
Původní příspěvek od PLANTER docetl sem se v mi cannabibli ze nekteri pestitele pousteji do hydra ke konci ledovou vodu kvuli stresu a nasledne tvorbe pryskyrice myslite ze by to fungovalo i u balkonu ze bych nechal zmrazit vodu v pet a pak ke konci bych ji nechal napul rozmrazit aby byla ve flasce i trist a zalejt to tim?
Zdar taky sem to četl a podle mě je to pěkná blbost, akorát tím vystavíš kytky stresu a přestanou růst, ale zkusit to můžeš.
Původní příspěvek od GhostFace
Zdar taky sem to četl a podle mě je to pěkná blbost, akorát tím vystavíš kytky stresu a přestanou růst, ale zkusit to můžeš.
no na růstu nezáleží mě jde o tvorbu pryskyřice udělal bych to až před finální tmou a sklizní
Původní příspěvek od PLANTER no na růstu nezáleží mě jde o tvorbu pryskyřice udělal bych to až před finální tmou a sklizní
Jak říkám za zkoušku nic nedáš. Akorát je třeba to udělat na 2 stejných exemplářích (pokud máš třeba 2 klony stejné odrůdy), abys z toho mohl zjistit jestli to má nějaký efekt, jinak to nemá moc cenu.
I když já bych to viděl spíš takhle:
ledová tříšt => stress, růst se zpomalí => žádný zvýšení tvorby pryskyřice se nekoná.
Jo a jestli si dobře vzpomínám tak v cannabibli to bylo uvedeno u Black Widow, která má zvýšenou tvorbu pryskyřice danou geneticky.
Zdarec palec,
dneska jsem s kámošem sklidil kytí (10 - 20% pestíků hnědých), rozstříhal na větve a dal stonkama do kýblu s 1L vody, 50ml 3% H2O2 (peroxid vodíku, ke koupení v lékárně na odřeniny), 10 ml hnojiva Top Max (BioBizz) a šoupnul do tmy na půdu. Někdo dává ještě vitamíny.
Kytí za 3 - 4 dny ve tmě dozrajou a osypu se pryskyřicí, pak ostříháme listy, a pověsíme na šňůru na půdě.
Po 10 - 12 dnech sušení ostříháme palice z větví a dosušíme na papíře. Narovnáme materiál do uzavíratelných sklenic a necháme dozrát 1 - 3 měsice na půdě ve tmě a chladu do zimy. Pak budou mít naše kytí super high, aspoň doufám. :-)
pepas - to hnojivo top max nevim nevim ... a jinak 20% hnědých pestíků je celkem dost dost brzo...jinak ten pokus se dělá s H2O2 a vitaminem B1 thyamin .)
citace:
Původní příspěvek od alko chlapi mam takovou otazecku myslite, ze muze susici se bylinka natahnout do sebe pach ze vzduchu_??? blizky kravin a seno na pude....
já vždycky z palic cejtim místo kde se sušily...hlavně první dva tejdny sušení...ale na chuti by to nemuselo bejt znát...každopádně pak šoupněte do sklenic
RespectFlowers:
Vím, že 20% pestiku neni optimal, ale kdybysme to sklidili za tyden, tak si muzeme smotnout brcko leda z plisne. :-((
Urcite dam vedet jak to ve tme dopadne a jestli opravdu palky dozraly, popr. smoke-report jestli je citit hnojivo.
Podle me kazdy huleni zezacatku suseni smrdi vice ci mene jako seno, ale od toho je tu prece doba zrani ve sklenici, kdy se teprve ukaze maximalni potence huleni. Ne?
Hola sušiči..
Pročetl jsem docela dost textu tady na groweru o sušení a tak podobně, a jako jedna věc pro přeměnu kyseliny na THC se uvádí bezkyslíkaté zahřívání na 55-100 stupňů. Jestli to chcete zdůvodnit chemicky - hledejte thread o cannabinoidech, tam je toho nejvíc Až mi šla hlava kolem. No, a mě napadlo po různejch složitejch vymejšleních jak by se to dalo udělat - plynová trouba! Zní to docela logicky - v tý troubě hoří ukrutnej plamen, nasává se vzduch odspodu, a teplej - se shořeným kyslíkem - pak leze kolem dvířek ven, vím to protože tu troubu dost používám. No, ale chtělo to důkaz. A protože kanárek by se možná dřív upekl než bych něco zjistil, vzal jsem svíčku v kalíšku, a šup s ní do trouby. Trvalo jí asi 10s než úplně zhasla - a nebylo to větrem Jednak v troubě nefouká, a druhak skomíral plamen až do malé kuličky a pak umřel. A pokud není dost kyslíku na hoření, není ani pro oxidaci.
Udělal jsem někde chybu? Aneb - proč to zatím nikoho nenapadlo?
DnF:
Respekt! Posilam K+.
Zni to jako super metoda, pro nedočkavce. Nevím jak je to s regulací teploty , ale pokud by se dala v takové troubě nastavit teplota na 50 - 70 °C tak by to bylo OK. Kdyby tam bylo víc, bál bych se přesušení, i tak je to dost. Druhej problém je, že by ti pak celej byt / dům smrděl trávou nejmíň 2 měsíce.
Pro někoho dobrej nápad, ostatní používají svoje "osvědčený" způsoby od zničení úrody a smradu jako seno až po školiče - curery, kteří ze svých pálek vytáhnou maximum. Rozhodně by to asi stálo za vyzkoušení. :-))
Přestaňte jásat kolegové, advanced pokus za pomoci teploměru se nezdařil. Taková plynová trouba, alespoň ta naše, totiž nejde nastavit na malou teplotu. I na nejnižší plamen, kdy se možná ani všechen kyslík nespaluje, vystoupá teplota nad možnosti mýho teploměru, který dosáhne jen na 50, ale stejně to k nim běželo podezřele rychle... Takže tahle vývojová větev je přinejmenším nejistá dokud si neseženu teploměr aspoň do stovky... a neudělám další pokusy