Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Teoreticky ano. Záleží veľa od kvality vstupnej vody. Ak je na vstupe moc tvrdá voda s vysokým Ec a pridáš predpísané množstvo koncentrátu v ml, tak na celku sa to bude javiť, ako vysoké Ec - vyššie, než je predpísané. Ak ale budeš miešať podľa toho, čo ukáže Ec meter, tak to ,môže byť podvyživené a prejavia sa tam nedostatky na listoch.
Ak ideš hlinu, tak pH drž nad 6
ak hydro - čistý cocos. tak pod 6
Zdravím, rostlinky rostou co jsem tu byl naposled a mám takový problémek s listy.
Spodní listy začaly žloutnout, čím to může být ?
Málo místa ? je třeba přesadit ? (vidím totiž spousy kořínků)
Nebo mám začít hnojit NPK hnojivem ?
Nebo je jiný problém ?
Teplota 26-29 Stupnu, 66 Vlhkost +
(Teplota brzy klesne z těch 29 Stupnu, dal jsem je dneska na nové místo aby měly dost prostoru, chybí mi tam odtah teplého vzduchu, a odrazová folie, do 3 dnů bude hotovo)
(Jelikoz jsou zluté listy cca 3 Dnem tak to tímhle pravděpodobně nebude)
Jinak ta zelená nádobka jak vidíte na fotkách je z pet lahve, samozavlazovaci kvetinacek mám s tím skvělé zkušenosti, nepřeleju, a přitom je půda stále vlhká.
Update: Přesadil jsem do větších nádob, uvidíme zda to bylo tím, rostlinka má ted více místa pro kořeny.
Nevim jestli sem ten pravej k radění, spíš bych jen řekl pár tipů k tvýmu vybavení, o samozalívacích květináčích sem ještě neslyšel, ale jedno na čem se tady na groweru shodli je, že kytky maj rády vlhké a suché období. Jelikož jsem taky nováček nedokážu ti říct jestli neustálá vlhkost je dobrá nebo špatná
A pak vidim že máš zvlhčovač od sencoru, taky sem ho měl a po zjištění že parní zvlhčování kytkám nedělá dobře, jsem ho vrátil a koupil sem Joycare s ultrasonickou/ultrazvukovou technologií při kterej to nevytváří páru ale malé kapičky vody.
Každopádně k těm listům... koukni se na tyhle stránky, podle nich se to snažim kontrolovat aspoň já
Díky za radu Twinko.
Zatím jsem je přesadil do většich nádob zda se to nezlepší.
Kořínky se tam začaly hromadit jak vlasy na hlavě.
Možná bych se měl pomalu dívat i po hnojení NPK hnojivem které mám připravené, ale nevím zda je na to už vhodná doba, budu se tu muset v patřičném tématu poradit.
Díky za ty odkazy a fotky s nemocemi rostlin.
Zdravím, mám problém s listy, jsou žluté a žilky jsou nahnědlé, vypadá to na nedostatek manganu. Doporučíte mi nějaké hnojivo ? zatím použávam od Bioblizzu na Růst.
poraďte čim to je ze mam na listech take fleky už nevím co mam udělat. mam to v cocosu ph zálivky 5,0 a na výtoku 7,5!!!! ec mam 1,8 a na výtoku 1,4. už jsem je dvakrát prolil upravenou vodou a stale nic tak nevím děkuji za radu
Původní příspěvek od petr153624 poraďte čim to je ze mam na listech take fleky už nevím co mam udělat. mam to v cocosu ph zálivky 5,0 a na výtoku 7,5!!!! ec mam 1,8 a na výtoku 1,4. už jsem je dvakrát prolil upravenou vodou a stale nic tak nevím děkuji za radu
nech to proschnout pak se vrhni na upraveni ph muze to byt prelite koreny nedychaji a bunecna stena se rozklada lampu dej co nejvyse a pak uvidis