Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To Pepe666 hele přesně uplně ten samej provar mam na svejch kytkách. 10 dní sem s tim bojoval,do toho PH a horko a myslim si že to bylo "Nedostatek hořčíku zapříčiněný špatným PH což zamezuje i přísunu dusíku" ---toť můj názor,myslim že už se mi to nezhoršuje,upravil sem PH +hořká sůl a taky sem měl podezření že je už plagron 3 nebo 4 roky starej že by mohl bejt zkaženej,tak sem pořídil new a zdá se mi že už se to nezhoršuje.... Hlavně se jim nesnaž dát živiny bez upraveného PH!!!! To by sis mohl zavařit ještě víc.čest
Původní příspěvek od Dev1lagain To Pepe666 hele přesně uplně ten samej provar mam na svejch kytkách. 10 dní sem s tim bojoval,do toho PH a horko a myslim si že to bylo "Nedostatek hořčíku zapříčiněný špatným PH což zamezuje i přísunu dusíku" ---toť můj názor,myslim že už se mi to nezhoršuje,upravil sem PH +hořká sůl a taky sem měl podezření že je už plagron 3 nebo 4 roky starej že by mohl bejt zkaženej,tak sem pořídil new a zdá se mi že už se to nezhoršuje.... Hlavně se jim nesnaž dát živiny bez upraveného PH!!!! To by sis mohl zavařit ještě víc.čest
Hele to bude ono...Hnojivo je letos koupené a mělo by být ok.
Zkusím udělat něco s tím Ph ale mám jen lakmusové papírky....
Díky za radu
Zdravím,mám dotaz,na pár listech se mi oběvili takové jako by fleky,ale jsou tam i takové dírky,jako by to něco užralo nebo tak..de oto,že na tech flekoch jsou i díry,tak se chci zeptat,čím by to mohlo být..
Jinak je to focené mobilem a kvalita není 2x nejlepší,ale nic jinšího nemám,tak kdyby ste to někdo poznali podle té fotky byl bych rád.
No já měl zato, že když hnojím Plagronem AlgaBloom tak dusíku je dost?
algabloom ma uplne malinko dusiku a tim padem je ho v hline malo. Jestli tam davas ted na rustu hnojivo na kvet tak se ti muze stat ze si zasolis hlinu a budes mit pozdeji problemy.
jinak bych taky tipovat nedostatek dusiku ale radeji si premer PH vody
Zdravim, na kytkach mi něco začíná řádit... Co to je? Řek bych, že nějaká plíseň ale těžko říct. Vůbec nevim co s tím... začíná se to pěkně šířit :/ Jinak... Měl jsem na nich mšice, kterejm sem vrátil útok BIOolem, docela zabral ale ne 100%, každopádně ty listy usychaly už před aplikací přípravku. Co s tim??? Kytky mam v 6l květináčích na balkoně na J-Z straně, substrát mam royalty mix. Dík
"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky
Naposledy upravil Dr.Crabakles 11-07-2010 v 12:23 PM
algabloom ma uplne malinko dusiku a tim padem je ho v hline malo. Jestli tam davas ted na rustu hnojivo na kvet tak se ti muze stat ze si zasolis hlinu a budes mit pozdeji problemy.
Sory....je to Alga Grow...spletl jsem se.....jen jsem si hned nevzpoměl.
Kařdopádně jsem to přes vejkend pěkně pos.....chtěl jsem snížit ph podle faq jsem přidal trošičku octa do vody....změřil...vše ok a spálil kytí.
Teď jí zachraňuju prolejváním vodou.....njn dvakrát měř a jednou.....
Čau, tak se na vás zase musim obrátit s mým problémem. Kytka roste venku, sluníčko od východu slunce po 6. hodinu odpolední. pH v normě (kolem 6,1 - 6,4). Přehnojením ani přelitím to neni, mám podezření na velkou teplotu (vedra byly do dneška mocný)...
Vůbec bych se nedivil kdyby to bylo tim vedrem...kytky podle mě ani nedělaj látkovou výměnu v takovym hycu.Nejhorší je že se ani lístek nehne,takže se nemaj ani jak chladit....je to hnus...ale jestli máš vše ostatní v pohodě tak to nejspíš bude tim...Na přímym slunci je skoro 50 stupnů....
Souhlasim s tebou že má algabloom hodně málo dusíku ale podle té první fotečky když se podíváš je to jasnej hořčík.Ten žloutne celkově list a žilkování si zeleň drží...dusík žloutne i se žílama...Ale muže to bejt jedno s druhym.Jestli se ti kvůli Ph nevstřebává Mg,nebude se ti moc vstřebávat ani N.
To pepe: A jsi si jistý že potřebuješ PH snížit??? Já si to třeba taky myslel a pak hle :O Ph vody je 5.2 a z hlíny mi teče 5.0 po přidání hnojek :O To je moc i na hydro natož na Hlínu....takže PH+ a hle,kytky zase valí... kup si aspon PH kapky v akvaristice,podle mě na hlínu bohatě stačí.At roste .cuz
Zdravim vsechny growery mam takovy problemek. Toto se mi udelallo na listech a zacina to napadat i vrcholky. Zalevel jsem to hnojivem s velkym obsahem fosforu cca 6% Poradte prosim co delat mam svoje kyticky rad a nechci o ne prijit. Fido
Souhlasim s tebou že má algabloom hodně málo dusíku ale podle té první fotečky když se podíváš je to jasnej hořčík.Ten žloutne celkově list a žilkování si zeleň drží...dusík žloutne i se žílama...Ale muže to bejt jedno s druhym.Jestli se ti kvůli Ph nevstřebává Mg,nebude se ti moc vstřebávat ani N.
To pepe: A jsi si jistý že potřebuješ PH snížit??? Já si to třeba taky myslel a pak hle :O Ph vody je 5.2 a z hlíny mi teče 5.0 po přidání hnojek :O To je moc i na hydro natož na Hlínu....takže PH+ a hle,kytky zase valí... kup si aspon PH kapky v akvaristice,podle mě na hlínu bohatě stačí.At roste .cuz
Povedlo se mi nakonec kytíí zachránit prolejváním květináče vodou ale musel jsem ostříhat spousty velkých spálených listů, docela mě to štve ale co, bez neúspěchů není zkušeností.....
Zkoušel jsem přidat hořkou sůl do zálivky, i postřikem, vše 2/3 dávku abych to nepřehnal......
Ph určo snížit, mám lakmusové papírky a ty mi ukazují Ph 7, měřil jsem odstátou vodu, má Ph 6, hlína by měla mít už od základu taky Ph 6, tak mi není moc jasné jak jsem se dostal na Ph hlíny 7 (měřeno podle FAQ-destilka,vzorek hlíny a odstát).
Nicméně kytííí hned co se vzpamatovala, vesele pokračuje v žloutnutí listů, foto výše......čili problém neodstraněn....:-(