Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Idealni, co me teda vychazi, jsou baziny, ale musej tam bejt i sussi a vyvysenejsi mista, vykopu diry a pak tam beham z baglem dokud ty diry vsechny nezasypu, obacas se ty diry zalejou vodou, ale to vubec nevadi, protoze az zacnou vedra taxe to casem vypari, navic kdyz jsou sucha v lete tak je tam akorat.
No mam taky typ letos sem měl prvi out a sadil sem to do pískovny myslim že docela ideal podminky puda je pisčita sama od sebe a slunce tam pere o sto šest v letě tam bylo jak na sahaře myslim že to tomu hulu dost pomohlo
no dneska som bol obhliadnut super lesnu skolku s cca 3-4m vysokymi smreckami kt. su tak nahusto ze je cez ne problem prejst. ale aby to zas nebolo uplne dokonale tak starost mi robi to ze tie smrecky su uz dost vysoke takze aby netienili kytickam, musim dookola zopar kusov seknut a do toho sa mi zrovna 2 krat nechce, navyse cely areal lesnej skolky (cca 1x1 km) je doslova prevrtany diviacimi cestickami a bojim sa ze mi tie cunata povalaju kytiz...no uvidim co este vymyslim
"Make the most of the Indian hemp seed, and sow it everywhere! " George Washington
Let it flow, let it grow...
Migho zkus ji prozkoumat trosku ze stran obejit ji dokola urcite nebudou vsude tak vysoky stromky.. k tem prasatum jestli tam sou tak to nema cenu tam sadit pokud neucinis patricna opatreni... jednou sem si udelal flek makal sem na nem celej vikend a kdyz sem tam prijel po tydnu tak byly vsecky rostlinky vyryty a zniceny to bylo misto na kterym sem si fakt dal zalezet snad nejvic co sem kdy pestil njn... jestli se ti to tam ale zda fakt dobry tak zainvestuj a kup si Hukinol s tim se mi podarilo vyhnat prasata z lesa a vydrzi na dlouho drzim palce pestu zdar... http://svetmyslivosti.silvarium.cz/.../view/1394/125/
tak ja odporucam si na Google earth prejst useky s vedenim vysokeho napetia cez lesy a pozret sa aj na sklon kopca (ano aj to je na googlerath) ... rizikom je prerezavka kedy vysekavaju tie kriaky asi pre kontrolu vedenia alebo tak (to sa mi stalo minuleho roku)
Původní příspěvek od acheron tak ja odporucam si na Google earth prejst useky s vedenim vysokeho napetia cez lesy a pozret sa aj na sklon kopca (ano aj to je na googlerath) ... rizikom je prerezavka kedy vysekavaju tie kriaky asi pre kontrolu vedenia alebo tak (to sa mi stalo minuleho roku)
rozhodne nejsi sám kdyz je pod tema dratama vetsi krovi ci neco tak je to na sazeni fakt spatny par sezon z5 sem mel taky kousek od dratu a celi to tam pod nima vysekaly bal sem se jak svin
Původní příspěvek od Axif Kedy to budete sadit? Nejak koncom aprila?
Ja sa pokusim najst miesto pri potoku a s co najvacsim poctom zelene, aby to zapadlo.
stará pranostika hovoří o třech zmrzlých mužích. já, coby ortodoxní outdoor-ář sázím vždy po nich plus minus podle momentální předpovědi. dřív to nemá cenu, přijde ranní mrazík a je to v pytli. nehledě na to, že při nějakých 5-ti stupních ti kytka takřka neroste. takže já každoročně v půlce května dávám ven, první týden v dubnu do sazenic za okno
Haaaa uplne naj je to asi pobliiis jadrovej elektraarne..je to siiice hard ale plniii svoooj uuucela nemusiiite sa baaat daakej naakazi....ofsem tu na slovensku mame len 2 moznosti.....jeden rok sa podarilo ale druhi sa zacalos nejakou revitalizaci a spravili elektirkari zatah proti narkobarooonom....8}}}}vhodne okolo oplotenia afsak nie moc bliiiskoa pozor na sbskarov ktoori maju pravidelne obchodzki.....treba si to vyciiihat ako ked cakate na nejaki panel.....8}}}}cus a vela zdaru
Dr Skero - diki za rady, ale nakoniec som to premyslel takto:
1. Najdem si konkretny flek v tej skolke a poctivo si zaznacim cestu stylom 20krokov na sever, 30 na zapad... aby som tam nebludil ked si pojdem po urodu :P...kludne aj v tych vyssich stromkoch, aspon bude lepsie kritie.
2.Tych zopar smreckov ozeliem a vysekam tam flek cca 3*3 metre, to by malo stacit na moje skromne policko...po sklizni spravim zadusnu omsu za padlych lesnych hrdinov
3. - To najhlavnejsie - kupim 100m metrov ostnateho dratu za cca 20 euri a kompletne to tam dookola obtaham- riesenie je to sice drasticke, ale ucinne a tvor co si bude robit zalusk na moje kyticky si ani ine nezasluzi (este to planujem z vonku obhadzat tymi odrazanymi stromkami aby nedoslo k nahodnym zraneniam migrujucej zveri.
Viac som zatial neporiesil taaakze, ak ma nejaku pripomienku, napad abo posteh, nenechajte si to pre seba a sem s tym
"Make the most of the Indian hemp seed, and sow it everywhere! " George Washington
Původní příspěvek od Axif Kedy to budete sadit? Nejak koncom aprila?
No kámo nevím jak tobě, ale mě se to zdá dost brzo. Minulej rok jsem sázel kolem 12. června kytičky o velikosti asi 7 cm do kukuřice a při sklizni zhruba 20. října měly kolem tří metrů, a to jsem každou z nich jednou zaštípl na centrálu.
2Migho: Můžu se zeptat, proč chceš sázet v lese? Je tam dost kyselá půda, což kytkám moc nesvědčí, nejlepší řešení by byla vlastní zemina, ale i tak. Nepěstuje se u vás v okolí kukuřice?
Původní příspěvek od Axif crackonos: dam na teba, doma si to predpestujem, potom z toho spravim klony a prepnem na kvet, aby som si mohol vyselektovat pohlavia.
Kukurica je asi najlepsie riesenie, ale ako zistim ci je to skory zber alebo az na jesen? a myslim, ze v okoli nerastie ziadna
Taky záleží na tom v jaký zeměpisnáý šířce žiješ. Já jsem toho dosáhnul na jižní moravě, v kukuřici, v jamách, kde jsem měl jako substrát vlastní rašelinu, slepičáky a rybniční bahno a navíc přihnojovaný dost pravidelně (každej 3.-4. den) sadou od plagronu a výluhama z kopřiv a slepičáků...pokud seš synek od Tatier, tak saď dřív, aby to stihlo dokvíst.
A na kukuřici je tu i thread, kde to kdosi zminoval jak tu kuku rozlišit, když to nenajdeš, tak se poptej přes pm třeba Marokánce, ten bude vědět o co de. Já mám to štěstí, že se u nás pěstuje jen kuku na zrno, takže no fear :-)
takze, Axife: tie droty budu najme kvoli zveri, chcel by som vidiet cloveka co by sa predieral 25metrov cez hustu lesnu skolku...ono je pravda ze existuju aj setrnejsie metody ale tie platia iba tak na zajace a srnky, lenze mne tam pobehuju dive prasce!
Crackonos: No do toho lesika to chcem hodit najme kvoli nedostupnosti ale aj vdaka nedostupnosti inych miest...hlinu si tam nanosim vlastnu, to nebude problem, jedine ta zver ma trapi....inak je to dokonale miesto- je to na kopceku takze slnko tam bude piect cely den a vlahy je tam tiez dost nakolko asi o dvadsat metrov mimo zacina obrovska vodna nadrz ktoru tunak mame.....inak kukurica ma tiez napadla, ale u nas sa sadi vzdy inde a netusim ci by sa mi podarilo vychytat zatvu a riskovat to nechcem